×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 28. aprīlis
Šodien sveicam: Gundega, Terēze
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-08-20
Bērnudārzs “Ieviņa” noslēdzis dalību starptautiskā “Nordplus Junior” projektā

Tallinas bērnudārzā “Arbu” no 9. līdz 13. augustam notika Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Somijas partnervalstu tikšanās, lai noslēgtu dalību starptautiskā “Nordplus Junior projektā “Children health improvement by integrating 5 elements of S.Kneipp philosophy: water, movement, herbs, emotions, healthy diet””. Projekta mērķis ir izmantot vācu ārsta Sebastiana Kneipa filozofijas elementus darbā ar pirmsskolas vecuma bērniem un izstrādāt metodisko materiālu bērnu veselības nostiprināšanai.

Tikšanās laikā partneri dalījās pieredzē par to, kā S. Kneipa metodes ieviestas mācību procesā, kā tās ietekmējušas bērnu veselību un bērnudārza apmeklējumu. Katra valsts saņēma izstrādāto metodisko materiālu – grāmatu “Labākā bērnu veselības grāmata”. Šī grāmata ir visu dalībvalstu kopīgi izstrādāts metodiskais materiāls pirmsskolas vecuma bērniem un pedagogiem par S. Kneipa filozofijas pieciem elementiem. Grāmatā ir iekļauta visu partnervalstu pieredze, metodes un ieteikumi, kā tās pielietot, strādājot ar bērniem.

Tikšanās laikā dalībvalstis iepazinās arī ar Tallinas bērnudārza “Arbu” ieviestajām S. Kneipa metodēm darbā ar bērniem telpās un āra vidē.

Savukārt seminārā, ko vadīja Dr. Med. Natālija Trofimova, dalībnieki papildināja zināšanas par norūdīšanās procedūru, veselīga uztura, zāļu tēju, sporta un pozitīvu emociju ietekmi uz cilvēka veselību. Praktiski darbojoties, dalībniekiem bija iespēja vingrot, nūjot un veikt norūdīšanos, aplejot ķermeni ar aukstu ūdeni.

Noslēgumā tika izstrādāta atskaite par paveikto projektā.

Par dalību projektā bērnudārzs “Ieviņa” ir saņēmuši atzinību no “Nordplus Junior” administrācijas kā labākais projekts darbā ar pirmsskolas vecuma bērniem. Iesāktās norūdīšanās procedūras pēc S. Kneipa metodēm ar bērniem tiks turpinātas.

Informāciju sagatavoja:
Bērnudārza “Ieviņa” vadītājas vietniece izglītības jomā, “Nordplus Junior”  projekta kontaktpersona Latvijā
Ilze Rence


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi