×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 2. maijs
Šodien sveicam: Zigmunds, Sigmunds, Zigismunds
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-07-03
Šonedēļ Siguldas novadā: Muzikālās brokastis, Alekseja Naumova izstādes atklāšana un citi notikumi

Šajā nedēļas nogalē novadnieki un Siguldas viesi aicināti uz Muzikālajām brokastīm Siguldas Jaunās pils dārzā, kur tradicionāli nesteidzīgos jūlija svētdienu rītus var baudīt ģimenes un draugu lokā pie brīvdabas kamermūzikas koncertiem. Kultūras cienītājiem būs iespēja apmeklēt arī izcilā latviešu ainavista Alekseja Naumova izstādes “Pasaules ainavas” atklāšanas pasākumu kultūras centrā “Siguldas devons”. Savukārt apbalvojumu ceremonijā “Siguldas novada Gada balva sportā 2019”, kas norisināsies Siguldas pils paviljonā, tiks godināti novada labākie sportisti, komandas un treneri; svinīgo pasākumu vadīs Pāvels Griškovs.

 

Piektdien, 3. jūlijā

  • Plkst. 18.00 apbalvojumu ceremonija “Siguldas novada Gada balva sportā 2019” Siguldas pils paviljonā.
    Svinīgajā pasākumā 18 nominācijās tiks godināti Siguldas novada labākie sportisti, komandas un treneri; tiks sveikti arī 47 Siguldas novada jaunieši, kuri ieguvuši pirmās vietas Latvijas čempionātos. Ņemot vērā valstī noteiktos drošības ierobežojumus, šoreiz uz svinīgo pasākumu aicināti tikai apbalvojuma ieguvēji. Apbalvošanas ceremoniju vadīs Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra aktieris, skatuves mākslinieks, vairākkārtējs Latvijas čempions velotriālā – Pāvels Griškovs. Ieeja – bez maksas.
    Papildu informācija un pretendenti aplūkojami šeit.

Sestdien, 4. jūlijā

  • Plkst. 9.00 softbola turnīrs “Gadskārtas kauss 2020” Depo sporta laukumā.
  • Plkst. 13.00 Alekseja Naumova izstādes “Pasaules ainavas” atklāšana kultūras centrā “Siguldas devons”.
    Izstādē būs apskatāmi vairāki iepriekš neeksponēti darbi, kā arī darbi no izcilā latviešu ainavista Alekseja Naumova radošās darbības pirmsākumiem, kurus pirmo reizi aplūkot būs iespējams tieši Siguldā. Krāšņie un ekspresīvie mākslinieka darbi aizvedīs skatītājus maģiskā ceļojumā apkārt pasaulei. Pasākuma viesus ar muzikālu priekšnesumu priecēs saksofonists Artis Gāga.
    Plašāka informācija apskatāma šeit.

Svētdien, 5. jūlijā

  • Plkst. 11.00 Muzikālās brokastis Siguldas pils kvartālā. Koncertizrāde bērniem un ģimenēm “Kas dzīvo mežā”.
    Koncertizrādē uzstāsies Nora Kalniņa (balss), Monta Martinsone (balss), Mārtiņš Zvīgulis (balss), Austris Kalniņš (taustiņi) un Ernests Mediņš (perkusijas). Muzikālajā izrādē mazais Buciņš mēģinās rast atbildes uz jautājumiem “Cik ezim adatu?”, “Cik acu plakstiņu ir pūcei?”, “Vai skudras guļ?”. Atbildes būs iespēja rast visiem kopā, minot mīklas par norisēm mežā, zvēriem, putniem, kukaiņiem. Muzikālo piedzīvojumu caurvīs gan labi zināmas melodijas un tautas dziesmas, gan klasiskās mūzikas pērles.
    Pasākuma apmeklētāji aicināti līdzi ņemt brokastu uzkodas. Ieeja – bez maksas.

Atzīmējot Dainu kalna 35. gadskārtu, sākot no svētdienas, 5. jūlija, līdz pat 7. jūlijam Turaidas muzejrezervāta Facebook lapā tiks svinēti virtuāli svētki – Turaidas muzejrezervāts godinās Dainu kalnu, daloties atmiņās no piedzīvotajiem mirkļiem, tāpat savu novēlējumu izteikts Latvijas folkloras kopas.

Savukārt katru jūlija sestdienu un svētdienu Turaidas muzejrezervātā pēc valstī noteiktajiem ierobežojumiem apmeklētājiem no jauna tiek atvērta Klaušinieku māja, kurā iekārtota plaša ekspozīcija “Ceļā uz Latvijas valsti. Klaušinieks. Saimnieks. Pilsonis”, kā arī Rietumu korpusa pagrabs, kurā apskatāma ekspozīcija “Turaidas pils būvvēsture”.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi