×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 2. maijs
Šodien sveicam: Zigmunds, Sigmunds, Zigismunds
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-08-17
Aicina piedalīties zinātniskā projekta “Garīgās veselības veicināšana skolās” konferencē

Otrdien, 25. augustā, no plkst. 10.00 līdz 14.00 kultūras centrā “Siguldas devons” norisināsies starptautiska zinātniskā projekta “Garīgās veselības veicināšana skolās” tiešsaistes konference, kurā piedalīties aicināti visu Latvijas novadu izglītības iestāžu darbinieki, bērnu vecāki, izglītības politikas veidotāji un ikviens interesents. Konferenci atklās Latvijas Valsts prezidents Egils Levits. Projektu veidojuši Latvijas Universitātes speciālisti sadarbībā ar Siguldas novada pašvaldību un novada izglītības iestādēm.

Jaunajā mācību gadā Siguldas novada pašvaldības izglītības iestādēs, sākot no pirmsskolas līdz vidusskolai, tiks īstenota garīgās veselības veicināšanas programma, kuras saturā ir sociāli emocionālo prasmju attīstīšana, dzīvesspēka veicināšana un aktivitātes uzvedības problēmu riska mazināšanai. Vienlaikus šādas pieejas efektivitāte tiks pārbaudīta Itālijā, Horvātijā, Grieķijā, Portugālē un Rumānijā. Konferencē eksperti padziļināti runās par izglītības iestāžu lomu bērnu personības attīstībā, akadēmiskās un sociāli emocionālās mācīšanās līdzvērtīgo nozīmi, par pedagogu, vecāku un politikas veidotāju lomu bērnu garīgās labklājības veicināšanā no pirmsskolas līdz vidusskolai. Konferences mērķis ir sniegt dalībniekiem teorētiskas un praktiskas zināšanas par veselīgas personības attīstību skolā, kā arī gūt iedvesmu jaunajam mācību gadam.

Lai piedalītos tiešsaistes konferencē un saņemtu apliecību par dalību konferencē, nepieciešams aizpildīt reģistrācijas formu. Ja apliecība par piedalīšanos nav nepieciešama, tiešsaistes konferenci varēs vērot arī bez iepriekšējas reģistrācijas. Konferences tiešraidi straumēs portāls lsm.lv, kā arī tā būs pieejama sociālo tīklu vietnē Facebook. Links uz tiešraidi pieejams šeit

Konferences darba kārtība:

  • plkst. 9.30–10.00 reģistrēšanās un pieslēgšanās tiešsaistes diskusijai, kura tiks straumēta no kultūras centra “Siguldas devons”;
  • plkst. 10.00 konferenci atklāj Latvijas Valsts prezidents Egils Levits.
    Tam sekos:
    - Latvijas Republikas valsts augstāko amatpersonu uzrunas par nacionālo nostāju personības attīstības un garīgās veselības veicināšanu izglītības sistēmā;
    - “Visu līmeņu sadarbība audzināšanā” – Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētaja vietniece Līga Sausiņa;
    - viedokļu līderi uzstāsies par tēmu “Kas ir psiholoģiskā labklājība?”;
    - “Sociāli emocionālā vai sociāli-emocionāli-kognitīvā mācīšanās” – Latvijas Universitātes profesore Malgožata Raščevska;
    - “Pedagogu, vecāku un politikas veidotāju loma bērnu garīgās veselības veicināšanā – praktiski par programmu” – projekta vadītāja Latvijā, Latvijas Universitātes profesore Baiba Martinsone;
    - “Apzinātības moments un iedvesma” – sertificēta psiholoģe, deju un kustību terapeite, supervizore, RSU lektore Indra Majore-Dūšele.

Jau ziņots, ka projekta “Garīgās veselības veicināšana skolās” mērķis ir izstrādāt pierādījumos balstītu vispārējās garīgās veselības veicināšanas programmu, ar mērķi uzlabot skolēnu sociālo un emocionālo labklājību, uzlabojot viņu attieksmi pret sevi, citiem un mācīšanos kopumā, kā arī mazināt ar uzvedību saistītās problēmas, tai skaitā agresiju, emocionālo stresu un satraukumu. Projekta atbalstītāji aplūkojami šeit. Papildu informācija pieejama šeit.

 

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi