×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 2. maijs
Šodien sveicam: Zigmunds, Sigmunds, Zigismunds
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-08-14
Šonedēļ Siguldas novadā: Mores pagasta svētki, kalnu divriteņu maratons un citi notikumi

Šajā nedēļas nogalē ar dažādām aktivitātēm gan bērniem un jauniešiem, gan pieaugušajiem tiks svinēti Mores pagasta svētki “Satiksimies Morē”. Savukārt sportistiem brīvdienas būs aizraujošu sporta sacensību pilnas – Siguldā un apkārtnē norisināsies “Latvijas valsts mežu” kalnu divriteņu maratons, kurā dalībnieki varēs piedalīties trīs dažāda garuma distancēs; sacensību laikā plānoti satiksmes ierobežojumi. Siguldas un Līgatnes novadu mežos notiks Latvijas kausa posms orientēšanās sportā “Siguldas kauss 2020”. Livonijas ordeņa Siguldas pilī šonedēļ tiks dots starts taku skrējienu seriāla “Stirnu buks” “Vilka” distancei.

 

Sestdien, 15. augustā

  • Plkst. 6.00 taku skrējienu seriāla “Stirnu buks” “Vilka” distances starts Livonijas ordeņa Siguldas pilī.
    Distance “Vilks” ir 65–70 kilometru gara, skrējējus izvedot pa ainavisku maršrutu Sigulda–Krimulda–Gaujas senkrasts–Braslas abi krasti–Ķūķu iezis–Amatas ietece–Lustūzis–Zvārtes iezis.
  • No plkst. 10.00 “Latvijas valsts mežu” kalnu divriteņu maratona 2. posms Siguldā un apkārtnē.
    Sacensībās piecās vecuma un meistarības grupās tiks noskaidroti arī Latvijas čempioni MTB maratonā. Dalībniekiem būs iespēja piedalīties Sporta, Veselības un Tautas distancēs. Norisināsies arī bērnu distances.
    Sacensību laikā plānoti ceļu satiksmes ierobežojumi, kā arī tiks mainīta automašīnu novietošanas kārtība pilsētas ielās.
    • Satiksme būs slēgta: Cēsu ielas posmā no Raiņa ielas līdz Svētku laukumam; Lāčplēša ielas posmā no Jāņa Poruka ielas līdz Jāņa Čakstes ielai; Jāņa Poruka ielā no plkst. 8.00 līdz 18.00; Leona Paegles ielas posmā no Lāčplēša ielas līdz Svētku laukumam (atkarībā no situācijas); Krimuldā maršrutā Serpentīnceļš–Krimuldas iela–Mednieku iela–Kungu gatve uz visu trīs braucienu startu brīžiem; Lorupes ceļā no plkst. 12.00 līdz 16.00; Laurenču ielā no Fischer Slēpošanas centra uz kājnieku tilta pusi no plkst. 12.00 līdz 16.00.
    • Satiksmes ierobežojumi plānoti Gaujas ielas posmā no Cēsu līdz Peldu ielai (Siguldas kalns) no plkst. 11.00 līdz 16.30; Peldu ielas posmā no Ziediņa kalna līdz Gaujas ielai no plkst. 13.00 līdz 16.30; Cēsu ielas posmā no Pils līdz Raiņa ielai tiks noteikta kā vienvirziena iela.
      Plašāka informācija apskatāma šeit.
  • Plkst. 10.00 un plkst. 16.00 Sēņotāju stāstu dienas Mores pagasta “Kalna Vaizuļos”.
    To laikā “Kalna Vaizuļu” saimniece Margita Poriete aicinās pie sevis dabas mīļotājus. Programmā plānotas ekspedīcijas mežā, sarunas par sēnēm, sēņotājiem folklorā un mūsdienu stāstniecībā, kulinārā mantojuma baudīšana un sēņotāju dziesmas, rotaļas un spēles, kā arī sēņotāju leļļu gatavošana no dabas materiāliem.
    Papildu informācija aplūkojama šeit.
  • No plkst. 10.30 Mores pagasta svētki “Satiksimies Morē!”.
    • plkst. 10.30 Mores pagastu pieskandinās Siguldas pagasta Kultūras nama pūtēju orķestris, kas aicinās visus uz svētkiem un atklās bio un mājražotāju tirdziņu, kurā būs iespējams iegādāties gan Mores pagastā, gan kaimiņu pagastos un novados tapušos gardumus un saimniecībā noderīgas lietas.
    • Plkst. 11.00 pie Mores pagasta Tautas nama aktivitātes jaunākajiem svētku dalībniekiem kopā ar Džungļu meiteni un lauvēnu Simba, ar kuriem kopā bērni varēs doties neaizmirstamos džungļu piedzīvojumos, izbaudīt burbuļu priekus, darboties radošajās darbnīcās, piedalīties sportiskās aktivitātēs, vizināties zirga pajūgā un, iespējams, satikt arī citus džungļu iemītniekus. Piedzīvojums noslēgsies plkst. 21.00 ar animācijas filmu “Lielais ceļojums”.
    • Plkst. 13.00 Mores pagasta Tautas nama radošajā šķūnī tiks atklāta Mores rokdarbnieču izstāde “Dabas pavedieni”. Šogad darbi tapuši, iedvesmojoties no Elīnas Gaides gleznām.
    • Sporta aktivitāšu cienītājiem plkst. 13.00 norisināsies volejbola sacensības, plkst. 14.00 – basketbola sacensības, savukārt no plkst. 17.30 notiks reģistrācija zoles mačiem.
    • Plkst. 15.00 Mores estrādē sāks darboties “Skatuve jauniešiem”, kur būs iespēja baudīt jauno mūziķu grupu “Grēki” (Cēsis) , notiks arī sarunu šovs pasākumu vadītāja un komiķa Rūdolfa Kugrēna vadībā, kurā jaunieši dalīsies ar saviem pieredzes stāstiem.
    • Īsi pirms plkst. 19.00 pie Mores brīvdabas estrādes tiks atklāta jaunizveidotā ugunskura vieta. Plkst. 19.00 Mores estrādē apmeklētāji aicināti dziedāt līdzi brāļiem Auzāniem un “Slavenajam Jersikas orķestrim” krāšņā koncertprogrammā “Uzliec veco gramofonu”.
    • Svētki noslēgsies ar brīvdabas kino, apmeklētājiem plkst. 21.00 piedāvājot iespēju noskatīties animācijas filmu “Lielais ceļojums”, plkst. 22.30 tiks rādīta Viestura Kairiša vēsturiskā drāma “Piļsāta pi upis” (“Pilsēta pie upes”), bet plkst. 00.30 – Andreja Ēķa komēdija “Klases salidojums 2”.
  • Plkst. 16.00 Inta Kalna grāmatas “Es runāju nopietni” autorkoncerts “Āra lasītavā” pie Siguldas pagasta Kultūras nama.
    Koncerts būs romantiskā un dvēseliskā noskaņā ieturēts ceļojums cauri grāmatā atspoguļotajam ceļam ar dzejas rindām no grāmatas nodaļām un autora īpaši koncertam rakstīto tekstu. Vēstījumu papildinās īpaši izvēlētas dziesmas dziesminieka Andra Skujas izpildījumā. Savukārt pēc koncerta būs iespēja satikt grāmatas “Es runāju nopietni” autoru Intu Kalnu, fotografēties un saņemt autogrāfu. Pasākuma apmeklētāji aicināti līdzi ņemt pledus un pašu sarūpētu cienastu. Ieeja – bez maksas.
    Plašāka informācija šeit.

Svētdien, 16. augustā

  • Plkst. 10.00 un plkst. 16.00 Sēņotāju stāstu dienas Mores pagasta “Kalna Vaizuļos”.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv


Pasākumi