×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 2. maijs
Šodien sveicam: Zigmunds, Sigmunds, Zigismunds
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-08-20
6. septembrī notiks 30. Latvijas riteņbraucēju Vienības brauciens; būs satiksmes ierobežojumi

Atzīmējot 30 gadu jubileju, 6. septembrī Siguldā norisināsies 30. Latvijas riteņbraucēju Vienības velobrauciens, kurā dalībnieki varēs startēt trīs dažādu garumu un kategorijas distancēs: sporta šosejas braucienā (133 km), kalnu divriteņu distancē (48 km) un tautas distancē (46 km). Sacensību starts un finišs būs Cēsu ielā pie Spieķu laukuma, bet Bosch MTB distancei starts tiks dots Turaidas ielā aiz Gaujas tilta.

Sporta šosejas brauciens norisināsies maršrutā Sigulda–Augšlīgatne–Zaube–Inčukalns–Ragana–Turaida–Sigulda. Kalnu divriteņu braucienā sportisti dosies maršrutā Sigulda–Nurmiži–Ratnieki–Gaujmala–Sigulda. Savukārt Tautas brauciena distances ierastais maršruts ir mainīts, un šoreiz distance ies pa maršrutu Sigulda–Allažu pagasta Tautas nams–Inčukalns–Sēnīte–Murjāņi–Ragana–Sigulda.

Sacensību dalībnieki tiks vērtēti vīriešu un sieviešu kategorijās dažādās vecuma grupās. Tiks vērtētas arī komandas. Paredzēts arī īpašais vērtējums – vienotākais mazais uzņēmums, vienotākais lielais uzņēmums, viskuplāk pārstāvētā pašvaldība un kuplākā ģimene.

Sacensību centra un koridoru izbūve uz Gaujas, Cēsu, Poruka un Līvkalna ielas tiks veikta iepriekšējā dienā, 5. septembrī, tādējādi var tikt ierobežota automašīnu un gājēju kustība.

Sacensību drošai norisei 6. septembrī tiek plānoti šādi satiksmes ierobežojumi:

  • no plkst. 8.00 līdz 17.30 satiksmei tiks slēgta sacensību centra un finiša zona (Cēsu iela, Lāčplēša iela posmā no Leona Paegles ielas līdz Jāņa Poruka ielai, Jāņa Poruka iela, Leona Paegles iela no Lāčplēša ielas līdz Svētku laukumam);
  • no plkst. 12.00 līdz 17.00 satiksme tiks slēgta vai ierobežota Siguldas kalnā un Turaidas kalnā (autoceļš P8 posmā Sigulda–Turaida), kā arī īslaicīgi Raiņa un Cēsu ielas krustojumā Sporta brauciena starta brīdī no plkst. 9.50 līdz 10.05.

Satiksme tiks slēgta arī visu trīs braucienu starta laikā:

  • Sporta brauciena laikā (starts plkst. 10.00 Cēsu un Raiņa ielas krustojumā): maršrutā Raiņa iela–Ausekļa iela–Dārza iela–Nītaures iela–Vidzemes šoseja (A2); ārpus Siguldas novada maršrutā Sigulda–Augšlīgatne–Zaube–Inčukalns–Ragana–Turaida–Sigulda;
  • Kalnu divriteņu brauciena laikā (starts plkst. 12.30 Turaidas ielā pie serpentīnceļa): maršrutā Turaidas iela–Gaujas iela–Raiņa iela–Pils iela–Līvkalna iela–Televīzijas iela–Nurmižu ceļš–Ratnieki;
  • Tautas brauciena laikā (starts plkst. 13.30 Cēsu un Raiņa ielas krustojumā) maršrutā Raiņa iela–Ausekļa iela–Šveices iela–Kalna iela–Noliktavas iela–Vidzemes šoseja (A2) virzienā uz tirdzniecības centru “Šokolāde”–Allažu ceļš (V58); ārpus Siguldas novada maršrutā Sigulda–Allažu pagasta Tautas nams–Inčukalns–“Sēnīte”–Murjāņi–Ragana–Sigulda. MTB brauciena laikā un Tautas brauciena dalībnieku stāšanās brīdi no plkst. 12.15 satiksmei tiks slēgts aplis pie Krišjāņa Barona pieminekļa un Līvkalna iela posmā no Krišjāņa Barona ielas līdz Skolas ielai.

Satiksmes slēgšana minētajos maršrutos tiks veikta aptuveni 15 minūtes pirms plānotās dalībnieku plūsmas. Satiksme maršrutos tiks atjaunota uzreiz pēc visu dalībnieku aizbraukšanas.

6. septembrī novietot transportlīdzekļus būs aizliegts:

  • Raiņa un Cēsu ielas visā garumā;
  • Leona Paegles ielas posmā no Lāčplēša ielas līdz Svētku laukumam, Pils ielas posmā no Raiņa līdz Cēsu ielai, Šveices ielas posmā no Ausekļa ielas līdz Kalna ielai;
  • Kalna un Noliktavas ielā, kā arī Līvkalna ielā.

Reģistrēšanās sacensībām notiek līdz 1. septembrim tīmekļa vietnē www.velo.lv. Klātienē to iespējams veikt arī Tūrisma informācijas centrā Ausekļa ielā 6,uzrādot Siguldas novada iedzīvotāja ID karti un saņemot 20% atlaidi. Sacensību dienā, 6. septembri, pieteikties varēs reģistrēšanās telti Svētku laukumā.

Dalības maksa Tautas braucienam līdz 30. augustam: no 15 līdz 25 eiro. MTB un sporta braucienos: no 20 līdz 30 eiro. Pēc tam cena pieaugs.

Papildu informācija un sacensību nolikums aplūkojams šeit.

 

Sacensībās var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv


Pasākumi