×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 2. maijs
Šodien sveicam: Zigmunds, Sigmunds, Zigismunds
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-09-01
Jauno mācību gadu bērnudārzos un skolās uzsāk vairāk nekā 3700 audzēkņu

Ar Zinību dienas svinīgajiem pasākumiem sācies 2020./2021. mācību gads, kurā mācības Siguldas novada bērnudārzos un skolās uzsāk 3771 audzēknis – sešās Siguldas novada vispārizglītojošajās skolās mācības uzsāk 2651 skolēns, kurus izglītos 252 pedagogi; šis būs pirmais mācību gads 268 pirmklasniekiem. Savukārt novada bērnudārzos jaunas prasmes apgūs 1120 audzēkņi (vēlāk tiem pievienosies vēl 40 audzēkņi bērnudārzā “Tornīši”), par kuriem rūpēsies 158 pirmsskolas izglītības iestāžu pedagoģiskie darbinieki.

Īpašu nozīmi Zinību dienai piešķir divu renovētu skolu atklāšana – durvis 1. septembrī vēra pilnībā atjaunotā Siguldas Valsts ģimnāzija, kurai augustā noslēgušies Trohaja korpusa renovācijas darbi, skolai iegūstot jaunu, pilnīgu veidolu, savienojoties ar pērn atklāto dabaszinātņu un matemātikas jeb Kvantu korpusu. Tāpat 1. septembrī svinīgā līnijā atklāta renovētā Siguldas 1. pamatskola.

Siguldas novada pašvaldība šogad izglītības iestāžu infrastruktūras attīstībā investējusi turpat 6,3 miljonus – noslēgusies Siguldas Valsts ģimnāzijas Trohaja korpusa būvniecība, un noslēgumam tuvojas Siguldas 1. pamatskolas pārbūves darbi. Patlaban Siguldas 1. pamatskolā ir veikti plānotie darbi mācību klasēs, ģērbtuvēs, ēdnīcā, kā arī citās telpās, lai veiksmīgi varētu uzsākt jauno mācību gadu; remontdarbi šobrīd turpinās skolas svinību zālē. Abu skolu atjaunošana veikta ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda projekta “Siguldas Valsts ģimnāzijas un Siguldas 1. pamatskolas atjaunošana, pārbūve un materiālās bāzes modernizācija” līdzfinansējumu. Projekta ietvaros abās skolās vēl nav noslēgusies mācību kabinetu aprīkošana ar tehnoloģiskajām iekārtām, tāpēc ir atrasti pagaidu risinājumi, kā mācību telpas aprīkot ar projektoriem. Tāpat jāatzīmē, ka Siguldas 1. pamatskolā pirms būvniecības darbu nodošanas ekspluatācijā būvniekam jānovērš atsevišķi konstatētie trūkumi un defekti; tie netraucē mācību procesa nodrošināšanu. Kad abas skolas pilnībā būs aprīkotas ar tehnoloģiskajām iekārtām, pašvaldība sniegs iespēju iedzīvotājiem iepazīties ar mūsdienīgi izveidoto mācību vidi gan Siguldas 1. pamatskolā, gan Siguldas Valsts ģimnāzijā.

Savukārt Mores pamatskolā pārbūvēti skolas bēniņi, lai paplašinātu mācību kabinetu, kā arī dizaina un tehnoloģiju kabinetu. Līdz ar jauno mācību gadu Mores pamatskolā atvērta trešā pirmsskolas grupiņa, papildus nodrošinot 15 mazajiem novadniekiem vietu pirmsskolas izglītības grupā. Laurenču sākumskolā veikti pamatu hidroizolācijas darbi un lietus ūdens noteku remontdarbi.

Bērnudārzā “Pīlādzītis” šovasar ir izbūvēts jumta apsildes kabelis, kas gada aukstākajā periodā nodrošinās ledus neveidošanos uz iestādes jumta, līdz ar to tiks izskausta arī lāsteku rašanās, tādējādi nodrošinot papildu drošību iestādes apmeklētājiem. Savukārt bērnudārzā “Pasaciņa” ir veikta inženiertopogrāfiskā uzmērīšana. Saskaņā ar valsts piešķirto aizņēmumu Ministru Kabineta rīkotajā konkursā bērnudārza paplašināšanai, drīzumā tiks uzsākts bērnudārza “Tornīši” ēdināšanas bloka izbūve un divu jaunu grupu izbūve. Plānots, ka kopumā 40 mazie novadnieki “Tornīšu” jaunajās telpās bērnudārza gaitas varēs uzsākt rudens otrā pusē.

Plānots, ka šajā sezonā bērnudārzā “Ieviņa” tiks veikts lieveņu klājuma remonts, kas ietver flīzējuma maiņu uz hidroizolācijas segumu pie visām ieejām. Uz līdzšinējā seguma bieži krājās ūdens, un nereti aukstākajā laikā veidojās arī ledus, taču līdz ar plānoto seguma maiņu šī problēma tiks novērsta. Tāpat ir plānots veikt pamatu hidroizolācijas darbus un lietus ūdens noteku remontdarbus bērnudārzā “Saulīte”, jo iestādes sporta zālē veidojās mitrums, kas bojāja grīdu.

Mākslu skolā “Baltais flīģelis” šajā sezonā plānots veikt ārējo margu remontu, veidojot margas atbilstošas mūsdienu standartiem un būvnormatīviem, kā arī nostiprināt un nožogot tuvumā esošās gravas malu.

Rūpējoties par bērnu un jauniešu drošību, Siguldas novada Pašvaldības policija visu septembri pie izglītības iestādēm nodrošinās patruļas, gan kontrolējot autovadītājus, gan atgādinot Ceļu satiksmes noteikumus gājējiem un velobraucējiem. Pašvaldības policijas priekšnieka vietnieks Kristaps Freimanis aicina vecākus pārrunāt ar bērniem un jauniešiem drošības jautājumus, īpaši to, kā ir jāuzvedas uz ceļa, kā arī aicina autovadītājus būt vērīgiem un ievērot ātruma ierobežojumus, kas daudzviet liedz braukt ātrāk par 30 km/h pie visām mācību iestādēm.


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi