×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 2. maijs
Šodien sveicam: Zigmunds, Sigmunds, Zigismunds
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-10-06
No 7. oktobra sabiedriskajā transportā obligāti jālieto sejas maskas

Sabiedriskais transports šobrīd ir vieta, kur ir apgrūtināta savstarpējās distances ievērošana, kā arī aukstā laikā nav iespējas transportu labi vēdināt, tādējādi, pieaugot Covid-19 saslimstības rādītājiem, valdība pieņēmusi lēmumu, ka no trešdienas, 7. oktobra, braucot sabiedriskajā transportā, visā Latvijā būs jālieto sejas aizsargmaskas. Šī prasība attiecas uz visa veida sabiedrisko transportu.

Sejas masku var nelietot bērni līdz 13 gadu vecumam; sākot no 13 gadu vecuma maska ir jālieto. Tāpat sejas masku var nevalkāt medicīnisku iemeslu dēļ, piemēram, ja personai kustību traucējumu dēļ ir apgrūtināta maskas uzlikšana vai personai ir psihiskās veselības traucējumi.

Lai sejas maksām būtu efekts, tās ir jālieto pareizi. Sabiedriskajā transportā drīkst izmantot higiēniskās auduma maskas, vizierus jeb sejas vairogus, vai vienreizlietojamās medicīniskās maskas, ko var iegādāties, piemēram, aptiekā.

Prasība lietot sejas maskas sabiedriskajā transportā noteikta līdz 6. novembrim, taču, ja epidemioloģiskā situācija neuzlabosies, šāda prasība varētu tikt saglabāta ilgāku laiku. Mutes un deguna aizsegu lietošana attiecas arī uz skolu autobusiem, kas tiek pielīdzināti sabiedriskajam autobusam.

Speciālisti vienlaikus atgādina, ka sejas maska neaizvieto galvenos profilakses un higiēnas pasākumus. Izmantojot sabiedrisko transportu, iespēju robežās jāievēro savstarpējo distanci no citiem pasažieriem, nedrīkst skaries klāt sejai ar netīrām rokām, kā arī pēc brauciena rūpīgi jānomazgā vai jādezinficē rokas. Vienlaikus iedzīvotāji aicināti izvērtēt brauciena nepieciešamību un, ja iespējams, izvēlies braukt laikā, kad transportā ir mazāk pasažieru. Tāpat sabiedrisko transportu nevajadzētu izmantot īsiem braucieniem.

Plašāka informācija aplūkojama šeit.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi