×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 27. aprīlis
Šodien sveicam: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-07-10
VUGD aicina rūpēties par drošību ūdens tuvumā

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) informē, ka šogad ugunsdzēsēji glābēji no ūdenstilpēm izcēluši jau vairāk nekā 60 bojāgājušos, no tiem jūnijā – 24. VUGD skaidro, ka traģēdijas uz ūdens visbiežāk notiek trīs iemeslu dēļ – peldoties alkohola reibumā, rīkojoties pārdroši, kā arī neuzmanīgas rīcības un neapdomības dēļ.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests atgādina vairākus drošības noteikumus, lai atpūta pie ūdens nepārvērstos traģēdijā. Dodoties peldēties, ir rūpīgi jāapdomā peldvietas izvēle, ja iespējams, jāizvēlas oficiāla peldvieta. Atgādinām, ka vienīgā oficiāli reģistrētā peldvieta Siguldas novadā ir Gaujas pludmale. Šajā peldvietā par atpūtnieku drošību rūpējas Pašvaldības policijas kārtībnieki glābēji, kuri ik dienu no plkst. 10.00 līdz 22.00 seko, lai kāds neapdraudētu savu vai citu cilvēku dzīvību un veselību – nepeldētu neatļautās vietās, nebrauktu ar ūdenstransportu tuvu peldvietai. Tāpat tiek uzraudzīta sabiedriskās kārtības noteikumu ievērošana peldvietā. Nepieciešamības gadījumā kārtībnieki glābēji sniegs pirmo medicīnisko palīdzību. Apmeklētāju drošībai izveidota trauksmes poga gadījumiem, ja nepieciešama steidzama glābēju palīdzība.

Tomēr tad, ja tuvumā nav oficiālas peldvietas, VUGD iesaka izvēlēties tādu, kurai ir lēzens krasts un ciets pamats, lēna straume vai stāvošs ūdens. Tāpat jāseko līdzi, lai tuvumā nav atvaru un pludmale nav aizaugusi, tajā ir daudz atpūtnieku un tā ir labi zināma. Siguldas novada iedzīvotāji aicināti atpūsties pašvaldības īpašumā pie Jūdažu ezera un Roķēnu ūdenskrātuves.

Tāpat jāievēro vairāki noteikumi, atpūšoties un peldoties ūdenstilpē. Atpūtnieki aicināti ūdenī iet lēnām, taustot pamatu. Aizliegts lēkt no tiltiem vai citiem paaugstinājumiem, jo tādā veidā ir iespējams gūt mugurkaula traumas, kas daudzos gadījumos rada invaliditāti vai beidzas ar nāvi. Nedrīkst doties peldēties alkohola vai narkotisko vielu reibumā.

Īpaša piesardzība pie ūdenstilpes jāievēro arī atpūšoties ar bērniem – pirms peldēšanās vecākiem ir jāpārbauda peldvietas gultne – vai tā nav bedraina vai dūņaina, vai nav atrodami kādi asi priekšmeti. Bērni ir jāpieskata nepārtraukti, arī tie, kas prot labi peldēt, jo bērns var pārvērtēt savas peldēšanas spējas, aizpeldēt par tālu vai pēkšņi nobīties un līdz ar to nespēt patstāvīgi izkļūt ārā no ūdens.

Savukārt ūdenssporta cienītājiem, nodarbojoties ar kādu no ūdenssporta veidiem vai vizinoties ar laivu, kuteri vai citu peldlīdzekli, jābūt uzvilktai glābšanas vestei. Bērnam glābšanas veste ir obligāta. Turklāt vestei ir jābūt pareizi uzvilktai un aizsprādzētai. Laivā katram laivotājam jāuzturas savā sēdvietā, nedrīkst celties kājās un liekties pāri laivas malai, lai neizkristu ārā.

Ja tiek pamanīts, ka ūdenī slīkst cilvēks, ir ļoti apdomīgi jāizvērtē sava fiziskā sagatavotība un iemaņas, lai nepakļautu savu dzīvību riskam. Pirms steigties palīgā slīkstošajam, jāpiezvana uz vienoto ārkārtas palīdzības izsaukumu numuru 112 un jāpaziņo par notiekošo. No krasta slīkstošajam vislabāk var palīdzēt, pametot kādu priekšmetu – zaru, striķi, tukšas plastmasas pudeles vai piepūšamās rotaļlietas., kas ļaus viņam pieķerties pie tā un noturēties virs ūdens.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi