×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-06-12
Siguldā norisināsies Nacionālo bruņoto spēku Gaisa atbalsta kontrolieru mācības

16. un 17. jūnijā Siguldā Nacionālo bruņoto spēku Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes Gaisa atbalsta kontrolieri (JTAC) sadarbībā ar NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupu Latvijā pilnveidos iemaņas gaisa atbalsta procedūrās. Vingrinājumā piedalīsies arī Spānijas iznīcinātāji F-8, kas šobrīd piedalās NATO Baltijas valstu gaisa telpas patrulēšanas misijā.

Sauszemes spēku Mehanizētā kājnieku brigāde aicina iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret notiekošajām mācībām un īslaicīgi radītajiem trokšņiem. Mācībās radītais troksnis netiek uzskatīts par industriāli radītu troksni un līdz ar to netiek ierobežots laikā un vietā, ir īslaicīgs un nenodara kaitējumu cilvēkam.

Mācības norisināsies 16. jūnijā no plkst. 11.30 līdz 13.30 un no plkst. 16.00 līdz 18.00, savukārt 17. jūnijā – no plkst. 11.30 līdz 13.30. Plānots, ka karavīru maršruts sāksies netālu no tirdzniecības centra “Šokolāde”, karavīri tālāk virzīsies pa Pulkveža Brieža ielu un Nītaures ielu, dodoties uz daudzdzīvokļu māju rajonu Dzērveņu ielā. Pēc tam maršruts turpināsies pa Krišjāņa Barona, Pils un Šveices ielu, maršrutam noslēdzoties pie bobsleja un kamaniņu trases “Sigulda”.

Karavīri pārvietosies gan ar automašīnām, gan kājām, un gaisā būs redzama un dzirdama bruņoto spēku lidmašīna. Mācībās piedalīsies aptuveni 20 karavīri.

Gaisa atbalsta kontrolieri ir vienas no augsta līmeņa spējām, ko Latvijas bruņotie spēki attīstījuši, pateicoties partnerībai ar Mičiganas Nacionālo Gvardi. Gaisa atbalsta kontrolieris no priekšējām līnijām koordinē un tieši vada tuvo gaisa atbalstu un cita veida gaisa atbalsta operācijās. Tuvais gaisa atbalsts ietver gan lidmašīnu, gan helikopteru gaisa operācijas pret pretinieka objektiem tuvā distancē no pašu karaspēka vienībām.

Aicinām iedzīvotājus un pilsētas viesus būt saprotošiem un neuztraukties, redzot vai dzirdot karavīrus un bruņoto spēku gaisa kuģi!


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi