×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 2. maijs
Šodien sveicam: Zigmunds, Sigmunds, Zigismunds
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-09-04
Oktobrī norisināsies Veselības dienas “Mani resursi – mans spēks”

Šogad Veselības dienas ar moto “Mani resursi – mans spēks” norisināsies no 23. līdz 25. oktobrim. To laikā novadniekiem bez maksas būs iespēja apmeklēt ārstus, veikt eksprestestus, piedalīties dažādās sportiskās aktivitātēs, praktiskās nodarbībās un lekcijās par veselīgu un aktīvu dzīvesveidu. Aicinām novadniekus līdz 11. septembrim uz e-pasta adresi prese@sigulda.lv sūtīt ierosinājumus, kādus ārstus, speciālistus, lektorus, kā arī lekciju tēmas varētu organizēt Veselības dienu laikā.

Piektdien, 23. oktobrī, plkst. 9.00 Siguldas Sporta centrā,uzrādot Siguldas novada iedzīvotāja ID karti, būs iespēja apmeklēt bezmaksas Apļa treniņu ar Hariju Gruzniņu, savukārt seniori plkst. 13.00 varēs apmeklēt peldbaseinu. Turklāt no plkst. 15.00 līdz 18.00 būs iespēja veikt pārbaudes diagnostikas kabinetā pie sertificētas fizioterapeites Kristas Hartmanes. Dienas noslēgumā plkst. 18.00 “Lielo ģimnāzijā” notiks psihoterapeita Viestura Rudzīša lekcija, kurā psihoterapeits modelēs sievietes un vīrieša attiecības.

Sestdien, 24. oktobrī, Veselības dienā no plkst. 10.00 līdz 16.00 Siguldas Sporta centrā būs iespēja bez maksas pēc iepriekšēja pieraksta pārbaudīt veselību pie speciālistiem un bez iepriekšējas pieteikšanās veikt bezmaksas cukura, holesterīna un hemoglobīna mērījumus, kā arī redzes, krūšu un plaušu pārbaudes. Būs iespēja saņemt arī fizioterapeita, uztura speciālista un podologa konsultācijas. Lai pārliecinātos par savu veselību, varēs veikt HIV, B un C hepatīta, kā arī sifilisa testus. Darbosies arī insulta profilakses kabinets. Siguldas novada iedzīvotājiem bez maksas būs iespēja apmeklēt arī ārstus.

Veselības dienā Siguldas novadā notiks arī izbraukuma veselības eksprestesti – no plkst. 10.00 līdz 12.00 Jūdažos un Allažu pagastā, bet no plkst. 13.00 līdz 15.00 Mores pagastā.

Sestdien Siguldas Sporta centrā norisināsies vairākas lekcijas – no plkst. 10.00 līdz 11.30 izglītojoša lekcija par onkoloģiju, plkst. 11.00 sāksies Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas profesores Agitas Ābeles lekcija par jauno sportistu psiholoģiskās sagatavotības aspektiem, bet no plkst. 12.00 līdz 13.30 – lekcija par sirds un asinsvadu slimību profilaksi. Plkst. 14.00 notiks lekcija par izdegšanas sindroma profilaksi un mentālās veselības veicināšanu kopā ar geštaltterapeiti Valentīnu Aleksejevu, savukārt plkst.15.30 biohakinga lekcija, kuru vadīs uzņēmējs un viens no biohacking.lv dibinātājiem – Kaspars Vendelis. Jēdziens biohakings ir mūsdienīgs nosaukums lietām, ko cilvēki ir darījuši jau labu laiku– lai uzlabotu savu veselību (ķermeni un prātu), tiek pievērsta pastiprināta uzmanība savam dzīvesveidam un tā maiņai, sākot ar savas diētas izstrādi, fizisko aktivitāšu pielāgošanu, tieši sev paredzētiem uztura bagātinātājiem, meditāciju, līdz dažādu ideju pārbaudei uz sevis un jaunāko tehnoloģiju ieviešanu savā dzīvē. Plkst. 18.00 norisināsies veselīga uztura lekcija.

Svētdien, 25. oktobrī, Ģimeņu dienā dabā ikvienam interesentam būs iespēja aktīvi izkustēties. Rīta pusē norisināsies nūjošanas nodarbības profesionālas instruktores Fanijas Šitcas vadībā – plkst. 9.00 Allažu pagastā, 11.00 Jūdažu Sabiedriskajā centrā pagastā, plkst. 13.00 Mores pagastā, plkst. 15.00 Siguldas Sporta centrā. Ģimeņu dienā sadarbībā ar Siguldas Maratona kluba vadītāju Kasparu Kārkliņu un Dabas aizsardzības pārvaldi plkst. 10.30 ikviens būs aicināts piedalīties plogošanā. Tā ir videi draudzīga fitnesa aktivitāte, kas apvieno lēno treniņa skriešanu ar atkritumu vākšanu. Treneris Kaspars Kārkliņš pirms plogošanas nodrošinās nelielu apmācības kursu pareizai skriešanai, kā arī iesildīšanos, bet pēc plogošanas – atsildīšanos. No plkst. 11.00 Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā tiks dots starts ģimeņu orientēšanās sacensībām – Ratu rallijam, kura laikā māmiņas varēs iziet vairākas distances dažādas grūtības pakāpes maršrutos. Savukārt gan lieli, gan mazi, kuri iecienījuši pārvietošanos ar velosipēdu, plkst. 11.30 no Siguldas dzelzceļa Stacijas laukuma varēs doties ģimeņu velobraucienā un izbaudīt Siguldas rudens ainavas. Tiem, kuri izvēlēsies mierīgāku laika pavadīšanu dabā, no Siguldas dzelzceļa stacijas laukuma plkst. 12.00 būs iespēja doties pārgājienā pa Siguldas dabas takām.

Veselības dienu programma tiks precizēta un tajā iespējamas izmaiņas. Daļa Veselības dienu aktivitāšu tiek finansētas no Eiropas Sociālā fonda projekta Nr. 9.2.4.2/16/I/018 “Esi vesels Siguldas novadā!” finansējuma.

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi