×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 2. maijs
Šodien sveicam: Zigmunds, Sigmunds, Zigismunds
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-08-21
Mobilais ganāmpulks atgriežas Siguldas pļavās kopā ar mazuļiem

Šovasar Latvijas Dabas fonda projekta GrassLIFE mobilais ganāmpulks jau ir viesojies Siguldas dabiskajās pļavās, ar noganīšanu palīdzot uzturēt un atjaunot dabas daudzveidību tajās. Visas ganības – Balonu pļavā, Klauku līcī, Melnajos krastos – šķērso gājēju takas, tāpēc ar mobilā ganāmpulka gotiņām šovasar iepazinās daudzi Siguldas iedzīvotāji un viesi. Ganāmpulka melni jostotās Galovejas gotiņas jau kļuvušas par daļu no Siguldas skaistās ainavas un iepriecinājušas daudzus skatītājus.

Drīzumā mobilais ganāmpulks atgriežas Siguldas Melno krastu pļavā, kuru pirmo reizi noganīja vasaras sākumā, pavadot ganībās gandrīz divus mēnešus. Tagad vienpadsmit govju uzdevums būs noganīt atālu, un paredzams, ka govis ganībās varētu uzturēties apmēram mēnesi.

Govis, kuras ganīsies Melnajos krastos, šobrīd laiž pasaulē teliņus, tāpēc tie, kas dosies pastaigās pa gājēju taku Siguldā, iegūs vēl papildu iespēju aplūkot mīlīgos jaundzimušos Galoveju mazuļus.

Lai netraucētu mammas ar mazuļiem, aicinām doties pastaigās tikai pa takām, govīm un teliņiem netuvoties, savukārt suņus turēt pavadā. Latvijas Dabas fonds norāda:

  • Ganību teritorijā var iekļūt pa gājēju vārtiņiem. Vārtiņus aiz sevis vienmēr jāaizver!
  • Teritorija, kurā uzturas lopi, ir norobežota ar elektrisko ganu. Lūdzam būt uzmanīgiem, ja esat aploka tuvumā, sargājiet sevi un bērnus.
  • Izturaties saudzīgi pret aplokiem un ganību infrastruktūru.

Mobilais ganāmpulks izveidots LDF īstenotā projekta “GrassLIFE: Zālāju atjaunošana un to dažādas izmantošanas veicināšana” ietvaros. GrassLIFE ir ES LIFE programmas un Latvijas Vides aizsardzības fonda līdzfinansēts projekts, ko īsteno Latvijas Dabas fonds sadarbībā ar Latvijas Universitāti, Vides Risinājumu institūtu un 12 zemnieku saimniecībām visā Latvijā.

Informāciju sagatavoja:
Liene Brizga-Kalniņa
Latvijas Dabas fonda
GrassLIFE komunikācijas koordinatore


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi