×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 2. maijs
Šodien sveicam: Zigmunds, Sigmunds, Zigismunds
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-06-04
Siguldas slimnīcā un poliklīnikā pieejami visi valsts apmaksātie plānveida veselības aprūpes pakalpojumi

Nacionālais veselības dienests informē, ka sākot ar šodienu, 3. jūniju, pieejami visi valsts apmaksātie plānveida ambulatorie un stacionārie veselības aprūpes pakalpojumi. Vienlaikus ārstniecības iestādēs tiek saglabātas stingras epidemioloģiskās drošības prasības, savukārt iedzīvotājiem pirms došanās pie ārsta vai uz izmeklējumu joprojām spēkā iepriekšējā kārtība – iepriekš jāsazinās un jāvienojas par vizītes laiku un bez iepriekšēja pieraksta doties nedrīkst. Būtiski atcerēties iespēju robežās ievērot divu metru distanci, regulāri dezinficēt rokas un lietot sejas masku. Plānots, ka jūnija vidū gaidīšanas rindu garumi uz valsts apmaksātajiem veselības aprūpes pakalpojumiem tiks atjaunoti arī tīmekļa vietnē rindapiearsta.lv.

Šobrīd ārstniecības iestādēs pakalpojumus var sniegt, ja individuālos aizsardzības līdzekļus lieto gan ārstniecības personas (atbilstoši noteiktajām rekomendācijām), gan pacienti. Pacients ārstniecības iestādē var ierasties ar savu sejas masku, tai skaitā var izmantot higiēnisko masku jeb masku, kas darināta no auduma.

Noteikts, ka pirms plānveida operācijām vai invazīvajām manipulācijām ārstējošais ārsts vai arī ģimenes ārsts pacientu nosūta Covid-19 testa veikšanai un manipulācija tiks veikta tikai negatīva testa rezultāta gadījumā. Ārsts savlaicīgi brīdina par nepieciešamību veikt Covid-19 testu.

Jāatgādina, ka Siguldas slimnīcā un poliklīnikā primāri tiek sniegta iespēja pakalpojumus apmeklēt tiem iedzīvotājiem, kuriem saistībā ar vīrusa Covid-19 ierobežošanas pasākumiem tie tika atteikti. Siguldas slimnīcā pieejami šādi valsts apmaksātie plānveida veselības aprūpes pakalpojumi: stacionārie veselības aprūpes pakalpojumi (dzemdību palīdzība, ārstēšanās aprūpes slimnīcā, hronisko terapeitisko pacientu ārstēšana); dienas stacionārā – terapeitisko, neiroloģisko, ginekoloģisko, ķirurģisko un traumatoloģisko pacientu ārstēšana. Tāpat valsts apmaksāto pakalpojumu klāstā ietilpst procedūtas diabētiskās pēdas aprūpes kabinetā, datortomogrāfijas, rentgenoloģiskie izmeklējumi, ultrasonogrāfija, funkcionālās diagnostikas izmeklējumi, ambulatorie rehabilitācijas pakalpojumi pieaugušajiem un bērniem, psihiatra konsultācijas, endokrinologa, okulista, dermatologa, ķirurga, traumatologa, ādas ārsta, ģimenes ārsta, neirologa pakalpojumi, anesteziologa, robotizētā stereotaktiskā radioķirurģija, rehabilitācijas speciālistu un medmāsu konsultācijas mājās guļošiem slimniekiem, dežurspeciālistu (ķirurgi, anesteziologi, dzemdību speciālisti, neonatalogi, vecmāte, zīdaiņu māsa un anestēzijas māsa) pakalpojumi Siguldas slimnīcas Uzņemšanas nodaļā.

Atgādinām, ka Covid-19 izplatības ierobežošanai ģimenes ārstu praksēs pacienti tiek apkalpoti pēc iepriekšēja pieraksta arī akūtajās stundās.

Jau ziņots, ka rūpējoties par Siguldas slimnīcas darbinieku un pakalpojumu saņēmēju drošību, slimnīcā un poliklīnikas ēkā veikti pastiprināti drošības un dezinfekcijas pasākumi, izveidotas stikla aizsargbarjeras virs letēm slimnīcas uzņemšanas nodaļā un poliklīnikas reģistratūrā, kā arī strikti noteikts ievērot divu metru distanci no apkārtējiem, tādējādi izvairoties no drūzmēšanās. Apmeklējot slimnīcu un poliklīniku, iedzīvotājiem drošības nolūkos noteikts izmantot sejas aizsargmaskas. Savukārt slimnīcas Uzņemšanas nodaļas uzgaidāmajā telpā nepārtraukti darbojas gaisa attīrīšanas ierīce, kas attīra gaisu no putekļu daļiņām, veic vieglu ozonizāciju un bipolāro jonizāciju, tādējādi kavējot vīrusu, baktēriju un slimību attīstību.

Nacionālais veselības dienests atgādina – gadījumos, ja veselības stāvoklis pasliktinās, jāsazinās ar savu ģimenes vai ārstējošo ārstu, lai lemtu par turpmāko rīcību, savukārt dzīvībai kritiskā situācijā, jāzvana Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam uz tālruņa numuru 113. Ja nav pieejams savs ģimenes ārsts vai veselības problēmas parādās ārpus ārsta darba laika, par savu veselība stāvokli un nepieciešamajiem veselības aprūpes pakalpojumiem var konsultēties, zvanot uz ģimenes ārstu konsultatīvo tālruni 66016001, kas darbojas visu diennakti vai, iepriekš piesakoties, apmeklēt dežūrārstu.

Plašāka informācija par valsts apmaksātajiem veselības aprūpes pakalpojumiem, iedzīvotāji aicināti zvanīt Nacionālajam veselības dienestam uz bezmaksas klientu apkalpošanas tālruni 80001234 vai rakstīt uz e-pasta adresi nvd@vmnvd.gov.lv


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi