×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-07-08
Aicina ievērot braukšanas aizlieguma zīmes Siguldas pilsētas kapsētas teritorijā

Siguldas novada pašvaldība saņēmusi iedzīvotāju sūdzības un aizrādījumus par to, ka bieži vien Siguldas pilsētas kapsētas apmeklētāji pārkāpj ceļu satiksmes noteikumus un neievēro zīmes “Braukt aizliegts” un “Iebraukt aizliegts”, izbraukājot kapsētas teritorijas gājēju ceļus un gājēju celiņiem tuvāk esošo kapu apstādījumus un kapavietu norobežojumus, kā arī traucējot kapličās notiekošo atvadu ceremoniju norisi. Siguldas novada pašvaldības speciālisti atgādina, ka saskaņā ar saistošajos noteikumos noteikto Siguldas pilsētas kapsētā ir aizliegts bez kapsētas pārzines atļaujas iebraukt ar mehāniskajiem transporta līdzekļiem, izņemot invalīdus, kuri divās vietās drīkst iebraukt kapsētas teritorijā.

Kapsētas apmeklētāji aicināti savas automašīnas vai citus mehāniskos transporta līdzekļus novietot kapsētas apmeklētājiem paredzētajās stāvvietās – kapsētas stāvlaukumā, kurā iekārtotas 17 stāvvietas (tai skaitā divas – invalīdiem), un stāvlaukuma tuvumā esošajās jaunizbūvētajās 16 stāvvietās paralēli Miera ielai. Kapsētas apmeklētāju lietošanai pieejams ir arī Paradīzes kalna stāvlaukums ar 46 stāvvietām.

Lai nodrošinātu mierīgu kapsētas apmeklējumu visiem novada iedzīvotājiem, kā arī, lai abās Siguldas kapsētas kapličās notiekošās atvadu ceremonijas un tām sekojošais aizgājēja pēdējais ceļš uz atdusas vietu notiktu netraucēti un cieņpilni, Siguldas pilsētas kapsētas teritorijā visās iebrauktuvēs izvietotas ceļu zīmes “Braukt aizliegts” vai “Iebraukt aizliegts”, informējot par aizliegumu iebraukt kapsētas teritorijā, neatkarīgi no tā, vai, piemēram, vārti uz kapsētas veco kapu teritoriju ir vaļā vai ciet. Tomēr iedzīvotāji novērojuši, ka, neskatoties uz uzstādītajām aizlieguma zīmēm, ikdienā liela daļa Siguldas pilsētas kapsētas apmeklētāju šīs zīmes neievēro, pārkāpjot satiksmes noteikumus, tādēļ Pašvaldības policijas darbinieki pastiprināti veiks preventīvu darbu konkrētajā kapsētā.

Lai bēru ceremonijas vadītājiem un mūziķiem, dalībniekiem, katafalku vadītājiem, kā arī vecāka gadagājuma cilvēkiem, kuriem ir grūtības ar pārvietošanos, vai iedzīvotājiem, kuri vecāka gadagājuma cilvēkus aizved līdz kapsētai, arī iedzīvotājiem, kuri kapsētā veic apjomīgākus savu tuvinieku kapu uzkopšanas darbus (ja nepieciešams ievest betona apmales, akmens pieminekļus, soliņus, lielāka apjoma stādus vai citus kapavietu labiekārtojuma materiālus), būtu iespēja iebraukt kapu teritorijā, pašvaldība izvietojusi papildzīmi, kas paredz atļaujas saņemšanu minētajos gadījumos, savlaicīgi sazinoties ar Siguldas novada kapsētu pārzini Edīti Švalkovsku, zvanot uz tālruņa numuru 26402201 vai rakstot uz e-pasta adresi kapsetas@sigulda.lv.

Vienlaikus pašvaldība atgādina, ka Siguldas novada kapsētu teritorijas ir apmeklētājiem atvērtas jebkurā diennakts laikā, un pateicas ikvienam kapsētas apmeklētājam, kas uztur un kopj savu tuvinieku kapavietas, tā kopīgiem spēkiem palīdzot veidot sakoptu un pievilcīgu kapsētas vizuālo tēlu.

Aicinām cienīt aizgājēju piemiņu un to atdusas vietas, iekoptos apstādījumus un citus kapsētas apmeklētājus, un nepārkāpt ceļu satiksmes noteikumus!


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi