×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 2. maijs
Šodien sveicam: Zigmunds, Sigmunds, Zigismunds
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-10-08
Siguldā norisināsies starptautiskais Manhetenas īsfilmu kinofestivāls

No 1. līdz 31. oktobrim Latvijas pilsētās jau tradicionāli norisināsies starptautiskais Manhetenas īsfilmu kinofestivāls. Siguldā festivāla programmu varēs baudīt kinoteātrī “Lora” 9. oktobrī plkst. 18.00, 10. oktobrī plkst. 10.45 un 18.00, 11. oktobrī plkst. 12.00 un 15.00 un 15. oktobrī plkst. 18.00.​

Manhetenas īsfilmu festivāls ir lielākais īsfilmu festivāls pasaulē, un ir īpašs ar to, ka tiesneši ir paši skatītāji kinozālē – katrs skatītājs saņem anketu un balso par viņaprāt labāko īsfilmu un aktieri. Jau devīto gadu pēc kārtas Latvijas kino skatītāji apvienosies ar vairāk nekā 100 tūkstošiem kinomīļu no 300 pilsētām vienā pasaules skatītāju žūrijā, lai izvēlētos labāko filmu no festivāla “Manhattan Short Film Festival” (Ņujorka, ASV). finālistiem.

Festivāla fināla programmai atlasītas labākās deviņas filmas no iesūtītajām. Šogad festivāls saņēma 971 filmas no 54 valstīm. Fināla programmā ir iekļuvušas filmas no Austrālijas, Somijas, Krievijas, Izraēlas, Ziemeļmaķedonijas, Amerikas Savienotajām Valstīm, Francijas un Palestīnas.

Šī gada deviņu fināla īsfilmu izlasē ir gan drāma, gan komēdija, gan animācija, kas pieskarās ļoti daudzām tēmām, sākot no identitātes līdz bērnu audzināšanai un pat vispārējai neapmierinātība par ikdienišķām lietām. Filmu režisori ir dažādu dzimumu un valstu iedzīvotāji, kuri, savus darbus radot, iedvesmojas no savas pieredzes, kas bieži vien ir ļoti skarba. Šī gada programmā ir iekļautas aizraujošas drāmas gan no Irānas, gan no Izraēlas un Palestīnas, kas ir salīdzinoši neierasti.

2017. gadā pirmo reizi festivāla 20 gadu vēsturē starp desmit finālistiem bija filma no Latvijas — režisora Pāvela Gumennikova īsfilma «Sarauj, Just!», kuras galvenās lomas izpildītājs Aleksandrs Ronis saņēma visas pasaules skatītāju novērtējumu kā festivāla labākais aktieris.

Pasākums notiek viena mēneša ietvaros visā pasaulē, tostarp arī Latvijā. Festivālu Latvijā rīko režisors Staņislavs Tokalovs. Festivāls notiek ar ASV vēstniecības atbalstu.

Filmas tiek rādītas oriģinālvalodā ar latviešu un krievu valodas subtitriem. Filmas nav ieteicams skatīties personām, kas jaunākas par 12 gadiem.

Biļetes uz seansiem kinoteātrī “Lora” var iegādāties kinoteātra kasē, kā arī tīmekļa vietnē www.kinolora.lv.

 


Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi