×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-04-03
Topošos skolotājus aicina piedalīties izglītības projektā “Mācītspēks”

Lai risinātu kvalitatīvu pedagogu trūkumu skolās, dažādu profesionālo jomu pārstāvjus aicina kļūt par skolotājiem, piedaloties Izglītības un zinātnes ministrijas iniciatīvā – izglītības projektā “Mācītspēks”. Projekta dalībniekiem būs iespēja strādāt skolā, saņemot skolotāja darba algu un mācību stipendiju, kā arī paralēli studēt augstskolā un iegūt skolotāja kvalifikāciju un atbalstu savai profesionālajai izaugsmei. Projektu Izglītības un zinātnes ministrijas vadībā īsteno Latvijas Universitāte, Liepājas Universitāte un Daugavpils Universitāte sadarbībā ar nodibinājumu “Iespējamā misija”. Pieteikšanās projektam norisinās līdz šā gada 11. maijam. Reģistrācijas anketa pieejama šeit.

2. līmeņa augstākās profesionālās izglītības programmā “Skolotājs”, kas ir daļa no projekta “Mācītspēks”, aicināti pieteikties mērķtiecīgi un motivēti dažādu jomu profesionāļi – programmētāji, statistiķi, tulki, grāmatveži, pētnieki un citu profesiju pārstāvji, kuri līdz šā gada jūnijam būs ieguvuši augstāko vai 2. līmeņa profesionālo augstāko izglītību un vēlas apgūt skolotāja profesiju. Atlasē tiks izvēlēti kopumā 100 topošie skolotāji, kuriem tiks piedāvāts darbs tam piemērotākajā skolā, ņemot vērā skolas atrašanās vietu, skolēnu vecumu un citus kritērijus.

Projekta “Mācītspēks” ilgums ir divi gadi. Jau pirmajā projekta gadā tā dalībnieki uzsāks atalgotu darbu kādā no Latvijas skolām un paralēli iegūs skolotāja kvalifikāciju, studējot 2. līmeņa augstākās profesionālās izglītības programmā “Skolotājs” un saņemot mācību stipendiju. Papildus studiju un darba procesam topošais skolotājs saņems atbalstu no “Mācītspēks” komandas un pieredzējušiem kolēģiem skolās. Savukārt otrajā projekta gadā dalībnieki, turpinot darbu skolā, saņems atbalstu pašizaugsmei un profesionālai pilnveidei – sevis un citu vadības, komandas, saskarsmes un citu prasmju attīstībai.

Pateicoties projektam, Siguldas novadā patlaban strādā septiņi pedagogi: Kristaps Zaļais (Laurenču sākumskolas direktors), Edgars Visockis (Siguldas 1. pamatskolas mājturības un tehnoloģiju skolotājs), Jānis Bukins (Siguldas Valsts ģimnāzijas fizikas skolotājs), kā arī vairāki pedagogi Siguldas pilsētas vidusskolā – Zane Akmene (sociālo zinību un ekonomikas skolotāja), Linda Dambeniece-Migliniece (bioloģijas skolotāja) un Emīls Miglinieks (ķīmijas skolotājs). Savukārt Siguldas novada Jaunrades centrā pedagogs Edgars Bajaruns pasniedz interešu izglītības programmu “Praktiskā elektronika”.

Skolotāju izglītības projekta “Mācītspēks” mērķis ir spējīgu un motivētu dažādu jomu profesionāļu piesaiste, mācības un atbalsts skolotāja darbam Latvijas skolās, sniedzot iespēju topošajiem skolotājiem mācīties un iegūtās zināšanas izmantot darbā ar skolēniem. Projekta “Mācītspēks” pamatā ir 2. līmeņa augstākās profesionālās izglītības programma “Skolotājs”, kas ir darba vidē balstītas studijas. Programma ir viena no jaunās pedagogu izglītības sistēmas studiju programmām Eiropas Sociālā fonda projektā “Latvijas Universitātes inovatīvas, pētniecībā balstītas studiju virziena “Izglītība, pedagoģija un sports” studiju programmas” (Nr. 8.2.1.0/18/I/004).


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi