×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-09-18
Šonedēļ Siguldas novadā: Rudens stādu parāde, Siguldas novada bibliotēkas atvēršana un citi pasākumi

Šajā nedēļas nogalē Siguldā norisināsies Rudens stādu parāde, kuras laikā apmeklētājiem būs iespēja iegādāties dažādus stādus, dārza preces un tehniku, apmeklēt amatnieku un Latvijas ražojumu gadatirgu. Stādu parādes laikā plānoti satiksmes ierobežojumi. Novadnieki un pilsētas viesi šonedēļ aicināti arī uz vairākiem kultūras pasākumiem – notiks Siguldas novada bibliotēkas atvēršana jaunās telpās Leona Paegles ielā 3, Siguldā, savukārt kultūras centrā “Siguldas devons” norisināsies pasākumu cikla “Devona ceļojums” pasākums “Poētiskā Krievija”. Dabas mīļotājiem būs iespēja doties Gaujas Nacionālā parka Ceļotāju dienas ekskursijā uz Siguldas pils kvartālu. Siguldas pagasta Kultūras nama āra lasītavā notiks Anetes Felkeres un Ata Priedīša grāmatas “Zēns, meitene, internets un gadījums. Satikšanās” atklāšana.

Piektdien, 18. septembrī

  • Plkst. 11.00 Siguldas novada bibliotēkas atvēršana Leona Paegles ielā 3.
    Siguldas novada bibliotēka apmeklētājiem tiks atvērta jaunās, gaišās, mūsdienīgās un plašākās telpās Leona Paegles ielā 3, otrajā stāvā. Bibliotēkas atvēršanas svētkos norisināsies vairāki simboliski notikumi:
    • Plkst. 10.00 uz Siguldas dzelzceļa stacijas perona notiks literatūras stunda ar dzeju kopā ar Siguldas novada Jaunrades centrs kopā ar Siguldas pilsētas vidusskolas un Siguldas Valsts ģimnāzijas literatūras skolotājiem. Pēc tam norisināsies dzejtūre Perons–Štūres laukums–Bibliotēka.
    • Plkst. 11.00 dzejas lasījumi Štūres laukumā. Ikviens varēs nolasīt dzejoli, kas pašam patīk – lasīsim cits citam, vai piezvanīsim kādam īpašam cilvēkam un veltīsim tieši viņam izraudzītu dzejoli. Dalībnieki aicināti savu mīļāko dzejas krājumu sarūpēt paši.
    • Plkst. 13.00 tikšanās ar mākslinieci, izstādes “Ārpus laika” autori Kristīni Kliginu. Izstādē, kas izvietota Siguldas novada bibliotēkas telpās, apvienots autorei tik tuvais mitoloģiskais un teiksmainais sižets, cilvēku un dzīvnieku līdzās pastāvēšana.

Bibliotēkas atvēršanas svētkos grupām līdz 30 cilvēkiem būs iespēja doties 20–30 minūšu garā iepazīšanās ekskursijā jaunajās telpās; ekskursijai iespējams pieteikties, zvanot uz tālruņa numuru 67973258.

  • Plkst. 18.00 Anetes Felkeres un Ata Priedīša grāmatas “Zēns, meitene, internets un gadījums. Satikšanās” atklāšana Siguldas pagasta Kultūras nama āra lasītavā.
    Pasākumā piedalīsies abi autori, izdevniecības “Ezerrozes grāmatas” vadītāja Agnese Piļāne, Siguldas 1. pamatskolas skolotāja Laila Adzilča ar savas klases skolniekiem un bērnu vokālā grupa “Zibsnis”.
    Sliktu laikapstākļu gadījumā pasākums norisināsies Siguldas pagasta Kultūras namā.
  • Plkst. 19.00 pasākumu cikla “Devona ceļojums” pasākums “Poētiskā Krievija” kultūras centrā “Siguldas devons”.
    Pasākums būs unikāls ceļojums laikā un sajūtu telpā kopā ar Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra talantīgo aktieri un komponistu Maksimu Buseli, harizmātisko pianistu Romānu Vendiņu, Latvijas Kultūras akadēmijas Laikmetīgās dejas mākslas studenti Milenu Paviļču un aizrautīgo stāstnieku Valteru Krauzi. Ceļotājus apburs smeldzīgas romances, sveces un dzeja. Čehova kaislības un Tolstoja spalvas radītās likteņu drāmas atmodinās visnoslēptākās sajūtas. Anna Kareņina, Čaikovskis un Gulbju ezers, mūzika, deja, stāsti un vīns – neparastais piedzīvojums aizvedīs skatītājus tieši 19. gadsimta Krievijas sirdī.
    Izvēlies ceļot ar draugiem, ģimeni vai vienatnē – ikvienam apmeklētājam ir iespēja sajust sev piemērotāko ceļošanas veidu un pievienoties kopīgā ceļojumā. Biļetes cena – 25 eiro,Siguldas novada iedzīvotāja ID kartes īpašniekiem 20% atlaide. Biļeti iespējams iegādāties “Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās un kultūras centra “Siguldas devons” biļešu kasē.

Sestdien, 19. septembrī

  • No plkst. 9.00 līdz 16.00 Rudens stādu parāde Svētku laukumā.
    Stādu parādes laikā apmeklētājiem būs iespēja iegādāties dažādus stādus, saņemt konsultācijas to audzēšanā, izvēlē un dārza plānošanā, iegādāties dārza preces un tehniku, apmeklēt amatnieku un Latvijas ražojumu gadatirgu. Apmeklētājus gaida arī brīnišķīga svētku atmosfēra, kuru piepildīs mūzikas skaņas, poniju izjādes bērniem, konkursi apmeklētājiem un dalībniekiem ar balvām no pasākuma atbalstītājiem.
    Apmeklētāju ērtībai būs pieejama “Stādu garderobe”. Tāpat īpaši padomāts par velobraucējiem, kuri velosipēdus varēs novietot pie Siguldas tauriņu mājas izvietotajos velostatīvos. Invalīdiem, uzrādot invaliditātes apliecību, būs iespēja novietot transportlīdzekļus tiem īpaši paredzētās vietās tuvāk pasākumam.
    Stādu parādes laikā no plkst. 5.00 līdz 19.00, plānoti satiksmes ierobežojumi. Stāvvietu karte aplūkojama šeit.
    Plašāka informācija aplūkojama šeit.
  • Plkst. 9.00 Latvijas apvienotās badmintona līgas finālsacensības Siguldas Sporta centrā.
    Sacensībās spēkiem mērosies B un C grupas mazāk pieredzējuši spēlētāji vienspēlēs un dubultspēlēs.
    Sacensību organizatori informē, ka drošības nolūku dēļ sacensības norisināsies slēgti.
  • Plkst. 10.00 Gaujas Nacionālā parka Ceļotāju diena.
    Ceļotāju dienā interesenti dosies doties ekskursijā “Siguldas pils kvartāla jaunā elpa”, kuras laikā uzzinās unikālo sudraba mākslas darbu rašanās stāstu un iepazīs sudraba dažādās īpašības, kā arī piedalīsies sudraba ūdens degustācijā. Pēc ekskursijas muzejā apmeklētāji varēs paviesoties Siguldas vēsturiskajā centrā un piedalīties ekskursijā Siguldas pils kvartālā un Livonijas ordeņa pilī un izspēlēt spēli “Dzirnavas” senatnīgajos pils mūros. Ekskursijas sākums plānots plkst. 10.00 Siguldas novada Tūrisma informācijas centrā Ausekļa ielā 6, Siguldā. Ekskursiju vadīs vides gide Aiga Auziņa; dalībnieku grupa ir nokomplektēta.
    Tāpat Ceļotāju dienā no plkst. 12.00 līdz 16.00 būs iespēja iepazīt Gaujas Nacionālā parka Jauno reindžeru kustību, darbojoties radošajās darbnīcās un izpildot uzdevumus par Gaujas Nacionālo parku, tādējādi iejūtoties Jauno Reindžeru lomā. Aktivitātes norisināsies Baznīcas ielā 3, Siguldā.
  • Plkst. 13.00 bezmaksas nodarbība cilvēkiem ar īpašām vajadzībām Siguldas Sporta centra peldbaseinā.
    Nodarbībai iepriekš jāpiesakās, zvanot uz tālruņa numuru 26879835 (Marika).
  • Plkst. 17.00 koncerts “Četras sievietes dabas” Siguldas evaņģēliski luteriskajā baznīcā.
    Koncertā uzstāsies četras Latvijā labi zināmas un iemīļotas mūziķes – soprāni Jolanta Strikaite-Lapiņa un Nora Kalniņa, čelliste Māra Botmane un ērģelniece Ilze Reine. Koncertā būs iespēja dzirdēt gan labi pazīstamu, gan arī retāk atskaņotu renesanses un baroka meistaru solo skaņdarbus un duetus soprāniem, ērģelēm un čellam, tāpat arī mūsmāju komponistu Riharda Dubras, Ērika Ešenvalda un Ilzes Reines opusus, kā arī Latvijā vēl neatskaņotu Renātes Stivriņas skaņdarbu ērģelēm “Attende Domino”. Tāpat koncertā tiks uzsvērta sieviete kā sabiedrības tēls ar tās dažādajām lomām, spilgtajām emocijām un pārdzīvojumiem, ar kuriem sastopas visas dzīves laikā. Ieeja – bez maksas.
    Papildu informācija šeit.

Izstādes

  • Dinas Dubiņas jubilejas izstāde “Ceļš” Turaidas muzejrezervātā
  • Starpdisciplinārā mākslas projekta “Pēc pandēmijas renesanse” izstāde Zaļās Villas kvartālā
  • Retro velosipēdu izstāde “Visa dzīve vienā divritenī” Siguldas pagasta Kultūras namā
  • Gleznotājas Agitas Zālītes mākslas studijas izstāde “Gleznotprieks” Mākslu skolas “Baltais flīģelis” Izstāžu telpā
  • Mākslas nodaļas audzēkņu noslēguma darbu izstāde Mākslu skolas “Baltais flīģelis” 1. stāva gaitenī’
  • Glezniecības kolekcijas izstāde “Atvērums” sadarbībā ar Daugavpils Marka Rotko mākslas centru kultūras centrā “Siguldas devons”
  • Mākslinieces Kristīnes Kliginas izstāde “Ārpus laika” Siguldas novada bibliotēkā


 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi