×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 2. maijs
Šodien sveicam: Zigmunds, Sigmunds, Zigismunds
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-09-28
Ar aizraujošām aktivitātēm un garšām “Rudens Street Food” zonā atklāta Zelta rudens sezona Siguldā

26. septembrī Siguldas pils kvartālā norisinājās Zelta rudens sezonas atklāšanas svētki, kuros novadniekiem un pilsētas viesiem bija iespēja piedalīties dažādās aizraujošās aktivitātēs, baudīt gardus našķus “Rudens Street Food”, kā arī apmeklēt Zelta lapu tirdziņu un dienas noslēgumu svinēt divu izcilu muzikālo apvienību – “Sudden Lights” un “Oranžās brīvdienas” – pavadījumā.

Zelta rudens sezonas atklāšanas svētku apmeklētāji varēja piedalīties arī meistarklasēs un konkursos pie Siguldas pils kvartāla amatniekiem. Sev unikālus priekšmetus varēja izgatavot “Kreder Factory” lāzergravēšanas darbnīcā, Ādas artelī varēja izgatavot individuālu ādas rokassprādzi, “Tillīte” aicināja piedalīties “Pērļu kļavu lapas” veidošanas meistarklāsē, Keramikas darbnīcā bija iespēja piedalīties svilpaunieka vai keramikas krūzes izveidošanā, “Baltu rotu” darbnīcā varēja iepazīties ar Nameja stāstu un vērot nameja gredzenu tapšanas gaitu, savukārt Muižas koka mājā aplūkot Dzīvā sudraba muzeja unikālās ekspozīcijas, ko veidojis juvelieris, mākslinieks un filozofs Oļegs Auzers. Gan maziem, gan lieliem bija iespēja pavadīt laiku koka spēļu darbnīcā “Izspēlē rudeni”, noskatīties muzikālu izrādi ģimenēm ar bērniem “Rudens darbi un nedarbi”, tāpat bērniem īpašu prieku sagādāja burbuļu šovs “Ieburbuļo rudenī!” kopā ar Mārtiņa burbuļiem, “Zelta rudens smukumu darbnīca” ar seju apgleznošanas un tetovēšanas mākslu.

Aktīvākie svētku svinētāji piedalījās ģimeņu orientēšanās spēlē “Zelta spieķis”, kurā kopīgi ar kontrolpunktu kartes palīdzību pilsētas centrā meklēja dažādus objektus un vietas, kā arī uzzināja interesantus un aizraujošus faktus par Siguldu, tās vēsturi. Orientēšanās spēlē kopumā piedalījās 11 komandas, starp kurām uzvaru guva komanda “Dzeņi”. Dalībnieku starpā tika noskaidrota arī atraktīvākā un erudītākā komanda. Visus spēles dalībniekus ar Siguldas simbolu – Siguldas spieķīti – apbalvoja Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics.

Gardēžus “Rudens Street Food” priecēja tādi ēdinātāji kā “Čarlstons”, “Sushi Brothers”, “2 Eat falafel & hummus Israeli cuisine”, Vegstop.lv, “Street bar”, “American Hot Dog”, “Wafelnihca”, “Kungu Rija”, “Siguldas saldējums” un “Bliss Gelato”.

Svētku noslēgumā rudens mīļotājus ar jaudīgu koncertu pārsteidza muzikālās apvienības – “Sudden Lights” un “Oranžās brīvdienas”.

Lai visiem – gan novadniekiem, gan pilsētas viesiem – skaists un zelta lapu piepildīts rudens!


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi