×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 2. maijs
Šodien sveicam: Zigmunds, Sigmunds, Zigismunds
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-11-25
Notiek mācību un telpu funkcionalitātes pārplānošana klātienes mācību nodrošināšanai 1.–6. klasēm

24. novembrī Ministru kabinets sadarbībā ar ekspertiem pieņēma vēl stingrākus lēmumus saistībā ar vīrusa Covid-19 ierobežošanu, kas attiecas uz mācību procesu skolās. No pirmdienas, 30. novembra, skolās katram bērnam jānodrošina vismaz trīs kvadrātmetru platība konkrētajā mācību telpā, savukārt pedagogiem mutes un deguna aizsegs jālieto gan mācību procesa laikā, gan starpbrīžos. Siguldas novada skolu vadības sadarbībā ar pašvaldības vadību veic mācību darba pārplānošanu un telpu funkcionalitātes maiņu, lai klātienes mācības varētu nodrošināt iespējami plašākam skolēnu skaitam no 1. līdz 6. klasei.

Ar skolēnu vecākiem tuvākajā laikā katras skolas vadība sazināsies tajos informācijas kanālos, kādos līdz šim notikusi komunikācija par mācību procesa organizēšanu izglītības iestādē, lai visas puses būtu informētas par to, kā norisināsies mācību process katrai klasei atsevišķi no nākamās nedēļas līdz jaunu lēmumu pieņemšanai valdībā. Tāpat jāņem vērā, ka patlaban plānotās izmaiņas mācību procesa organizēšanā izglītības iestādē var mainīties.

Mores pamatskolā un Allažu pamatskolā skolēnu skaits un klašu telpas ir atbilstošas noteiktajiem kritērijiem, mācību procesā plānotas vien nelielas izmaiņas atsevišķām klasēm, kurās lielāks skolēnu skaits, organizējot mācības platības ziņā lielākās telpās.

Laurenču sākumskolā vēl notiek telpu pārplānošanas process, jo šī ir vienīgā skola no visām Siguldas novada skolām, kurās ir pilna noslodze, jo klātienes mācības notiek visiem skolā esošajiem skolēniem, tādējādi telpu pārplānošana ir krietni sarežģītāka. Laurenču sākumskolas vadība plāno atsevišķas klases pārcelt uz Fischer Slēpošanas centru, tāpat mācības varēs notiks arī aktu un spoguļzālē, tiek izskatīta varbūtība, ka 5. un 6. klašu skolēni mācības varētu turpināt Siguldas Valsts ģimnāzijā, kurā šobrīd visi skolēni mācās attālinātā veidā un skolā uzturas vienīgi skolotāji. Tādējādi Laurenču sākumskolas skolēniem, kuriem šajā mācību gadā jāabsolvē 6. klase, būtu iespēja iepazīties ar Siguldas Valsts ģimnāzijas jaunajām telpām. Laurenču sākumskolas direktors Kristaps Zaļais plāno piektdien, 27. novembrī, organizēt tiešsaistes platformā ZOOM vecāku sapulci, lai informētu vecākus par individuāli pielāgotu mācību procesu katrai klasei. Līdz tam norisinās plānošana, lai visiem skolēniem pēc iespējas varētu nodrošināt klātienes mācību procesu.

Siguldas 1. pamatskolā, pielāgojot telpu funkcionalitāti un klases, kurās lielāks skolēnu skaits, pārceļot uz datorklasi, aktu zāli vai bibliotēku, kā arī telpu, kur notiek mūzikas stundas, kā arī atsevišķas klases dalot grupās, skolēniem no 1. līdz 6. klasei būtu iespējams nodrošināt mācības klātienē, ievērojot valdības noteiktās drošības normas.

Siguldas pilsētas vidusskolā, kurā ikdienā mācās vairāk nekā tūkstoš bērnu, pārplānojot telpas un dalot lielās klases grupās, kā arī pielāgojot lielākās – 75 kvadrātmetru plašās – telpas lielāko klašu vajadzībām, spēs nodrošināt mācību procesu klātienē. Ievērojot visus drošības pasākumus, tiks nodrošinātas arī peldēšanas nodarbības.

Siguldas pilsētas vidusskolas mākslu klasēm, kuras ikdienā stundas aizvada Mākslu skolā “Baltais flīģelis” klašu telpas tiks pārceltas uz lielākajām skolas telpām, kur kvadratūra ir atbilstoša skolēnu skaitam, un arī šajās klasēs mācību procesā izmaiņas nav plānotas.

Profesionālās ievirzes izglītības process notiek tāpat kā līdz šim: Siguldas Sporta skolā nodarbības desmit cilvēku sastāvā notiek āra vidē, bet telpās – individuālās nodarbības, savukārt Mākslu skolā “Baltais flīģelis” un Siguldas novada Jaunrades centrā norit attālināts darbs vai individuālās nodarbības, ievērojot visus drošības pasākumus.

Patlaban norit mācību procesa organizācijas plānošana, izglītības iestādes vadības varētu pārplānot pedagogu darbu, lai nodrošinātu klašu dalīšanu grupās. Tāpat tiek izskatīta iespēja, ka daļa stundu, piemēram, viena matemātika vai latviešu valoda nedēļā, tiktu aizvadīta kā patstāvīgais darbs, kuru skolēni varētu veikt mājās, attālināti.

Zinot to, cik tas ir būtiski strādājošiem vecākiem, visās skolās, kur tas būs nepieciešams, joprojām darbosies pagarinātās dienas grupas, ievērojot visus drošības pasākumus un ievērojot noteikto telpu kvadratūru.

Siguldas novada pašvaldība atgādina, ka mūsu katra individuālā atbildība ir svarīga, lai mēs spētu ne tikai mācību procesu skolās, bet vispārējo situāciju Siguldas novadā saglabāt esošā līmenī, jo saslimušo skaita koeficients uz 10 tūkstošiem iedzīvotāju ir aptuveni 175, kas ir ievērojami zemāks, nekā vidēji valstī – vairāk nekā 400. Tādējādi, piemēram, Varakļānu, Aknīstes, Baldones, Salacgrīvas, Krāslavas, Mārupes, Mālpils, Smiltenes, Garkalnes, Limbažu, Salaspils novadu pašvaldībās, kā arī Daugavpils pilsētā ir noteikti krietni stingrāki ierobežojumi, jo tajās divu nedēļu kopējais jaunu Covid-19 inficēšanās gadījumu skaits uz 10 tūkstošiem iedzīvotāju divas reizes pārsniedz valsts vidējo rādītāju. Šo pašvaldību sarakstu Slimību profilakses un kontroles centrs publicē savā tīmekļa vietnē www.spkc.gov.lv katru otrdienu.

Atgādinām, ka Siguldas novada bērnudārzos un pirmsskolas izglītības grupās darbs norit tāpat kā līdz šim.


© www.sigulda.lv


Pasākumi