×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 27. aprīlis
Šodien sveicam: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-09-28
Aizvadīts Siguldas novada Jauniešu forums

24. septembrī Siguldas novada Jaunrades centrā norisinājās “Jauniešu forums”, ko organizēja Siguldas novada skolu izglītojamo padomes. Šis pasākums bija kā noslēdzōšā aktivitāte Siguldas novada vispārizglītojošo skolu skolēnu pašpārvalžu pašizaugsmes projektā “Dari. Tu vari!”.

Jauniešu forums tika organizēts kā jauniešu, lēmumu pieņēmēju un dažādu jomu pārstāvju neformāla tikšanās, lai kopīgi pārrunātu un diskutētu par jauniešiem aktuāliem jautājumiem Siguldas novadā. Forumā kopumā piedalījās turpat 50 dalībnieki – jaunieši, skolu pašpārvalžu pārstāvji, Siguldas novada pašvaldības domes deputāti un jomu eksperti.

Forumā tika aplūkotas četras diskusiju tēmas, un katrai tēmai jaunieši no skolu pašpārvaldēm iepriekš sagatavoja sev interesējošos jautājumus, kas kopīgi ar jomu ekspertiem un deputātiem tika apspriesti un pēc tam prezentēti pārējiem foruma dalībniekiem. Tika aplūkotas šādas tēmas:

  • Sabiedriskais transports Siguldas novadā (pieaicinātie eksperti – Lotārs Dravants – Vidzemes plānošanas reģiona Sabiedriskā transporta pakalpojumu un plānošanas nodaļas vadītājs, Aivis Liepiņš – Siguldas novada pašvaldības Transporta nodaļas vadītājs). Galvenais diskusijas atklājums – patlaban tiek strādāts pie mobilās lietotnes izveides, kas palīdzētu precīzāk izsekot līdzi sabiedriskā transporta kustību laikiem, lai efektīvāk organizētu transporta plūsmu;
  • Cilvēku ar īpašām vajadzībām iekļaušana sabiedrībā (pieaicinātais eksperts – Eva Viļķina – biedrības “Cerību spārni” valdes priekšsēdētāja). Atziņas no diskusijas – ir jāveido vairāk kopīgi pasākumi, kas veicinātu cilvēku ar īpašām vajadzībām iekļaušanu pārējo cilvēku sabiedriskajās aktivitātēs un padziļinātu izpratni un empātiju citu jauniešu vidū;
  • Mobings skolā. Kā rīkoties? (pieaicinātie eksperti – Marika Andžāne – sociālā projekta #Neklusē līdzautore, Monta Bērze – Siguldas novada Sociālā dienesta sociālā darbiniece darbā ar ģimenēm un bērniem). Visi šīs diskusijas dalībnieki viennozīmīgi atzina, ka mobings nav pieļaujams, un par to noteikti ir jārunā vēl aktīvāk, kā arī nepieciešams nodrošināt izglītojošas aktivitātes gan skolēniem, gan skolotājiem, gan vecākiem;
  • Kas notiek ar mūsdienu izglītību? (pieaicinātie eksperti – Sandra Ķirule no Siguldas novada pašvaldības Izglītības pārvaldes, Līga Sausiņa – Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietniece). Šīs diskusijas dalībnieki atzīst, ka mūsdienu izglītība ir spējīga iedot pamatzināšanas dzīvei, bet lielā mērā izaugsme un gatavība pieaugušo dzīvei ir atkarīga no iegūtās pieredzes. Lai nodrošinātu kvalitatīvāku mācību procesu, noteikti ir jāstiprina skolēnu motivācija un jāveicina skolotāju kvalifikācijas celšana.

Par veiksmīgu diskusiju norisi rūpējās foruma moderators, blogeris Niks Niklāvs Mičulis, pasākumā muzikālu noskaņu veidoja DJ Edgars Bercis.

Projekts “Dari. Tu vari!” tiek īstenots Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2019. gadam valsts budžeta finansējuma ietvaros, kā arī sadarbojoties ar Siguldas novada pašvaldību.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi