×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 28. aprīlis
Šodien sveicam: Gundega, Terēze
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-08-31
Aicinām skolēnus piedalīties konkursā “Siguldas novada Gada klase”

Līdz ar jauno mācību gadu aicinām pieteikties skolēnus konkursam “Siguldas novada Gada klase 2020”. Lai piedalītos konkursā un iegūtu finansējumu klases ekskursijai vai citam līdzvērtīgam kultūrizglītojošam vai aktīvās atpūtas pasākumam, skolēniem visa mācību gada laikā ar savu komandu – klasi – jāpierāda sevi kā atbildīgus un aktīvus novadniekus, jāapliecina cieņa pret savu skolu, pilsētu, novadu, jāgūst labas sekmes mācībās, jāpiedalās skolas un ārpusskolas pasākumos, jāparāda klases saliedētība, jāveicina skolu sadarbība ar pašvaldību, jāiesaistās skolas un novada pasākumos, popularizējot veselīgu dzīvesveidu, brīvprātīgo darbu un labdarību.

Konkursā var piedalīties ikviena Siguldas novada vispārizglītojošās skolas klase. Konkurss norisinās četrās kategorijās: 1.–3. klašu; 4.–6. klašu, 7.–9. klašu un 10.–12. klašu grupā. Konkursam ir divas kārtas: pirmā kārta norisinās katrā novada skolā no 1. septembra līdz 20. maijam; savukārt otrā kārta – izvērtēšana, no 20.–29. maijam norisinās novada mērogā. Konkursam pieteiktā klase mācību gada laikā veido klases mapi (portfolio), kurā apkopo konkursa kritērijiem atbilstošus apliecinājumus, vērtēšanai jāiesniedz arī tabulas, kurās pēc noteiktiem kritērijiem analizējams skolēnu mācību darbs, kavējumi, sabiedriskā aktivitāte.

Pieteikums dalībai konkursā savā skolā jāiesniedz mācību gada sākumā, piesakoties skolas direktoram. Savukārt skolas līdz 15. oktobrim Izglītības pārvaldei, rakstot uz e-pasta adresi izglitiba@sigulda.lv, aicinātas iesniegt informāciju par klasēm, kuras pieteikušās konkursam (pieteikumā norādot: klasi, klašu grupu, skolēnu skaitu klasē, klases audzinātāju).

Konkurss “Siguldas novada Gada klase” norisinās kopš 2011. gada. Šā gada 13. augusta Siguldas novada pašvaldības domes sēdē apstiprināts jauns konkursa nolikums, kurā galvenās izmaiņas ir šādas:

  • konkurss norisinās četrās klašu grupās, nevis kā līdz šim trijās;
  • skolas līdz katra kalendārā gada 15. oktobrim Izglītības pārvaldei, nosūtot e-pastā: izglitiba@sigulda.lv, iesniedz informāciju par klasēm, kuras pieteikušās konkursam, pieteikumā norādot: klasi, klašu grupu,  skolēnu skaitu klasē, klases audzinātāju;
  • portfolio jāveido apkopojums par klases skolēnu līdzdalību skolas interešu izglītības kolektīvos un pulciņos un sasniegumiem tajos; apkopojumu par klases skolēnu līdzdalību un sasniegumiem mācību priekšmetu olimpiādēs, skolēnam piedaloties no vispārizglītojošās skolas, kurā mācās;
  • skolēnu sasniegumus mācībās un neattaisnoti kavēto stundu skaitu izvērtē saskaņā ar vidējiem rādītājiem līdz mācību gada 20. maijam;
  • portfolio var veidot  un komisijai iesniegt gan papīra formā, gan elektroniski;
  • vērtēšanas kritērijs – skolēnu līdzdalība skolas interešu izglītības kolektīvos un pulciņos;
  • viens no vērtēšanas kritērijiem – klases kolektīva saliedējošie pasākumi, kuros ir piedalījušies vismaz 75% skolēnu (klasesvakari, ekskursijas, pārgājieni un citi pasākumi, kuri organizēti klases kolektīvā). Par katru pasākumu klase iegūst vienu punktu.

Konkursa nolikums pieejams šeit.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi