×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 2. maijs
Šodien sveicam: Zigmunds, Sigmunds, Zigismunds
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-06-02
Informācija par plānoto satiksmes organizāciju Pils ielā

Tuvojoties noslēguma posmam drošākas satiksmes uzlabošanai gan autobraucējiem, gan gājējiem, gan velosipēdistiem Pils ielas posmā no Ausekļa līdz Raiņa ielai, informējam par plānoto satiksmes organizāciju šajā posmā, kas saskaņota VAS “Latvijas Valsts ceļi”. Projekta izstrādē un saskaņošanās piedalījās arī Ceļu satiksmes drošības direkcija.

Saskaņā ar uzstādītajām ceļa zīmēm un daļu no piktogrammām uz ielas klātnes kopumā satiksmes dalībniekiem pārvietošanās šajā Pils ielas posmā nav mainījusies, izņemot samazināto braukšanas ātrumu līdz 30 kilometriem stundā, kāds, ņemot vērā pēdējos gados cietušos velosipēdistus un gājējus pilsētā, šobrīd ir noteikts Siguldas centra daļā, kā arī ielās, kurās nav gājēju un velo ceļi. Jāatzīmē, ka vēl viena būtiska izmaiņa ir automašīnu stāvvietu novietošanas maiņa uz pretējo pusi Pils ielas posmā no Leona Paegles līdz Raiņa ielai.

Ielu horizontālais marķējums, papildus uzstādītās informatīvās plāksnes, kā arī krāsojums Pils ielā nodrošinās papildu drošību satiksmes dalībniekiem:

  • saskaņā ar ceļu satiksmes noteikumiem piktogramma ar velosipēdu Pils ielā uz klātnes neaizliedz pa to pārvietoties automašīnām, bet atgādina, ka satiksmes dalībnieki ir arī velosipēdisti, kuriem noteikumi liedz pārvietošanos pa gājēju ietvēm;
  • pateicoties ielu marķējumam un krāsojumam, ir panākts vizuāls efekts ielas sašaurināšanai, kas faktiski liek samazināt braukšanas ātrumu autobraucējiem;
  • krusteniskais krāsojums starp pārtrauktām līnijām ielas vidū, autobraucējam veicot apsteigšanas manevru, tāpat kā līdz šim ir atļauts saskaņā ar ceļu satiksmes noteikumiem, tomēr autobraucējam rada papildu vizuālu efektu uzmanīties apdzīšanas laikā;
  • ar oranžu krāsojumu nosegtie ielas klātnes laukumi un izvietotie norobežojošie stabiņi papildus atgādinās autotransporta vadītājiem par drošām kustības trajektorijām ielas krustojumos un par apstāšanās aizliegumiem pie gājēju pārējām un krustojumiem, palīdzot nesaņemt sodus, kādus līdz šim nācās saņemt, nepareizi novietojot automašīnas. Gājējiem tādējādi tiks nodrošināta papildu drošība, šķērsojot ielu pa gājēju pārejām;
  • informatīvais plakāts “Velo iela; auto ir viesis” kustības dalībniekiem pa brauktuvi aicina priekšrocību dot mazāk aizsargātam satiksmes dalībniekam.

Visas līdz šim izvietotās un vēl šajā nedēļā uzstādāmās ceļa zīmes, kā arī horizontālais marķējums uz ielas tiek veikts saskaņā ar ceļu satiksmes noteikumiem un Latvijas Valsts standartu. Šo un arī papildus uzstādītās informatīvās plāksnes, kā arī atsevišķu krāsojumu uz ielas klātnes satiksmes dalībnieku drošībai ir saskaņojušas atbildīgās valsts institūcijas – Ceļu satiksmes drošības direkcija un VAS “Latvijas Valsts ceļi”. 

Pabeidzot darbus Pils ielā, iedzīvotājiem būs pieejams grafisks video materiāls, kurā shematiski parādīta satiksmes organizācija Pils ielā. Savukārt Pils un Ausekļa ielas krustojumā tiks izvietots informatīvs stends par satiksmes organizāciju Pils ielā, kā arī informatīvs materiāls par velosipēdistiem izmantojamo infrastruktūru, pārvietojoties ar velosipēdu Siguldā. Šāda informācija būs pieejama arī sociālo tīklu vietnēs.

Plānots, ka velo infrastruktūras uzlabošana jūnijā turpināsies Rīgas un Pulkveža Brieža ielās no dzelzceļa pārbrauktuves līdz tirdzniecības centram “Šokolāde”, kur uz ielas braucamās daļas tiks nodalītas velo joslas abos braukšanas virzienos. Savukārt Rožu ielā tiks izveidoti satiksmes mierināšanas elementi drošākai satiksmei visiem tās dalībniekiem.

Šajā gadā turpinās iepriekšējos gados aizsāktie gājēju un velo infrastruktūras uzlabošanas darbi, lai šo infrastruktūru savienotu vienotā tīklā, izbūvējot jaunus gājēju un velo ceļus, piemēram, Atbrīvotāju ielā, izveidojot atbilstošu horizontālo marķējumu, ceļa zīmes, kā arī informatīvos plakātus un krāsojumu, piemēram, Pils ielā un visās ielās, kur samazināts braukšanas ātrums.

Patlaban nedrošākās pārvietošanās iespējas velosipēdistiem saglabājas Ausekļa ielas posmā no Rīgas ielas dzelzceļa pārbrauktuves līdz Raiņa ielai un Raiņa ielas posmā no Ausekļa līdz Cēsu ielai. Ņemot vērā, ka šis ir valsts autoceļš, šo posmu sakārtošana būs atkarīga no sadarbības ar VAS “Latvijas Valsts ceļi”. Šobrīd pašvaldība šajās ielās ir samazinājusi braukšanas ātrumu līdz 30 kilometriem stundā un izvietojusi Ceļu satiksmes drošības direkcijas sociālās kampaņas informatīvo plakātu “Tuvāk NĒ!”. 

Pašvaldība meklē risinājumus, kā ar samērīgām investīcijām būtu iespējams izbūvēt optimālu gājēju, velo un autotransporta infrastruktūru, rēķinoties ar īpašumtiesībām, esošajiem inženiertehnisko komunikāciju tīkliem un citiem ierobežojumiem.

Atgādinām, ka mūsu drošība ir atkarīga no satiksmes dalībnieku – gājēju, velosipēdistu un autobraucēju – savstarpējās spējas sadarboties, cienot vienam otru. Tāpat atgādinām, ka pārvietoties ar velosipēdu pa gājēju ietvēm, kuras nav paredzēts lietot arī velobraucējiem, tostarp Pils ielā, izņemot bērniem līdz 12 gadu vecumam un viņu pavadošajām personām, ir aizliegts.

Youtube

© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi