×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 2. maijs
Šodien sveicam: Zigmunds, Sigmunds, Zigismunds
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-06-12
Jauniešiem vecumā no 15 līdz 19 gadiem būs iespēja strādāt uzņēmēju nodrošinātās darbvietās

Uzklausot novada uzņēmējus un vecākus, kā arī ņemot vērā to, ka atcelta valstī izsludinātā ārkārtējā situācija, Siguldas novada pašvaldība jūlijā un augustā jauniešiem vecumā no 15 līdz 19 gadiem sniegs iespēju apgūt pirmās darba iemaņas vai papildināt prasmes profesijā, ko turpmāk varētu izvēlēties. Skolēniem būs iespēja strādāt divas nedēļas to uzņēmēju nodrošinātajās darbavietās, kuri precizējuši pieteiktās darbavietas un kuri apņēmušies ievērot valstī noteiktos piesardzības, slimību profilakses pasākumus, tai skaitā Veselības ministrijas ieteikumus Covid-19 profilaksei.

Pašvaldība nosūtījusi jauniešiem aicinājumu un līdz 18. jūnijam lūdz apstiprināt piedāvāto darbavietu, apstiprinājumu nosūtot uz e-pasta adresi sandra.kirule@sigulda.lv. Aicinām pievērst uzmanību – ja apstiprinājums norādītajā laikā netiks saņemts, tad darbavieta netiks nodrošināta.

Norīkojumu darbam būs iespēja saņemt no 29. jūnija līdz 1. jūlijam laikā no plkst. 14.00 līdz 18.00 jauniešu iniciatīvu centrā “Mērķis” (Raiņa ielā 3, Siguldā). Ja skolēns ir nepilngadīgs, saņemot norīkojumu, nepieciešams iesniegt vecāka vai likumiskā pārstāvja parakstītu saskaņojumu par piedalīšanos nodarbinātības projektā. Saskaņojums drukātā veidā pieejams arī pašvaldības Pakalpojumu centrā un jauniešu iniciatīvu centrā “Mērķis”.

Ģimenes ārsta izziņa par veselības stāvokli būs jāiesniedz, slēdzot līgumu ar darba devēju. Ja izziņa netiks iesniegta, darbu uzsākt nebūs iespējams.

Pašvaldība uzņēmējam sedz izmaksas par skolēnu iesaistīšanu nodarbinātības pasākumos vasaras brīvlaikā. Skolēni strādās divas nedēļas četras stundas dienā (nepilnu darba dienu), saņemot atalgojumu no valstī noteiktās minimālās darba algas par faktiski nostrādāto laiku – saskaņā ar Ministru Kabineta noteikumos Nr. 656 “Noteikumi par minimālo mēneša darba algas apmēru normālā darba laika ietvaros un minimālās stundas tarifa likmes aprēķināšanu” noteikto stundas tarifa likme pusaudžu darbam – jūlijā 2,6708 eiro/stundā, augustā 2,9252 eiro/stundā, un sasniedzot 18 gadu vecumu – jūlijā 2,3370 eiro/stundā, augustā 2,5595 eiro/stundā. Kompensāciju par neizmantoto atvaļinājumu – kopējo darba devēja summu aprēķina, kopējo aktuālo darba uzdevumu vietu skaitu reizinot ar viena skolēna atlīdzību par faktiski nostrādāto laiku. Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas sedz uzņēmējs.

Nodarbinātības periodu, kas nepārsniedz divas nedēļas, iespējams mainīt pēc norīkojuma saņemšanas tikai tad, ja uzņēmējs, pie kura skolēns tiek norīkots, to saskaņo!

Iepriekš tika ziņots, ka saistībā ar ārkārtējo situāciju, kā arī Slimību profilakses un kontroles centra rekomendācijām Siguldas novada pašvaldības dome pieņēmusi lēmumu atcelt šogad plānoto skolēnu vasaras nodarbinātības projektu, kura laikā novadā deklarētos skolēnus vecumā no 13 līdz 19 gadiem bija paredzēts nodrošināt ar pašvaldības un uzņēmēju piedāvātām darbavietām. Situācijai stabilizējoties, pašvaldības atbildīgie speciālisti vienojušies, ka, ievērojot noteiktos drošības pasākumus, skolēniem vecumā no 15 līdz 19 gadiem tiks dota iespēja pilnveidot savas darba iemaņas. Ņemot vērā, ka skolēnus no 13 līdz 14 gadiem iepriekš bija paredzēts ar darbu nodrošināt pirmsskolas izglītības iestādēs, bet tajās pēc Slimību un profilakses kontroles centra rekomendācijām nebūtu ieteicams viņus nodarbināt, jo ir tieša saskarsme ar citiem cilvēkiem, skolēniem šajā vecuma kategorijā šovasar nebūs iespēja strādāt. Aicinām vecākus būt saprotošiem!


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi