×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 2. maijs
Šodien sveicam: Zigmunds, Sigmunds, Zigismunds
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-11-13
Siguldas novada bibliotēkas saņem vērtīgu grāmatu dāvinājumu

Ņemot vērā nepieciešamību atbalstīt gan krīzes skarto grāmatniecības nozari, gan kvalitatīvi papildināt Latvijas publisko bibliotēku krājumus ar augstvērtīgiem pēdējo gadu izdevumiem, Latvijas valdība šovasar pēc Kultūras ministrijas izstrādāta rīcības plāna piešķīra finansējumu 300 000 eiro apjomā no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem Latvijas Nacionālajai bibliotēkai vērtīgo grāmatu iepirkuma programmas publiskajām bibliotēkām īstenošanai. Tā rezultātā Siguldas novada bibliotēka no Latvijas Nacionālās bibliotēkas novembra sākumā saņēma daudzveidīgu un kvalitatīvu Latvijas izdevēju izdoto grāmatu dāvinājumu – 200 grāmatas turpat 2000 eiro vērtībā. Šobrīd grāmatas tiek līdzvērtīgi izdalītas Siguldas novada bibliotēkas filiālēs Siguldas, Allažu un Mores pagastā, kā arī Jūdažos, lai jau drīz priecētu lasītājus.

Kopumā valstī grāmatu iepirkuma programmas ietvaros publisko bibliotēku vajadzībām tika iegādātas 362 nosaukumu grāmatas 32 615 eksemplāros no 33 Latvijas izdevniecībām. No kopējā grāmatu skaita 62% ir oriģinālliteratūra, 38% – tulkojumi. Lai grāmatu iepirkuma procedūras rezultātā respektētu katras bibliotēkas individuālās krājuma komplektēšanas vajadzības un izstrādāto profilu, kā arī izvairītos no dubulteksemplāru nonākšanas bibliotēku krājumā, publisko bibliotēku darbiniekiem bija iespēja iesaistīties grāmatu nosaukumu un eksemplāru skaita izvēlē.

Jau ziņots, ka Siguldas novada bibliotēkās līdz 6. decembrim, kamēr Ministru kabinets izsludinājis ārkārtas situāciju valstī, varēs gan saņemt, gan nodot grāmatas un darba laiks tajās nav mainīts. Lai saīsinātu uzturēšanās laiku, bibliotēkas aicina apmeklētājus pirms došanās uz bibliotēku pasūtīt vēlamās grāmatas elektroniskajā kopkatalogā vai pasūtīt tās, nosūtot pieprasījumu uz konkrētās novada bibliotēkas e-pasta adresi. Bibliotēkā nevar uzturēties lasītavā, savukārt pie datoriem drīkst uzturēties ne ilgāk kā 30 minūtes. Šajā laikā iedzīvotājiem tiek nodrošināta pieeja attālinātajiem bibliotēkas pakalpojumiem – e-konsultācijām, rakstot uz e-pasta adresi biblioteka@sigulda.lv, zvanot uz telefona numuru 67973258 vai sazinoties sociālo tīklu vietnēs.

Saskaņā ar noteiktajiem ierobežojumiem bibliotēkās, ievērojot piesardzības pasākumus, atļauts apmeklēt izstādes. Atgādinām, ka apmeklētājiem obligāta prasība lietot mutes un deguna aizsegu.

 


© www.sigulda.lv


Pasākumi