×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 2. maijs
Šodien sveicam: Zigmunds, Sigmunds, Zigismunds
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-11-09
Valstī izsludināta ārkārtējā situācija, noteikti stingrāki ierobežojumi Covid-19 izplatības mazināšanai

No šodienas, 9. novembra, līdz 6. decembrim valstī ir izsludināta ārkārtējā situācija. Valdība lēmusi, ka ārkārtējās situācijas laikā vecāko klašu skolēni un studenti turpina mācības attālināti. Klātienes mācības turpina pirmsskolas izglītības iestādēs un 1.–6. klašu skolēni, kā arī audzēkņi profesionālās un augstākās izglītības programmās, apgūstot praktiskās daļas mācības. Interešu izglītības un profesionālās ievirzes izglītības programmu apguve jānodrošina attālināti, bet klātienē iekštelpās – tikai individuāli vai tikai vienas izglītības iestādes grupas vai klases izglītojamiem.

No 9. novembra līdz 6. decembrim ir aizliegti visi publiskie pasākumi klātienē, aizliegums neattiecas uz ārtelpās organizētām sapulcēm, gājieniem un piketiem, kuros piedalās ne vairāk kā 50 cilvēki. Pasākumi, kas bija plānoti kultūras centrā “Siguldas devons”, koncertzālē “Baltais flīģelis”, Siguldas pagasta Kultūras namā, pagastu Tautas namos, novada bibliotēkās, kā arī citviet Siguldas novadā, tiek atcelti vai pārcelti, aicinām seko līdzi informācijai.

Turpinās strādāt muzeji, izstādes, bibliotēkas un citas kultūrvietas. Pasākumi šajās vietās nenotiek, kā arī tajās drīkst atrasties ne vairāk kā 50% no kopējā iespējamā cilvēku skaita, ko pieļauj apmeklētājiem pieejamā telpu platība. Amatiermākslas kolektīviem, tajā skaitā koriem, orķestriem, tautas mūzikas ansambļiem, deju kolektīviem un citiem tautas mākslas kolektīviem, mēģinājumi drīkst notikt tikai attālināti, savukārt mēģinājumi klātienē atļauti tikai individuāli vai personām, kas dzīvo vienā mājsaimniecībā.

Aizliegti un atcelti visi sporta pasākumi, izņemot starptautisko olimpisko sporta federāciju sporta sacensību kalendārā iekļautās sporta sacensības, ja tās norisinās bez skatītājiem. Līdz ar to plānots, ka pasaules kausa posmi bobslejā un skeletonā Siguldā notiks, ievērojot stingrus drošības pasākumus.

Sporta treniņus, tai skaitā interešu izglītības un profesionālās ievirzes izglītības programmu ietvaros, var organizēt ārtelpās, individuāli vai attālināti, ievērojot, ka sporta treniņa norisei ārtelpās vienā treniņgrupā vienlaikus organizēti pulcējas ne vairāk kā 10 personas, neskaitot sporta speciālistus un sporta darbiniekus, un netiek izmantotas ģērbtuves. Sporta treniņi iekštelpās var notikt individuāli vai viena sporta speciālista vadībā vienai personai vai personām, kas dzīvo vienā mājsaimniecībā, ievērojot divu metru distanci, kā arī vienai personai nodrošinot ne mazāk kā 10 kvadrātmetrus no apmeklētājiem pieejamās sporta norises vietas telpu platības. Tas neattiecas uz profesionāliem sportistiem.

Reliģiskās darbības veikšanas vietās vienam apmeklētājam jāparedz vismaz 10 kvadrātmetri no apmeklētājiem pieejamās telpu platības.

Tāpat Ministru kabinets lēmis, ka ārkārtējās situācijas laikā Latvijā aizliegta izklaides pakalpojumu sniegšana bāros, naktsklubos, diskotēkās, akvaparkos, pirtīs, SPA, slidotavās, spēļu zālēs, bērnu viesību organizēšanas vietās, izklaides un atrakciju centros, batutu parkos, bērnu rotaļu istabās, bērnu pieskatīšanas istabās. Līdz ar to darbību pārtrauc Siguldas Sporta centra Ūdens atrakciju parks. Lai uzzinātu par izmaiņām privāto pakalpojumu sniedzēju darbībā, aicinām vērsties pie konkrētā pakalpojumu sniedzēja.

Sabiedriskās ēdināšanas vietās atļauts izsniegt ēdienu tikai līdzņemšanai. Ierobežojumi netiks attiecināti uz sabiedriskās ēdināšanas vietām pirmsskolas un pamatskolas izglītības iestādēs un darbavietās, ja tās nav publiski pieejamas un ir nodrošināts, ka personu grupu plūsmas, kurām nav ikdienas saskares, fiziski nepārklājas. Brīvdienās un svētku dienās tirdzniecības centros var darboties tikai pārtikas veikali, aptiekas, optikas veikali, dzīvnieku barības veikali, grāmatnīcas, preses tirdzniecības vietas, higiēnas un saimniecības preču veikali, telekomunikācijas preču un pakalpojumu vietas, preču izsniegšana, ja preces iegādātas, izmantojot distances saziņas līdzekļus. Aicinām sekot līdzi informācijai par izmaiņām pie attiecīgajiem ēdināšanas uzņēmumiem vai tirdzniecības centriem.

Valdība lēmusi arī aizliegt skaistumkopšanas, pīrsinga un tetovēšanas pakalpojumus, izņemot friziera pakalpojumus. Friziera pakalpojumu sniedzējam uzlikts pienākums nodrošināt, ka pakalpojumi tiek sniegt tikai pēc iepriekšēja pieraksta, vienam apmeklētājam ir paredzēti vismaz 10 kvadrātmetri no apmeklētājiem pieejamās telpu platības.

Papildus tam noteikts, ka privātos pasākumos atļauts pulcēties ne vairāk kā desmit cilvēkiem no ne vairāk kā divām mājsaimniecībām, izņemot bēres. Bērēs atļauts pulcēties ne vairāk kā desmit cilvēkiem vienlaikus no vairāk mājsaimniecībām.

Aicinām sekot līdzi aktuālajai informācijai par pašvaldības pieņemtajiem lēmumiem!


© www.sigulda.lv


Pasākumi