×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 8. maijs
Šodien sveicam: Staņislavs, Staņislava, Stefānija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-10-28
Aizvadīta mediju nometne jauniešiem “Young Media Sharks”

Oktobrī aizvadīta ikgadējā “Young Media Sharks” mediju nometne, kas šogad attālināti pulcēja 40 jauniešus no 18 Latvijas pilsētām, tostarp Siguldas. Nometnes laikā notika pašmāju un ārvalstu lektoru lekcijas un meistarklases no tiešraižu studijas Siguldā, kas jauniešiem deva zināšanas, lai izveidotu nebijušus mediju radošos projektus.

Nometnes satura vadītājs Kārlis Dagilis atklāj, ka attālinātajā nometnē jauniešiem bija iespēja sniegt divreiz vairāk zināšanu un praktisku padomu nekā sākotnēji iecerēts; pirms tam darbnīcas bija paredzētas mazākās grupās. Tāpat bija jūtama nometnes klātbūtnes sajūta – dalībnieki ļoti viegli un koordinēti darbojās pie projektiem un bieži izvēlējās arī brīvo laiku pavadīt kopā “Zoom” tiešsaistes platformā, tostarp arī noslēguma attālinātajā diskotēkā. Viens no jauniešu uzdevumiem bija sameklēt un radīt jaunas raidījumu formas, izmantojot tās pašas tehnikas, ko pieredzējušie lektori izmanto savā profesionālajā ikdienā. Jaunieši ar entuziasmu radīja un pilnveidoja savas idejas, lai gan nometne notika digitāli. Tas liecina par to, ka radošumu un vēlmi darīt komandā nemazina Covid-19 pandēmijas laika ierobežojumi. Nometnes laikā nometnes komanda ciemojās pie katra dalībnieka arī klātienē.

Kopumā nometnē uzstājās 18 lektori, kas Latvijas jauniešus izaicināja atklāt savus talantus un realizēt radošas idejas. Starp nometnes lektoriem un viesiem bija tādi Latvijas mediju vides profesionāļi kā filmas “Dvēseļu putenis” režisors Dzintars Dreibergs, žurnāliste Marina Kosteņecka, ētera personība Toms Grēviņš, LTV raidījumu veidotāja Marta Selecka, pasākumu vadītājs Renārs Zeltiņš, radio producente Karmena Stepanova, “Re:Baltica” žurnāliste Inese Liepiņa, aktrise un runas pedagoģe Anita Grūbe, multimediju producente Justīne Savitska, filmu veidotājs Matīss Kaža, operators Dāvis Doršs, sociālo mediju eksperts Vilhelms Meistars, reklāmas speciālists Raimonds Platacis, teātra režisors Dmitrijs Petrenko. Kā ierasts, “Young media Sharks” nometnē uzstājās arī ārvalstu profesionāļi, un šogad jauniešus savās lekcijās uzrunāja mediju producents no Nīderlandes Folkerts Tempelmans.

Nometnes tehnisko nodrošinājumu un producēšanu augstā līmenī palīdzēja īstenot “Young Media Sharks” absolventi Marta Muižniece, Artūrs Jenots, Nansija Garkalne, Mārtiņš Taukačs, Emīls Smiļģis, Venta Ilva Stūris, Kārlis Upsavs, Lāsma Ločmele un Agnese Pētersone.

Izglītojošā jauniešu nometne “Young Media Sharks” norisinājās jau septīto gadu, un to rīkoja organizācija “Avantis”, sniedzot iespēju jauniešiem tajā piedalīties bez maksas. Jaunieši nometnē piedalījās konkursa kārtībā pēc iesniegtajiem radošajiem uzdevumiem. Nometne notiek ar Nīderlandes Karalistes vēstniecības Latvijā atbalstu, tādējādi veicinot spēcīgu un neatkarīgu mediju darbību Latvijā. Nometne notiek ar Siguldas novada pašvaldības atbalstu.

Youtube

© www.sigulda.lv


Pasākumi