×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 2. maijs
Šodien sveicam: Zigmunds, Sigmunds, Zigismunds
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-08-24
Līdz ar zelta rudens iestāšanos Siguldā norisināsies Rudens stādu parāde

Iestājoties rudenīgiem laikapstākļiem un noslēdzoties dārzkopības sezonai, 19. septembrī Svētku laukumā no plkst. 9.00 līdz 16.00 Siguldā norisināsies “Rudens stādu parāde 2020”, kura vienlaikus pulcēs vairāk nekā 100 stādu audzētājus no Latvijas. Rudens stādu parādes laikā apmeklētājiem būs iespēja iegādāties dažādus stādus, saņemt konsultācijas to audzēšanā, izvēlē un dārza plānošanā, iegādāties dārza preces un tehniku, apmeklēt amatnieku un Latvijas ražojumu gadatirgu.

Rudens stādu parāde šogad notiks sešpadsmito reizi un pasākumā stādu audzētavas no visas Latvijas plašā klāstā piedāvās augļu kokus un ogulājus, dekoratīvos kokus un krūmus, kā arī daudzgadīgās puķes un citus stādus. Rudens stādu parādi iecienījuši dārza mīļi un profesionāļi no Latvijas un tuvākajām kaimiņu valstīm. Apmeklētājus gaida ne tikai stādu un dārza preču, amatniecības un pārtikas produktu plašs piedāvājums, bet arī brīnišķīga svētku atmosfēra, kuru piepildīs mūzikas skaņas, poniju izjādes bērniem un konkursi apmeklētājiem un dalībniekiem ar balvām no pasākuma atbalstītājiem. Atgādinām, ka rudens, tāpat kā pavasaris ir piemērotākais laiks stādīšanai.

Ar nepacietību audzētāji gaida savus rudens svētkus Siguldas Svētku laukumā un šogad īpaša uzmanība tiks veltīta dekoratīvo augu krāsu bagātībai – lapās, ziedos un pat stumbros. Apmeklētājiem būs iespēja skatīt neparastās un dažādās lapu formas un krāsas, piemēram, baltraibās, šķeltlapu, dzeltenraibās, sarkanlapu formas – augu rotas pārsteidz ar savu bagātību, ko katram būs iespēja baudīt un iegādāties pasākuma laikā.

Šī gada sezona lielai daļai audzētāju bijusi aktīvāka nekā iepriekšējā, īpaši tas attiecināms uz privāto sektoru, kas palielinājās saistībā ar koronavīrusa pandēmijas Covid-19 izplatību un izsludināto ārkārtas situāciju valstī, un ļāva cilvēkiem vairāk pievērsties savu mazdārziņu iekopšanai. Mazākie audzētāji savukārt izjuta negatīvu ietekmi, jo lielākā daļa tirgu, kur viņi varētu realizēt savu lolojumu, bija atcelti. Šobrīd dārzkopības sezona ir atgriezusies ierastajās sliedēs, turpinās gan tirdzniecība, gan gatavošanās jau nākamā gada cēlienam, īpaši tiem audzētājiem, kuru audzētavu tirdzniecības laukumi tika iztukšoti pavasarī.

Pasākums apmeklētājiem ir bez maksas.

 

Stādu parādes ir vienīgie nozares pasākumi, kur apmeklētājiem ir garantija par to, ka piedāvājumā ir tikai Latvijā audzēti stādi. To kontrolē speciāli izveidota ētikas komisija, kas spārliecinās par stādu atbilstību biedrībā pieņemtajai definīcijai “Kas ir Latvijā audzēts stāds?”. Plašāku informāciju iespējams iegūt šeit.

16. Rudens stādu parādi rīko nodibinājums “Stādu un kūdras inovāciju fonds” (SKIF) sadarbībā ar Stādu audzētāju biedrību un Siguldas novada pašvaldību.

 

Apmeklētājus aicinām ņemt vērā piesardzības pasākumus un  ievērot individuālo atbildību par savu veselību. Pasākuma laikā būs publiski pieejami dezinfekcijas līdzekļi, tāpat lūdzam ievērot distanci pie tirdzniecības moduļiem.

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi