×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 2. maijs
Šodien sveicam: Zigmunds, Sigmunds, Zigismunds
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-10-06
Spītējot siltiem laikapstākļiem, uzsākti kamaniņu un bobsleja treniņi Siguldā

Pirmdien, 5. oktobrī, kā viena no pirmajām ledus renes sporta trasēm atklāta bobsleja un kamaniņu trases “Sigulda” jaunā sezona. Neskatoties uz nelabvēlīgiem laikapstākļiem, kad oktobrī ir neraksturīgi augsta gaisa temperatūra un stiprs vējš, bobsleja un kamaniņu trasē “Sigulda” ir sagatavots ledus un treniņus uzsākuši sportisti no Latvijas, Vācijas un Polijas. Šodien, 6. oktobrī, treniņus uz ledus uzsāks arī pārstāvji no Austrijas un Itālijas. Šogad treniņu norises process ir citādāks, ņemot vērā piesardzības un vīrusa ierobežošanas pasākumus, tādēļ trases teritorijā ir nodrošināta “E. Gulbja laboratorijas” pārvietojamā Covid-19 testa stacija, kurā ikvienam sportistam tiek veikti regulāri testi, lai pārliecinātos par savu un apkārtējo drošību.

Drīzumā treniņus uz ledus uzsāks arī kamaniņu sportisti un skeletonisti no citām valstsvienībām, taču šobrīd jāseko līdzi pasaules notikumiem un vīrusa izplatības rādītājiem, kas tiešā veidā skar citu valstsvienību sportistus. Kā piemēru bobsleja un kamaniņu trases “Sigulda” direktors Dainis Dukurs min Amerikas, Korejas, Japānas un Kanādas valstsvienību sportistus, kuriem jāmēro tāls ceļš, tādēļ pastāv iespēja, ka šīs komandas var nepiedalīties Pasaules kausa izcīņā skeletonā un bobslejā, tomēr, ņemot vērā pasaules rādītāju mainību, pāragri spriest par konkrētām komandām.

Tāpat Dainis Dukurs stāsta, ka veselībai un drošībai tiek pievērsta ļoti liela uzmanība, aicinot sportistus izvērtēt nepieciešamību doties ārpus trases un viesnīcas vai naktsmītnes, ņemot vērā dažādo valstu pārstāvju satikšanos vienuviet, kā arī pastiprināti pievērsties treniņu procesam, lai sasniegtu labākus rezultātus.

Jāpiemin, ka, spītējot siltajiem laikapstākļiem, notikumiem pasaulē un samērā lielajām ledus sagatavošanas izmaksām, bobsleja un kamaniņu trases “Sigulda” komanda ir spējusi nodrošināt visu nepieciešamo, tostarp kvalitatīvu treniņu procesu. Treniņi norisinās no plkst. 8.00 līdz pat 21.00.

Starptautiskā bobsleja un skeletona federācija jau izziņojusi jaunās sezonas grafiku, kurā bobsleja un kamaniņu trasei “Sigulda” uzticētas pirmās divas nedēļas nogales – no 16. līdz 29. novembrim. Pasaules kausa sezonas pirmajos posmos Siguldā skeletonā un bobslejā sievietēm notiks divas sacīkstes, savukārt bobslejā vīriešiem notiks četras sacīkstes divnieku konkurencē. Tas paver labas izredzes Latvijas divnieku komandām izcīnīt augstas vietas Pasaules kausa kopvērtējumā, jo no astoņiem posmiem tieši puse – četri posmi – notiks Siguldas trasē.

Jāatzīmē, ka Siguldas trasē novembra beigās notiks pirmais posms pasaules seriālā monobobslejā sievietēm. Šī disciplīna iekļauta olimpiskajās spēlēs un debiju piedzīvos ziemas olimpiskajās spēlēs Pekinā 2022. gadā. Vēlreiz monobobslejistes Siguldā atgriezīsies decembra vidū, kad kopā ar pasaules seriāla ceturto posmu notiks arī Eiropas kausa posms bobslejā un skeletonā.

Foto: Elīza Tīruma

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi