×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 2. maijs
Šodien sveicam: Zigmunds, Sigmunds, Zigismunds
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-11-11
Veikti labiekārtošanas darbi novada kapsētās

Turpinot pašvaldības nekustamo īpašumu un vides sakopšanas aktivitātes, oktobrī ir veikti remontdarbi visās trīs novada kapsētu kapličās. Veikto darbu rezultātā, atjaunojot ārsienu apmetumu un krāsojumu, Siguldas kapsētas vecā kapliča ir ieguvusi glītāku kopskatu, kā arī jaunu kapličai piegulošās terases klājuma bruģējumu. Siguldas kapsētas jaunajā kapličā ir veikti fasādes logu rāmju koka daļu atjaunošanas darbi, kā arī galveno ieejas divviru durvju remontdarbi. Savukārt Allažu pagasta kapsētas kapličā ir veikti abu divviru durvju remontdarbi, nomainot laika gaitā bojātās koka daļas un atjaunojot durvju krāsojumu, kā arī veikta kapličas grīdas izlīdzināšana, nodrošinot drošu pārvietošanos kapličas iekštelpās.

Novada kapsētās ir veikti arī sezonas laikā uzkrāto organisko atkritumu – zaru, lapu, zāles, puķu un citu atkritumu – utilizācijas darbi. Kopumā no Siguldas kapsētas utilizēti 40 kubikmetri organisko atkritumu, bet no Allažu pagasta kapsētas – 35 kubikmetri.

Siguldas novada pašvaldība aicina iedzīvotājus atbildīgi izturēties pret vidi un saudzēt dabas vērtības, kā arī atgādina, ka atkritumu savākšanai Siguldas pilsētas kapsētā ir iekārtotas četras sadzīves atkritumu izmešanas vietas ar kopumā 10 konteineriem neorganisko atkritumu – sveču, dažādu maisu un maisiņu, plastmasas un stikla izstrādājumu un iepakojumu – savākšanai. Savukārt organisko atkritumu savākšanai līdzās sadzīves atkritumu konteineriem ir iekārtotas īpašas marķētas atkritumu izmešanas vietas. Šķirotu atkritumu savākšanas vietas ir iekārtotas arī Allažu pagasta kapsētā, kur sadzīves atkritumu izmešanai novietoti divi konteineri un organisko atkritumu savākšanai iekārtotas trīs savākšanas vietas, un Mores pagasta kapsētā, sadzīves un organisko atkritumu savākšanai iekārtojot pa vienai savākšanas vietai. Pašvaldība sezonas izskaņā aicina iedzīvotājus izvērtēt nepieciešamību tuvinieku kapavietu teritorijā glabāt tukšas plastmasas pudeles un maisiņus, sveču konteinerus, plastmasas puķupodus un veidot plastmasas vāžu krājumus, jo šie priekšmeti ir pakļauti vēja iedarbībai, kā rezultātā nereti piesārņo kapsētas teritoriju vai tiek iepūsti kapsētas teritoriju iekļaujošajās mežu platībās. Siguldas novada pašvaldība pateicas tiem iedzīvotājiem, kas, ievērojot norādes atkritumu izmešanas vietās izvietotajās informatīvajās zīmēs, godprātīgi veic atkritumu šķirošanu, kā arī ikvienam novada kapsētu apmeklētājam, kas, sakopjot savu tuvinieku atdusas vietu, kopīgiem spēkiem palīdz veidot sakoptu un pievilcīgu kapsētas vizuālo tēlu.

Jautājumu, kas saistīti ar novada kapsētu apsaimniekošanas darbiem, gadījumā aicinām sazvanīties ar Siguldas novada kapsētu pārzini, zvanot uz tālruņa numuru 26402201.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi