×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 2. maijs
Šodien sveicam: Zigmunds, Sigmunds, Zigismunds
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-12-03
Izmaiņas Siguldas novada kultūras, sporta, izglītības un citu jomu darbībā

Siguldas novada pašvaldība informē, ka, ievērojot 1. decembrī pieņemtos valdības lēmumus vīrusa Covid-19 ierobežošanai, no 3. decembra publiskam apmeklējumam slēgtas Siguldas novada kultūrvietas, ierobežotas arī sporta nodarbības, savukārt no 7. decembra attālinātās mācībās līdz ar 7.–12. klašu posmu dosies arī visu novada skolu 5. un 6. klases. Pašvaldības iestādēs turpinās attālināta klientu pieņemšana, saglabājot iespēju saņemt neatliekamus pakalpojumus pēc iepriekšēja pieraksta, tostarp Sociālajā dienestā, Bāriņtiesā, Dzimtsarakstu nodaļā, kā arī Būvvaldē.

 

KULTŪRA

Darbu turpina bibliotēkas, bet tajās iespējama vien grāmatu izsniegšana, kuras iepriekš pieteiktas sistēmā vai pa tālruni. Bibliotēku darba laiks un tālruņi pieejami šeit. 

Līdz 11. janvārim saglabājas ierobežojums amatiermākslas kolektīvu darbībai klātienē – nodarbības grupām īstenojamas attālināti, bet klātienē turpinās tikai individuāli.

Sniedzot gaišas un pozitīvas emocijas novadniekiem, ārtelpās turpināsies aizsāktie projekti svētku gaidīšanas laikā. Turpinās svētku dekorāciju izvietošana visā Siguldas novadā, šajā gadā atsevišķās vietās papildinot vides objektus un gaismas elementus. Tāpat šosestdien, 5. decembrī, līdz pat 31. decembrim Siguldā būs iespēja izstaigāt interaktīvu Eņģeļu taku, bet no 18. decembra Siguldas pils kvartālā būs iespēja Laimes akā ievēlēties savu nākamā gada vēlēšanos. Nākamajā nedēļas nogalē – 11. decembrī uz Mores pagasta Tautas nama, 12. decembrī uz Siguldas pagasta Kultūras nama, bet 13. decembrī uz Allažu pamatskolas fasādes – atdzīvosies eņģeļi, aicinot novadniekus gatavoties svētkiem savās ģimenēs un labos darbus un domas saviem mīļajiem sūtīt attālināti.

SPORTS

Siguldas Sporta centrā vēl notiek nodarbību plānošana, uzsverot, ka atsevišķas nodarbības ārtelpās noteikti varēs turpināties. Patlaban atceltas grupu peldēšanas nodarbības bērniem un nodarbības cilvēkiem ar invaliditāti, atceltas arī atsevišķas nodarbības bērnudārzos, kas tika īstenotas veselības projekta “Esi vesels Siguldas novadā!” ietvaros.

Par precīzākiem ierobežojumiem un tām nodarbībām, kas varēs turpināties, aicinām sekot līdzi informācijai SIA “Siguldas Sporta serviss” tīmekļa vietnē www.siguldassports.lv, kā arī sociālo tīklu vietnē “Facebook”.

IZGLĪTĪBA

No nākamās nedēļas 1.–4. klasēm mācības turpināsies tāpat, kā līdz šim – klātienē, ievērojot visus drošības noteikumus un noteiktos telpu ierobežojumus (3 kvadrātmetrus uz vienu skolēnu). No 7. decembra tāpat kā 7.–12. klašu posms, attālinātās mācības notiks arī 5. un 6. klašu grupās, un tās tiks organizētas līdzīgi kā pavasarī. Sīkāku informāciju katras klases skolēni un vecāki varēs uzzināt oficiālajos informācijas kanālos saziņā ar skolu un pedagogiem.

Bērnudārzi darbu turpina kā līdz šim; pedagogi no 3. decembra mācību iestādēs lieto deguna un mutes aizsegus.

Profesionālās ievirzes nodarbības Mākslu skolā “Baltais flīģelis” norit tāpat kā līdz šim – attālināti vai pēc nepieciešamības individuāli, savukārt Siguldas Sporta skolā nodarbības vairs nenotiks Siguldas pils paviljonā, jo grupu nodarbības ir jāierobežo arī šāda tipa konstrukcijās, kas tiek definētas kā iekštelpas.

Interešu izglītības nodarbības Siguldas novada Jaunrades centrā turpina darboties attālināti, bet individuāli praktiskās nodarbības notiek individuāli. Pēc šāda principa darbojas arī jauniešu iniciatīvu centrs “Mērķis”. Jaunākā informācija un ikdienas norišu atspoguļojums pieejams Siguldas novada Jaunrades centra lapā sociālo tīklu vietnē “Facebook”.

PAKALPOJUMU CENTRS

Līdz ko tiks saņemta informācija par to, kā turpmāk darbosies Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes speciālisti, kuri līdz šim pēc iepriekšēja pieraksta Pakalpojumu centrā pieņēma trešdienās no plkst. 8.30 līdz 15.00, tad arī būs precīzi zināmas izmaiņas Pakalpojuma centra darbībai. Patlaban tiek saglabātas neatliekamas klātienes konsultācijas vai dokumentu nodošana katru darba dienu no plkst. 10.00 līdz 12.00. Ja ir tāda iespēja, aicinām iedzīvotājus izmantot pašvaldības pakalpojumu portālu e.sigulda.lv vai dokumentus un iesniegumus atstāt pasta kastītēs pie pašvaldības klientu apkalpošanas centriem.

PASĀKUMI

Siguldas novada pašvaldība informē, ka atcelti visi plānotie pasākumi, kurus, ievērojot iepriekš noteiktos ierobežojumus, bija plānots organizēt decembrī, bet pēc jauno ierobežojumu spēkā stāšanās to organizēšana vairs nav iespējama. Atcelts Zelta kāzu pasākums, kurā decembrī ik gadu tiek godināti tie pāri, kuri laulībā nodzīvojuši 50 gadus. Nenotiks šo pāru godināšana arī individuāli. Pasākums tiks organizēts tad, kad to ļaus epidemioloģiskā situācija!

Tāpat atcelta “Eņģeļi pār Latviju” ziedošanas un S! apgleznošana grafiti tehnikā akcija, kas bija plānota 4. decembrī. S! grafiti tehnikā individuāli apgleznos mākslinieks Dainis Rudens.

Patlaban tiek lemts, kā notiks uzņēmēju godināšana tradicionālā pasākuma “Uzņēmēju gada balva” ietvaros, kura norise tika plānota 11. decembrī.

Aicinām iedzīvotājus izturēties atbildīgi pret noteiktajiem ierobežojumiem un apzinīgi tos ievērot, tādējādi pasargājot sevi, līdzcilvēkus un visas Latvijas medicīnas sistēmu, kura šajā laikā piedzīvo vienu no grūtākajiem brīžiem. Veselību visiem!


© www.sigulda.lv


Pasākumi