×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-03-31
XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki pārcelti uz 2021. gadu

Ņemot vērā valstī noteikto ārkārtējo situāciju saistībā ar koronavīrusa Covid-19 izplatību, kā arī rūpējoties par svētku dalībnieku un sabiedrības drošību, 31. martā XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku rīcības komiteja, izvērtējot svētku rīkotāja – Valsts izglītības un satura centra – piedāvātos scenārijus, pieņēma lēmumu pārcelt svētkus uz 2021. gada vasaru. Pārceļot svētkus uz nākamo gadu, ir paredzēts, ka arī skolēni, kuri šogad absolvēs pamatskolu vai vidusskolu, nākamgad varēs piedalīties svētkos, ja vēlēsies. Visi svētku procesā iesaistītie pakāpeniski līdz šā mācību gada beigām tiks informēti par turpmāko.

Svētku izpilddirektore Agra Bērziņa atklāj, ka Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku rīkotāju komanda jau ir uzsākusi darbu, lai precizētu ar svētku pārcelšanu saistītos organizatoriskos jautājumus. Jāņem vērā, ka dziesmu un deju svētki ir mehānisms ar daudzām būtiskām sastāvdaļām – mākslinieciskās programmas un to aktualitāte pēc gada, skašu rīkošana un nolikumi kontekstā ar svētku pārcelšanu, valsts dotācijas pārdale, norišu vietu pieejamība u.c. A. Bērziņa izsaka pateicību dalībniekiem, kā arī viņu vecākiem, pedagogiem, pašvaldībām – visiem, kas cītīgi gatavojušies svētkiem, jo līdz šim redzētais skates pārliecina ar augsto māksliniecisko sniegumu.

Zināms, ka svētku organizatori strādāja pie trīs rīcības scenārijiem – svētku norise kā plānots, svētku pārcelšana uz vēlāku laiku šovasar un svētku pārcelšana uz tālāku nākotni, – un to īstenošana atkarīga no ārkārtējās situācijas attīstības.

Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki ir lielākie Latvijas bērnu un jauniešu kultūras un mākslas svētki, kas apliecina, ka senās latviešu dziedāšanas, dejošanas un muzicēšanas tradīcijas tiek turpinātas un turētas godā. Ar dziesmu un deju svētkiem saistītā bērnu un jauniešu mākslinieciskā jaunrade noris kultūrizglītības pulciņos un kolektīvos – koros, deju kolektīvos, pūtēju orķestros, mazajos mūzikas kolektīvos, tautas mūzikas ansambļos, vizuālās un lietišķās mākslas, kā arī teātra mākslas kolektīvos un bērnu un jauniešu folkloras kopās. XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku rīkotājs – Valsts izglītības un satura centrs. Svētku lieldraugs – Swedbank.

Plašāka informācija aplūkojama šeit, savukārt tiešsaistes preses konference par XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem apskatāma šeit.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi