×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 2. maijs
Šodien sveicam: Zigmunds, Sigmunds, Zigismunds
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-08-20
Siguldas novada izglītības iestādes pielāgojas epidemioloģiskās drošības prasībām

Tuvojoties jaunajam mācību gadam, Siguldas novada pašvaldības vadība sadarbībā ar Siguldas novada izglītības iestāžu vadītājiem izstrādājusi plānu, kā organizēt mācību procesu katrā izglītības iestādē, ņemot vērā epidemioloģisko situāciju valstī. Plānots, ka mācības visās iestādēs atsāksies klātienē, tomēr katrā izglītības iestādē saglabāsies atsevišķi ierobežojumi mācību procesa laikā. Par attālinātām mācībām pašvaldība var lemt krīzes situācijā, ja skolā tiks konstatēta saslimšana ar Covid-19. Mainoties epidemioloģiskajai situācijai valstī un novadā, šobrīd izstrādātās kārtības var tikt mainītas.

Precīzāka informācija par mācību procesa organizēšanu katrā izglītības iestādē tiks publicēta pašvaldības informatīvajos kanālos, kā arī elektroniskajā skolvadības sistēmā “E-klase”, kurā pakāpeniski tiek iekļauti arī Siguldas novada pirmsskolas izglītības iestāžu vecāki un viņu bērni.

Ņemot vērā valstī noteiktos epidemioloģiskos noteikumus, vispārizglītojošās skolas Zinību dienas pasākumus plāno citādi, nekā ierasts. Tiks samazināts pulcēšanās laiks un arī pasākuma dalībnieku skaits, par ko katras skolas vecāki tiks informēti tuvākajā laikā. Tāpat aicinām sekot līdzi informācijai skolu informatīvajos kanālos – skolas tīmekļa vietnē vai vietnē e-klase.lv.

Lielākais uzsvars šajā mācību procesa organizēšanas laikā tiks likts uz to, lai iespēju robežās samazinātu skolēnu pārvietošanos pa mācību kabinetiem, kā arī pulcēšanos koplietošanās telpās. Tāpat tiks ierobežota zona, kurā skolēni varēs atpūsties starpbrīžos. Tie tiks organizēti pamīšus, tāpat arī ēdienreizes tiks pasniegtas vairākās maiņās, lai izvairītos no skolēnu pulcēšanās.

Svarīgi atzīmēt, ka iepriekšminētie ierobežojumi ieviesti, lai mācības varētu notikt klātienē. Ja kādā no klasēm tiks konstatēta saslimšana ar koronavīrusu Covid-19, pašvaldība sadarbībā ar izglītības iestādes vadību izvērtēs nepieciešamību noteiktai skolēnu grupai mācības organizēt attālināti. Tāpēc svarīgi atzīmēt katra skolēna, pedagoga un vecāka atbildību!

Klātienē atsāksies arī Siguldas Sporta skolas un Mākslu skolas “Baltais flīģelis” nodarbības, kā arī interešu izglītības nodarbības, taču arī tajās būs noteikti ierobežojumi, lai mazinātu inficēšanās risku. Papildus tam informējam, ka klātienes nodarbības turpināsies arī Siguldas novada Jaunrades centrā.

Siguldas novada pašvaldība aicina vecākus rūpēties par savu un bērnu veselību, būt atbildīgiem, ja novēroti jebkādi slimības simptomi, un nedoties uz izglītības iestādi, tādējādi pasargājot no saslimšanas skolasbiedrus. Tāpat būtiski atgādināt, ka vecākam ir pienākums informēt par iemeslu, kādēļ viņa bērns neapmeklē izglītības iestādi, lai nepieciešamības gadījumā skolā vai bērnudārzā varētu veikt visus drošības pasākumus.

Līdz situācija stabilizēsies, aicinām sekot līdzi informācijai un būt saziņā ar klases audzinātāju vai skolas administrāciju par operatīviem lēmumiem, kas šajā situācijā var tikt pieņemti nekavējoties.

Zinību dienas pasākumi 1. septembrī

  • plkst. 9.00 Allažu pamatskolā
  • plkst. 9.00 Mores pamatskolā
  • plkst. 9.00 daļai Laurenču sākumskolas skolēnu
  • plkst. 10.10 Siguldas pilsētas vidusskolas 1., 9. un 12. klašu skolēniem, pārējiem skolēniem notiks satikšanās ar pedagogiem savās klasēs
  • plkst. 10.30 daļai Laurenču sākumskolas skolēnu
  • plkst. 12.00 Siguldas 1. pamatskolā
  • plkst. 12.00 Laurenču sākumskolas pirmklasniekiem
  • plkst. 12.30 Siguldas Valsts ģimnāzijas 7.–9. klašu skolēniem
  • plkst. 13.15 Siguldas Valsts ģimnāzijas 10.–12. klašu skolēniem
  • plkst. 15.00 Mākslu skolas “Baltais flīģelis” 1. klašu audzēkņiem

Veiksmīgu, drošu un radošu jauno mācību cēlienu vēl Siguldas novada pašvaldība!

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv


Pasākumi