×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 2. maijs
Šodien sveicam: Zigmunds, Sigmunds, Zigismunds
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-11-06
Turaidas muzejrezervāta direktore saņems Ministru kabineta Atzinības rakstu

Šonedēļ valdība atbalstīja Ministru kabineta balvas un Ministru kabineta Atzinības rakstu pasniegšanu par nozīmīgiem veikumiem Latvijas kultūras nozarēs. Ministru kabineta Atzinības raksts tiks pasniegts septiņiem cilvēkiem, tostarp īpaši aizsargājamā kultūras pieminekļa – Turaidas muzejrezervāta – direktorei Annai Jurkānei par ieguldījumu Turaidas muzejrezervāta attīstībā.

Turaidas muzejrezervāts ir īpaši aizsargājamais kultūras piemineklis ar vēsturisku, zinātnisku un kultūras vērtību, kā arī unikāls Eiropas nozīmes kultūras piemineklis un tūrisma objekts. Tā izveidē, uzturēšanā un attīstībā vairāk nekā 45 savus darba gadus veltījusi Latvijas Zinātņu akadēmijas Goda locekle, muzejrezervāta direktore Anna Jurkāne.

Gadu gaitā ar neatlaidīgu darbu Turaidas vēsturiskais centrs, kas ietilpst Turaidas muzejrezervātā, kļuvis par Eiropas nozīmes kultūras pieminekli un pasaules mēroga tūrisma objektu, kuru apmeklē tūristi no vairāk nekā 80 pasaules valstīm. Turaidas muzejrezervāta misija ir harmoniskas sabiedrības veidošana, parādot latviskās dzīvesziņas attīstību un vispārcilvēciskās vērtības caur tūkstošgadē uzkrāto Turaidas vēsturiskā centra dabas un kultūras mantojumu. Gadu gaitā īstenoti daudzi sadarbības projekti, saņemtas arī vairākas balvas un pateicības. Turaidas muzejrezervāts 2016. gadā saņēmis Kultūras ministrijas “Izcilības balvu kultūrā”, Eiropas mērogā novērtēts arī profesionālajā darbībā, 1996. gadā Eiropas muzeju Gada balvas konkursā kā pirmais muzejs no Latvijas apbalvots ar īpašu atzinības diplomu par sasniegumiem un Eiropas muzeju Gada balvas laureāta nozīmi, ko saņēma 10 labākie muzeji. 2013. gadā Annai Jurkānei tiek pasniegta Eiropas zinātņu un mākslas akadēmijas Lielā Fēliksa balva par unikāla Eiropas nozīmes kultūras pieminekļa – Turaidas muzejrezervāta – izveidošanu un attīstību par pasaules mēroga tūrisma objektu un izciliem nopelniem Latvijas vēstures izpētē un muzeoloģijas attīstīšanā. 2016. gadā Turaidas muzejrezervāts saņem galveno balvu Eiropas Kultūras tūrisma tīkla konkursā “Ilgtspējīgs kultūras tūrisma galamērķis 2016” par ilggadēju, neatlaidīgu un sistemātisku darbu nemateriālā kultūras mantojuma saglabāšanā, pētniecībā un popularizēšanā. Anna Jurkāne ir saņēmusi arī Siguldas novada pašvaldības augstāko apbalvojumu, kļūstot par Siguldas novada Goda novadnieci 2014.

Ministru kabineta Atzinības raksts ir dibināts 1995. gadā. Ministru kabineta Atzinības rakstu pasniedz, lai izteiktu valdības atzinību privātpersonām par izciliem sasniegumiem tautsaimniecības, zinātnes, izglītības, veselības, vides aizsardzības, valsts pārvaldes, kultūras, sporta un valsts aizsardzības jomā.


© www.sigulda.lv


Pasākumi