×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 2. maijs
Šodien sveicam: Zigmunds, Sigmunds, Zigismunds
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-07-15
No nākamā gada ielu tirdzniecībā būs jāizmanto videi draudzīgs iepakojums

Šodien, 15. jūlijā, stājas spēkā grozījumi saistošajos noteikumos “Par kārtību, kādā tiek saskaņota un organizēta ielu tirdzniecība Siguldas novadā”. Būtiskākās izmaiņas paredz, ka no 2021. gada 1. janvāra tirgotājiem ielu tirdzniecības vietās būs jānodrošina preces bez iepakojuma, atkārtoti izmantojamā iepakojumā vai tādā iepakojumā, kas izgatavots no biodegradabliem jeb vidē sairstošiem vai kompostējamiem dabisko šķiedru materiāliem, piemēram, papīra vai biopolimēru izstrādājumiem.

Veiktie grozījumi ir daļa no Siguldas novada pašvaldības uzstādītā mērķa samazināt negatīvo ietekmi uz vidi pašvaldības darbā, teritorijas apsaimniekošanā un pasākumu norisē. Atgādinām, ka jau šā gada sākumā tika noteikts, ka Siguldas novada teritorijā notiekošo pasākumu laikā arī sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniedzējiem un alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecības pārdevējiem jānodrošina vairākkārt izmantojami vai videi draudzīgi vienreizējās lietošanas trauki un ēšanas piederumi, kā arī salmiņi, kokteiļu maisāmie kociņi, kafijas krūžu vāciņi un citi.

Tāpat līdz ar grozījumu veikšanu precizēta arī kārtība un iesniedzamie dokumenti atsevišķu ielu tirdzniecības atļauju saņemšanai, tostarp paredzot iespēju iesniegumus par ielu tirdzniecību iesniegt elektroniski, nosūtot uz pašvaldības oficiālo e-pasta adresi pasts@sigulda.lv, e-adresē vai izmantojot pašvaldības pakalpojumu portālu e.sigulda.lv, tādējādi samazinot papīra lietojumu. Vienlaikus ar grozījumiem ielu tirdzniecības vietas Svētku laukumā sadalītas A, B un C zonās, precizējot ielu tirdzniecības platības un preču grupas, kā arī prasības ielu tirdzniecības vietas iekārtojumam, tostarp vizuālajam risinājumam.

Siguldas novada pašvaldība aicina iedzīvotājus atbalstīt videi draudzīgu saimniekošanu un sekot idejām, kuras ikviens var īstenot arī savā īpašumā!


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi