×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-05-26
Siguldas novadā notiks lielgabarīta, zaļo un dārza atkritumu šķirošanas akcija

Siguldas pilsētas SIA “Jumis” aicina Siguldas novada iedzīvotājus 8. jūnijā no plkst. 14.00 līdz plkst. 18.00 piedalīties mājsaimniecībā uzkrāto lielgabarīta, zaļo un dārza atkritumu šķirošanas akcijā, kas, ievērojot koronavīrusa Covid-19 dēļ valstī noteiktās piesardzības prasības, notiks atkritumu šķirošanas laukumā “Zemdegas”. Akcijā var piedalīties ikviens novada iedzīvotājs, uzrādot personīgo Siguldas novada ID karti vai izziņu par deklarēto dzīvesvietu.

Akcijas laikā iedzīvotāji šķirošanas laukumā varēs bez maksas nodot dažādas mēbeles, matračus, skapīšus, paklājus, bērnu ratiņus, gludināmos dēļus, datorkrēslus, izjauktas elektrotehnikas ierīces, nolietotu santehniku, metāllūžņus un citus lielgabarīta atkritumus, ko izmēru dēļ nevar ievietot sadzīves atkritumu konteinerā. Tāpat iedzīvotāji aicināti akcijā nodot pēc teritorijas uzkopšanas darbiem savāktos zaļos un dārza atkritumus – pērnās lapas un zāli, koku zarus, skaidas, šķeldu un citus zaļos atkritumus. “Jumis” atgādina, ka starp lielgabarīta atkritumiem netiek pieņemti tādi priekšmeti kā podi, vannas, izlietnes, duškabīnes, palodzes un citi līdzīgi izstrādājumi.

Lai nodrošinātu piesardzības pasākumu īstenošanu un varētu apkalpot visus apmeklētājus, akcijas dienā šķirošanas laukumā netiks pieņemti cita veida sašķirotie atkritumi. Tos iedzīvotāji var nodot atkritumu šķirošanas laukuma “Zemdegas” ierastajā darba laikā. Lai noskaidrotu, vai akcijas laikā nodošanai paredzētie atkritumu veidi atbilst akcijas nosacījumiem, “Jumis” aicina iepriekš tos saskaņot, rakstot uz e-pasta adresi info@jumis.lv, norādot arī aptuveno nododamo apjomu. Tie iedzīvotāji, kuriem nav iespējas šķirošanas laukumā “Zemdegas” atkritumus nogādāt pašiem, var līdz 1. jūnijam sazināties ar “Jumis” darbiniekiem un pieteikt maksas transporta pakalpojumu.

Ierodoties šķirošanas laukumā “Zemdegas”, apmeklētāji aicināti ievērot personiskās drošības prasības, kā arī ņemt vērā Covid-19 dēļ noteiktos piesardzības pasākumus. Atbilstoši Valsts vides dienesta sagatavotajām rekomendācijām, atkritumu šķirošanas laukumā vienlaikus ar laukuma uzraugu drīkst atrasties ne vairāk kā divas kopā ieradušās personas vai vairākas personas, kas dzīvo vienā mājsaimniecībā, ievērojot divu metru distanci starp jebkuru citu personu laukumā un ārpus tā. Atvestos atkritumus jānovieto tikai tam paredzētajās vietās, patstāvīgi uzņemoties atbildību arī par smagu priekšmetu drošu pārvietošanu. Šķirošanas laukumu nekādā gadījumā nedrīkst apmeklēt, ja novērotas jebkādas saslimšanas pazīmes, tostarp klepus, iesnas, kakla sāpes, paaugstināta temperatūra, kā arī starp sašķirotajiem atkritumiem nedrīkst atrasties izlietotas salvetes, kabatlakatiņi, cimdi un sejas aizsargmaskas. Iedzīvotāji aicināti pēc šķirošanas laukuma apmeklējuma rūpīgi nomazgāt un nepieciešamības gadījumā arī nodezinficēt rokas.

Saistībā par nododamo atkritumu veidiem un citiem jautājumiem aicinām sazināties ar SIA “Jumis” klientu centru, zvanot uz tālruņa numuru 26112288 vai rakstot uz e-pasta adresi info@jumis.lv.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi