×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 2. maijs
Šodien sveicam: Zigmunds, Sigmunds, Zigismunds
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-06-05
Uzsāks sagatavošanas darbus Atbrīvotāju ielas posma pārbūvei

Sākot no 5. jūnija, pakāpeniski tiks uzsākti sagatavošanas darbi Atbrīvotāju ielas pārbūvei posmā no Krišjāņa Barona līdz Līvkalna ielai. Pēc projektā noteiktā būvuzņēmējs SIA “Strauteks” veicis būvdarbu zonas līniju nospraušanu, konstatējot nepieciešamību noņemt atsevišķas sētas un apstādījumus, kas izvietoti sarkano līniju robežās. Ar ielā esošajiem privātīpašniekiem panākta vienošanās minēto objektu demontēšanai, lai uzsāktu būvniecības darbus.

Atbrīvotāju ielas posms tiks pārbūvēts, ievērojot Siguldas identitāti veidojošā tematiskā plānojuma noteiktās vadlīnijas un iedzīvotāju ierosinājumus. Tāpat atrasti piemēroti un mūsdienīgi satiksmes mierināšanas un organizēšanas risinājumi. Tiks izbūvēta arī gājēju ietve un velo ceļš.

Ielas projektēšanu sarežģīja un arī būvniecības procesu apgrūtinās ielas nodalījuma joslā esošais pazemes inženierkomunikāciju tīkls – gāzesvads, Tet komunikācijas, ūdens spiedvads un sadzīves kanalizācijas tīkli. Tādējādi rakšanas darbos abās ielas pusēs tiks skartas vairāku ielas izbūves teritorijā esošo koku saknes.

Uzsākot Atbrīvotāju ielas pārbūves tehniskā projekta izstrādi, projektētāji paredzēja 29 koku nozāģēšanu ielas nodalījuma zonā, tostarp privātīpašumos. Lielākā daļa koku ir ar nelieliem stumbriem līdz 20 centimetriem diametrā. Apsekojot objektu klātienē, pašvaldības speciālisti un būvnieki veiks izmaiņas projektā, lai saglabātu ne tikai lielos un vērtīgos kokus, bet arī jaunos kociņus ar nelielu diametru. Patlaban nozāģēšanai saskaņoti seši koki, no kuriem diviem ir redzamas kalšanas pazīmes un tie nav perspektīvi saglabājami koki, divi koki bīstami sasvērušies ielas virzienā un, uzsākot rakšanas darbus, tie kļūs vēl bīstamāki. Viens koks tiks noņemts, jo tā vainagzari veido žākli, kas stipra vēja laikā kļūs bīstams, tāpat tam novērota stumbra trupes pazīmes. Savukārt viena koka saglabāšana nav iespējama, jo tā novietojums dabā atrodas izbūvējamās gājēju ietves centrā. Pārējo projektā nozāģējamo koku augšanas vietās būvuzņēmējs apņēmies izmantot citas būvniecības metodes, iespēju robežās kokus saglabājot.

Siguldas novada pašvaldības Teritorijas attīstības pārvaldes speciālisti Atbrīvotāju ielas labiekārtošanas procesā apzaļumos teritoriju, iestādot 10 dižstādus. Piemēram, Atbrīvotāju ielas malā iepretim bērnudārzam “Pumpurdārzs” tiks veidota liepu aleja, kāda tā ir blakus, Līvkalna ielā.

Jau ziņots, ka kopējās Atbrīvotāju ielas pārbūves izmaksas no pašvaldības budžeta sasniedz vairāk nekā 875 tūkstošus eiro. Darbus veic pašvaldības atklātajā konkursā uzvarējušais uzņēmums SIA “Strauteks”, būvuzraudzību nodrošina SIA “Marčuks”, savukārt būvprojekta izstrādātājs – SIA “JLD”. Pārbūves laikā iela iegūs jaunu asfaltsegumu, novietojot veloceļu un gājēju ceļu skolai pretējā pusē, zonā virs inženierkomunikācijām saglabājot zaļo zonu. Jauni apstādījumi tiks koncentrēti Siguldas pilsētas vidusskolai pietuvinātajā zonā. Pārbūves projekta laikā paredzēts veikt arī citus teritorijas labiekārtošanas darbus Siguldas pilsētas vidusskolas zonā Atbrīvotāju un Krišjāņa Barona ielas krustojumā. Turpmāk vecāki bērnus varēs izlaist pie skolas, iebraucot un īslaicīgi apstājoties īpaši izveidotā “kabatā”, kas palīdzēs veidot drošu un pārdomātu kustību intensīvākās satiksmes stundās.


© www.sigulda.lv


Pasākumi