×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 2. maijs
Šodien sveicam: Zigmunds, Sigmunds, Zigismunds
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-09-10
Šonedēļ Siguldas novadā: “Siguldas devona” trešās sezonas atklāšana, Tēva dienas svinības un citi pasākumi

Šajā nedēļas nogalē trīs dienu garumā ar aizraujošu un daudzveidīgu programmu gan maziem, gan lieliem tiks atklāta kultūras centra “Siguldas devons” trešā sezona – būs iespēja baudīt ģitārista Ginta Smukā otrā studijas albuma “Thaw” (“Atkusnis”) prezentāciju, Maestro Raimonda Paula un Latvijas Radio bigbenda koncertprogrammu “Dienvidu akvareļi”, Daugavpils Marka Rotko mākslas centra glezniecības kolekcijas izstādi “Atvērums”, savukārt noslēdzošajā jeb Spēļu dienā kultūras centrs aicina bērnus un jauniešus sajust sacensību garu un kopā ar draugiem un ģimeni aizvadīt piedzīvojumiem pilnu laiku.

 

Piektdien, 11. septembrī

  • No plkst. 9.00 “Yonex Latvia U17 International” XXVII Siguldas atklātais čempionāts badmintonā jauniešiem Siguldas Sporta centrā.
    Sacensībās piedalīsies spēlētāji no Lietuvas, Latvijas un Igaunijas, kā arī spēcīgākie jaunieši no Spānijas. Sacensības norisināsies no 11. līdz 13. septembrim.
  • No plkst. 18.00 kultūras centra “Siguldas devons” trešās sezonas atklāšana:
    • plkst. 18.00 ģitārista Ginta Smukā koncerts, kurā būs iespēja baudīt melodijas no ģitārista otrā studijas albuma “Thaw” (“Atkusnis”), kā arī iepazīties ar ekspresīvāku ģitārspēles pirkstu stilu, kādu to Gints Smukais iepazinis, ceļojot uz Kanādu un ASV un smeļoties pieredzi no pasaules labākajiem instrumentālistiem. Koncerta programmā skanēs skaņdarbi arī no ģitārista pirmā albuma, kā arī latviešu un ārzemju autoru skaņdarbu aranžējumi. Ieeja – bez maksas;
    • plkst. 19.00 Daugavpils Marka Rotko mākslas centra glezniecības kolekcijas izstādes “Atvērums” atklāšana. Izstādē būs iespēja aplūkot mākslas darbus, kas ir manifests vientulībai un tukšumam, bet tajā pašā laikā atvērtībai un sadarbībai, ko vieno dažādie simboliskie un tiešā nozīmē izprotamie tuneļi, portāli, logi un durvis. Varētu domāt, ka priekšplānā izvirzījusies sastingusī telpa un ēku fragmenti, tomēr katrā no kompozīcijām aiz šī simboliskā vai skaidri nolasāmā atvēruma dzīvo cilvēks, arī pats mākslinieks, kurš, pabeidzis mākslas darbu, turpina savu sarunu ar skatītāju. Ieeja atklāšanas pasākumā – bez maksas.
      Papildu informācija apskatāma šeit.

Sestdien, 12. septembrī

  • Plkst. 9.30 bezmaksas cigun nodarbība Siguldas Sporta centrā.
    Nodarbību vadīs trenere Fanija Šitca. Uz nodarbību ir ierobežots apmeklētāju skaits un nepieciešama pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 25448860 vai rakstot e-pasta adresi ssc@siguldassports.lv.
  • Plkst. 10.00 futbola kluba “Sigulda” organizēts minifutbola turnīrs Depo sporta laukumā.
    Turnīrā piedalīties aicinātas komandas no Siguldas un citām pilsētām, kuras tiks iedalītas vairākas apakšgrupās atkarībā no komandu skaita. Pieteikšanās minifutbola turnīram norisinās līdz 11. septembrim, piesakoties šeit vai zvanot uz tālruņa numuru 26673208.
    Papildu informācija apskatāma šeit.
  • Plkst. 13.00 bezmaksas nodarbība cilvēkiem ar īpašām vajadzībām Siguldas Sporta centra peldbaseinā.
    Nodarbībai iepriekš jāpiesakās, zvanot uz tālruņa numuru 26879835 (Marika).
  • Plkst. 16.00 Vēja brāļu ordeņa 24. gadskārtai veltīts motociklu pokera brauciens Svētku laukumā.
    Pasākuma laikā ceļu satiksme netiks traucēta. Pasākums paredzēts slēgta tipa, tomēr moto entuziastiem un citiem interesentiem būs iespēja aplūkot turpat 100 dažādus motociklus. Papildu informācija aplūkojama sociālo tīklu vietnē Facebook Vēja brāļu ordeņa lapā.
  • Plkst. 18.00 kultūras centra “Siguldas devons” trešās sezonas atklāšana – Maestro Raimonda Paula un Latvijas Radio bigbenda koncertprogramma “Dienvidu akvareļi” (Koncerts izpārdots!).
    Raimonda Paula un Latvijas Radio bigbenda jaunākās programmas uzmanības centrā ir Maestro mūzika, kas tapusi 20. gadsimta sešdesmitajos gados. Koncertprogrammā iekļautas arī Maestro atlasītas mūziklu tēmas un dziesmas ar Alfrēda Krūkļa vārdiem. Visi skaņdarbi šajā programmā ietērpti jaunos, krāsainos aranžējumos. Koncertprogrammu paspilgtinās vokālisti Daumants Kalniņš un Ance Krauze.
    Informācija apmeklētājiem, kuri uz koncertu ir iegādājušies biļetes: lūgums pārbaudīt tīmekļa vietnē www.bilesuparadize.lv vai iegādātā biļete ir personalizēta. Ja biļete nav personalizēta, tad nepieciešams to izdarīt, ievadot nepieciešamo informāciju. Apmeklējot pasākumu, kopā ar biļeti nepieciešams uzrādīt personu apliecinošu dokumentu. Šī informācija var tikt izmantota, lai izsekotu Covid-19 inficēšanās gadījumus, ja tādi tiks konstatēti.

Svētdien, 13. septembrī

  • No plkst. 11.00 līdz 15.00 kultūras centra “Siguldas devons” trešās sezonas atklāšana – Spēļu dienaTās laikā sadarbībā ar Ziedoņa klasi kultūras centra “Siguldas devons” pagalms pārvērtīsies par spēļu laukumu, kurā bērni un jaunieši varēs sajust sacensību garu un kopā ar draugiem un ģimeni aizvadīt piedzīvojumiem pilnu pēcpusdienu. Savukārt plkst. 12.00 bērni aicināti uz muzikālu leļļu teātra izrādi “Brīnuma stabulīte”. Tas būs stāsts par pasaku mežu, kur dzīvo brīnumaini zvēri, kas dara brīnumu lietas. Izrādes autors ir Pēteris Trups, komponists – Andris Eniņš, režisore – Agita Lieldidža. Ieeja – bez maksas.
  • Plkst. 11.00 FIS Latvijas čempionāta rollerslēpošanā 3. posms Fischer Slēpošanas centrā.
    Sacensībās rollerslēpotāji sacentīsies duatlonā, kas ir skriešana apvienojumā ar rollerslēpošanu.
    Papildu informācija šeit.
  • Plkst. 11.00 Siguldas kausa 2. posms skrituļslalomā Lorupes gravā.
    Sacensībās var piedalīties visi interesenti, kuri apguvuši skrituļslaloma iemaņas. Pieteikties dalībai sacensībās var līdz 11. septembra plkst. 20.00, rakstot uz e-pasta adresi sportaklubspantera@gmail.com. Dalības maksa – 7 eiro, sacensību dienā – 10 eiro.Siguldas novada ID kartes īpašniekiem – 10% atlaide.
    Sacensību laikā no plkst. 10.00 līdz plkst.15.00 uz valsts vietējā autoceļa V96 “Pievedceļš Lorupes gravai” tiks slēgta satiksme, lai nodrošinātu sacensību dalībnieku drošību. Apkārtnē esošo māju vai zemju īpašniekiem netiks traucēta piekļuve saviem īpašumiem.
    Papildu informācija aplūkojama šeit.
  • Plkst. 11.00 Tēva dienas svinības Siguldas pilsētas stadionā.
    Jau ceturto gadu pēc kārtas Tēva dienā novadnieki aicināti uz futbola maču. Sacensību laikā norisināsies arī radošas aktivitātes bērniem un mammām. Futbola spēlei iespēja pieteikties līdz 12. septembrim, rakstot uz e-pasta adresi tevadienasigulda@inbox.lv; spēlei aicināti pieteikties gan amatieri, gan tie, kuri spēlē ikdienā. Piedalīties pasākumā aicināti arī topošie tēti. Dalība – bez maksas.
    Papildu informācija apskatāma šeit.

Izstādes

  • Dinas Dubiņas jubilejas izstāde “Ceļš” Turaidas muzejrezervātā
  • Starpdisciplinārā mākslas projekta “Pēc pandēmijas renesanse” izstāde Zaļās Villas kvartālā
  • Retro velosipēdu izstāde “Visa dzīve vienā divritenī” Siguldas pagasta Kultūras namā
  • Gleznotājas Agitas Zālītes mākslas studijas izstāde “Gleznotprieks” Mākslu skolas “Baltais flīģelis” Izstāžu telpā
  • Mākslas nodaļas audzēkņu noslēguma darbu izstāde Mākslu skolas “Baltais flīģelis” 1. stāva gaitenī
  • “Yonex Latvia U-17 International” XXVII Siguldas atklātais čempionāts badmintonā jauniešiem Siguldas Sporta centrā
  • Kultūras centra “Siguldas devons” trešās sezonas atklāšana
  • Glezniecības kolekcijas izstāde “Atvērums” sadarbībā ar Daugavpils Marka Rotko mākslas centru kultūras centrā “Siguldas devons”

Foto: @itsmevalters

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi