×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 2. maijs
Šodien sveicam: Zigmunds, Sigmunds, Zigismunds
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-10-06
Vidzemē turpinās civilo aizsardzības komisiju mācības “Pilskalns 2020”

Oktobrī Vidzemē – Siguldā, Madonā, Alūksnē un Smiltenē – turpinās civilās aizsardzības komisiju mācības “Pilskalns 2020”. Mācības organizē Zemessardzes 2. Vidzeme brigāde sadarbībā ar Aizsardzības ministriju. Mācību mērķis ir veicināt atbildīgo institūciju izpratni par rīcību militāra apdraudējuma gadījumā, un tajās tiek izspēlētas situācijas, kurās civilās aizsardzības komisijām jānovērtē un jānovērš riski, kā arī jānosaka reaģēšanas plāns, lai nodrošinātu sabiedrību ar pamatvajadzībām militāra apdraudējuma gadījumā. Mācību laikā gūtā pieredze palīdzēs sagatavot jaunos civilās aizsardzības plānus, kas atbilstoši nupat Ministru kabinetā pieņemtajam Valsts civilās aizsardzības plānam jāpaveic sešu mēnešu laikā.

2019. gada 8. janvārī Ministru kabinets atbalstīja Aizsardzības ministrijas izstrādāto informatīvo ziņojumu par visaptverošās valsts aizsardzības sistēmas ieviešanu Latvijā, kuras mērķis ir padziļināt visu valsts institūciju sadarbību, nodrošināt efektīvu publiskās un privātās partnerības mehānismu izstrādi, paaugstināt sabiedrības izpratni par iespējām aizsargāt sevi, savu ģimeni un Latvijas valsti, kā arī izstrādāt sabiedrības pašorganizēšanas instrumentus krīzes gadījumiem.

Savukārt pērn 2. aprīlī Ministru kabinets atbalstīja visaptverošās valsts aizsardzības jautājumu koordinācijas darba grupas izveidi, par tās vadītāju ieceļot Ministru prezidenta biedru, aizsardzības ministru Arti Pabriku un piešķirot viņam pilnvaras vadīt un koordinēt visaptverošas valsts aizsardzības sistēmas ieviešanu Latvijā.

Visaptverošā valsts aizsardzība paredz stiprināt aizsardzības spējas sasaistē ar valsts un sabiedrības gatavību organizēties un pārvarēt krīzes, tādējādi viens no visaptverošās valsts aizsardzības mērķiem ir sadarbības stiprināšana starp valsts institūcijām, privāto sektoru, nevalstiskajām organizācijām un iedzīvotājiem.

Šā gada 26. augustā Ministru kabinets apstiprināja Valsts civilās aizsardzības plānu, kas cita starpā paredz noteikt civilās aizsardzības sistēmas darbību gadījumos, ja noticis militārs iebrukums vai sācies karš. Tā kā civilās aizsardzība sistēma ir visaptverošās valsts aizsardzības koncepcijas sastāvdaļa, lai to sekmīgi ieviestu, ir nepieciešama valsts pārvaldes iestāžu un pašvaldību sadarbība vienotas izpratnes veidošanai. Tāpēc aizsardzības nozares un pašvaldību kopēju mācību rīkošana ir būtisks solis Valsts civilās aizsardzības plāna ieviešanā.

Informāciju sagatavoja:
Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes
Informācijas daļa


© www.sigulda.lv


Pasākumi