×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 19. marts
Šodien sveicam: Jāzeps, Juzefa
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-07-02
14. jūlijā norisināsies asins donoru diena

Otrdien, 14. jūlijā, no plkst. 9.00 līdz 13.00 Siguldas slimnīcas administrācijas aktu zālē Lakstīgalas ielā 13 norisināsies asins donoru diena, kurā aicina piedalīties ikvienu novadnieku, lai varētu uzturēt stabilu asins krājumu un ar nepieciešamajiem asins komponentiem apgādāt pacientus ārstniecības iestādēs.

Donoriem līdzi jāņem personu apliecinošs dokuments (pase vai personas apliecība vai jebkura cita personu identificējoša apliecība, kas satur personas kodu, vārdu, uzvārdu un foto). Bez personu apliecinoša dokumenta donorus nepieņem. Lai saņemtu kompensāciju, ir nepieciešams bankas konta numurs.

Asins donori aicināti būt atbildīgiem un ievērot valstī noteiktos epidemioloģiskos pasākumus, lai ierobežotu Covid-19 izplatību. Asins nodošanas vietā būs pieejami roku dezinfekcijas līdzekļi, sejas aizsargmaskas, tāpat arī tiks regulēta donoru plūsma, lai ievērotu noteiktos distancēšanās ierobežojumus.

Par asins donoru var kļūt personas vecumā no 18 līdz 65 gadiem, kuru ķermeņa svars ir virs 50 kilogramiem Pirms asins ziedošanas donori aicināti pievērst uzmanību ēšanas paradumiem. Uzņemot nesabalansētu un taukvielām bagātu uzturu, asinīs nonāk palielināts tauku saturs, rezultātā šādas asinis nav iespējams izmantot pacientu ārstēšanai. Vismaz iepriekšējā dienā un dienā, kad ziedo asinis, ir jāēd bez pārmērībām. Nedrīkst uzturā lietot treknus un neveselīgus produktus. No ēdienreizes līdz asins ziedošanai ir jāpaiet vismaz trīs stundām. Pirms asins ziedošanas 24 stundu laikā jāuzņem daudz šķidruma: ūdeni, nesaldinātas augļu un dārzeņu sulas. Nedrīkst lietot enerģijas un alkoholiskos dzērienus. Asins nodošana nav vēlama pēc nakts maiņas, saspringta darba vai emocionāla pārdzīvojuma.

Plašāka informācija aplūkojama šeit.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi