×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 2. maijs
Šodien sveicam: Zigmunds, Sigmunds, Zigismunds
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-09-21
Notiks sanāksme par apļveida kustību un satiksmes drošības uzlabošanu Pils un Raiņa ielas krustojumā

23. septembrī plkst. 18.00 kultūras centra “Siguldas devons” zālē “Digiti” notiks projektētāju, pašvaldības speciālistu un iedzīvotāju tikšanās par apļveida krustojuma izveidi un pagaidu satiksmes drošības uzlabošanu Pils, Raiņa, Oskara Kalpaka un Jāņa Čakstes ielas krustojumā.

Patlaban šis krustojums ir grūti pārskatāms un tādēļ ļoti bīstams satiksmes dalībniekiem, jo tajā savienojas seši ielu pievadi, veidojot intensīvu auto, velo un gājēju plūsmu. Krustojums ir grūti pārredzams, jo ielu brauktuves savienojas šauros leņķos, kā arī savienojumu vietās redzamību pasliktina lielie aleju koki. Siguldas novada pašvaldība jau vairākkārt pārrunājusi ar iedzīvotājiem nepieciešamību uzlabot satiksmes drošību, izmantojot visdrošāko un vieglāk uztveramo vienlīmeņa krustojuma modeli – apļveida krustojumu.

Apļveida krustojuma skici prezentēs satiksmes infrastruktūras projektētājs Ēriks Geižins, pamatojot skicē redzamo apļa novietojumu, kurš izvēlēts, lai ne tikai nodrošinātu saprotamu un viegli uztveramu krustojuma satiksmes organizāciju, bet arī maksimāli saglabātu vērtīgos kokus – lielos bērzus pie Oskara Kalpaka ielas un Pils ielas ozolu alejas skaistākos kokus krustojuma tuvumā. Krustojuma organizācijā īpaša uzmanība vērsta uz to, lai tiktu paredzēta gājējiem un velosipēdistiem domāta infrastruktūra Oskara Kalpaka ielā līdz Parka ielai. Tāpat sadarbībā ar VAS “Latvijas Valsts ceļi” šobrīd tiek izstrādāts risinājums velo joslām Raiņa ielas posmā no Pils ielas līdz Cēsu ielai. Līdz ar to apļveida krustojuma projekta risinājumi saslēgs vienotā sistēmā visu pilsētas centra satiksmes infrastruktūru.

Speciālistu un iedzīvotāju tikšanās laikā tiks pārrunāta plānotā projekta realizācijas gaita, kā arī iespējamie pagaidu satiksmes drošības risinājumi līdz notiks apļveida kustības izbūve.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi