×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 2. maijs
Šodien sveicam: Zigmunds, Sigmunds, Zigismunds
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-12-04
Šonedēļ Siguldas novadā: interaktīvs pastaigu maršruts “Enģeļu taka”, distanču slēpošana un citi notikumi

Šajā nedēļas nogalē novadniekiem un pilsētas viesiem iespēja baudīt interaktīvu pastaigu maršrutu “Eņģeļu taka”, aplūkojot 10 dažādus eņģeļus, kuri atdzīvosies un izstāstīs katrs savu īpašu stāstu. Maršruts vedīs no Siguldas dzelzceļa stacijas laukuma līdz Siguldas Evaņģēliski luteriskajai baznīcai. Iestājoties ziemai atbilstošam laikam, sportot gribētājiem atvērts Fischer Slēpošanas centra 200 metru stadiona aplis klasikas un slidsoļa apgūšanai. Nedēļas nogalē Siguldā, Jūdažos, Mores un Allažu pagastā novadniekiem notiks arī nūjošanas nodarbības projekta “Esi vesels Siguldas novadā” ietvaros.

 

Piektdien, 4. decembrī

  • No plkst. 10.00 līdz 13.00 attālināts seminārs par videi draudzīgu saimniekošanu.
    Seminārs norisinās tiešsaistes platformā “Zoom” un tiek translēts tiešraidē.
    Semināra laikā plānotas prezentācijas par videi draudzīgu saimniekošanu Siguldas novadā, par augu aizsardzības līdzekļu ietekmi uz vidi, Zemkopības ministrijas Lauku attīstības departamenta prezentācija par faktiskajiem rādītājiem (izaudzētais, cik no tā nopirkts) Latvijā lauksaimniecības saimniekošanas shēmās (konvencionālajā, integrētajā, bioloģiskajā), par iespējām un izaicinājumiem tirgū, Valsts augu aizsardzības dienesta departamenta prezentācija par to, kā augsni ietekmē katra saimniekošanas shēma, SIA “Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs” informēs par bioloģiskās un konvencionālās produkcijas pašizmaksu, par to, cik var nopelnīt katrā no saimniekošanas shēmām. Noslēgumā norisināsies domapmaiņa par iespējamo risinājumu meklējumiem, kas, ņemot vērā spēkā esošos normatīvos aktus, vēl būtu darāms, lai mazinātu augu aizsardzības līdzekļu ietekmi uz apkārtējo vidi un sabiedrību, vienlaikus saglabājot lauksaimniecisko darbību, kas ir būtiska nozare visā Latvijas teritorijā.
  • No plkst. 20.00 līdz 22.00 individuālā distanču slēpošana Fischer Slēpošanas centrā.
    Slēpotājiem atvērts 200 metrus garš stadiona aplis gan klasikas, gan slidsoļa apgūšanai. Fischer Slēpošanas centra ēka atvērta no plkst. 16.00 un tajā pieejama inventāra noma un dzērienu, uzkodu automāti.
    Trases izmantošanas cena pieaugušajiem ir 2 eiro, bet skolēniem, studentiem un pensionāriem – 1,80 eiro. UzrādotSiguldas novada iedzīvotāja ID karti, cena pieaugušajiem ir 1,80 eiro, bet skolēniem, jauniešiem līdz 18 gadu vecumam un pensionāriem – bez maksas, kā arī tiek piemērota 10% atlaide inventāra nomai. Siguldas novada izglītības iestāžu audzēkņiem bonusa programmas ietvaros distanču slēpošanas inventārs ir bezmaksas. Siguldas novada ģimenēm, kuru aprūpē ir trīs un vairāk bērni un kuras ir reģistrētas pašvaldības daudzbērnu ģimeņu atbalsta programmā, tiek piešķirta 20% atlaide ziemas inventāra nomai.
    Piesardzības nolūkos servisa ēkā drīkst vienlaicīgi atrasties līdz astoņām personām, savukārt slēpošanas trasē – līdz 40 personām. Apmeklētāji aicināti ievērot distancēšanos vienam no otra gan trasē, gan servisa ēkā. Roku dezinfekcijas līdzekļi ir pieejami gan servisa ēkā, gan pie servisa ēkas ieejas.

Sestdien, 5. decembrī

  • Interaktīvs svētku pastaigu maršruts “Enģeļu taka” Siguldā.
    Svētku laikā līdz 31. decembrim novadniekiem un pilsētas viesiem iespēja doties interaktīvā svētku pastaigu maršrutā, kurā ikvienu priecēs 10 eņģeļi, kurus radījuši Mākslu skolas “Baltais flīģelis” un Siguldas pilsētas vidusskolas skolēni sadarbībā ar kultūras centru “Siguldas devons”. Pastaigu takas maršruta sākumpunkts atradīsies Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā un vedīs līdz pat Siguldas Evaņģēliski luteriskai baznīcai. Pa ceļam apskates punkti jeb eņģeļi ikvienu gaidīs arī Maija parkā, Štūres laukumā pie Siguldas novada bibliotēkas, Svētku laukumā, kā arī Spieķu parkā. Pastaigas laikā, izmantojot savu mobilo telefonu, ar “Overly” lietotnes palīdzību eņģelīši atdzīvosies ikviena acu priekšā un rosinās ieraudzīt dzīves patiesās vērtības caur sirsnīgiem un pamācošiem stāstiem.
    Papildu informācija apskatāma šeit.
  • Bezmaksas nūjošanas nodarbība:
    • plkst. 8.30 pie Allažu Sporta centra;
    • plkst. 10.00 pie Siguldas Sporta centra un pie Jūdažu Sabiedriskā centra;
    • plkst. 11.30 pie Mores pagasta Tautas nama.
  • No plkst. 10.00 līdz 22.00 individuālā distanču slēpošana Fischer Slēpošanas centrā.

Svētdien, 5. decembrī

  • Interaktīvs svētku pastaigu maršruts “Enģeļu taka” Siguldā.
  • No plkst. 10.00 līdz 22.00 individuālā distanču slēpošana Fischer Slēpošanas centrā.

 


Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi