×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 2. maijs
Šodien sveicam: Zigmunds, Sigmunds, Zigismunds
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-11-13
Grantu programmā “(ie)dvesma“ atbalstu no pašvaldības 10000 eiro apmērā saņems trīs uzņēmēji

Noslēdzoties jauno uzņēmēju atbalsta programmai “​(ie)dvesma”​, ko īsteno SEB banka kopā ar Jūrmalas pilsētu, Ķekavas, Mārupes, Olaines, Siguldas un Stopiņu novadiem, noskaidroti grantu ieguvēji Siguldas novadā.

Šogad grantu programmā “(ie)dvesma“ Siguldas novada pašvaldība atbalstu sniegs trīs biznesa projektiem. Grants 6000 eiro apmērā piešķirts SIA “Skaņkārta”, kas maziem un lieliem siguldiešiem piedāvās mūsdienīgu un vispusīgu muzikālo izglītību, nodrošinot kvalitatīvi un interesanti pavadīt brīvo laiku un apgūt mūziku viegli un ar prieku. Grantu 1969,19 eiro apmērā saņems SIA “SimDevs“. Uzņēmums izstrādā simulācijas videospēles datoriem un spēļu konsolēm klientiem no visas pasaules. SIA “SimDevs” radītās spēles ir ar prāta darbību veicinošo saturu un nesatur vardarbības elementus. Trešais granta saņēmējs IK “PienaLote” saņems atbalstu 1998 eiro apmērā, lai radītu bērnu apģērbu līniju ar dzīvnieku apdruku.

Šogad grantu programmā “(ie)dvesma“ tika saņemts rekordliels pieteikumu skaits jaunu biznesa ideju attīstīšanai Pierīgā – 77, no tiem 21 biznesa idejas autors par savas uzņēmējdarbības īstenošanas vietu izvēlējās Siguldas novadu. Visvairāk uzņēmēju ieceres un darbības jomas saistītas ar tekstilizstrādājumu un pārtikas produktu ražošanu, e-platformu un aplikāciju izstrādi, kā arī tūrisma pakalpojumu un atpūtas vietu attīstīšanu. Vairākas idejas saistītas arī ar medicīnas un skaistumkopšanas pakalpojumiem, bērnu un pieaugušo izglītību un sporta aktivitātēm.

Saņemto pieteikumu atlase notika trīs kārtās, izvērtējot gan to atbilstību programmas kritērijiem, gan biznesa plānu un idejas potenciālu. Iesniegtos projektus vērtēja žūrijas komisija, kuras sastāvā bija uzņēmējdarbības profesionāļi un pašvaldību pārstāvji. No visām iesniegtajām idejām līdz noslēdzošajai kārtai – tiešsaistes prezentācijām žūrijai – tika izvirzītas 24 pārliecinošākās.

Grantu programma “(ie)dvesma” norisinājās jau ceturto reizi, un tās mērķis ir veicināt uzņēmējdarbības attīstību Pierīgā. Finansējuma saņemšanai varēja pieteikties gan privātpersonas, kas plāno uzsākt savu biznesu, gan arī jau esoši uzņēmumi, kas veic vai plāno veikt saimniecisko darbību kādā no sešām grantu programmā iesaistītajām pašvaldībām un dibināti pirms ne vairāk kā trim gadiem. Maksimālā naudas summa, uz ko varēja pretendēt viens granta saņēmējs, ir 10 000 eiro, un kopējais pieejamo grantu apmērs šogad bija 70 000 eiro.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi