×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-12-07
Svētku sajūtu aicinām baudīt sev apkārt

Sniedzot pozitīvas emocijas novadniekiem un viņu ģimenēm, kā arī mūsu viesiem, Siguldas novadā aizsākts svētku gaidīšanas laiks – pilsētvide mums apkārt pakāpeniski ietērpjas svētku rotā un publiski pieejamās vietās radītas ārtelpu aktivitātes, gaišākam un interesantākam svētku laikam.

Šogad no Siguldas dzelzceļa stacijas laukuma, kurā skaisti mirdzi pilsētas centrālā eglīte, līdz pat Siguldas Evaņģēliski luteriskajai baznīcai izveidota interaktīva “Eņģeļu taka”, kas īpaši piemērota bērniem – jaunākajiem svētku brīnuma meklētājiem un gaidītājiem. Šo pastaigu taku izveidojuši kultūras centra “Siguldas devons” darbinieki un Mākslu skolas “Baltais flīģelis” skolēni, iesaistot arī Siguldas pilsētas vidusskolas mākslu klašu un “Mini studijas” audzēkņus, kuri darbojas mākslas skolotāju Daces Andersones un Ivetas Šveisbergas vadībā. Bērni uzzīmējuši savus eņģeļus, savukārt – mazo mākslinieku radītās gleznas animēja video mākslinieks Pauls Poikāns, bet stāstiņus radījusi māksliniece Anete Felkere. Interaktīvā pastaigu taka būs aplūkojama ar mobilo telefonu, ar “Overly” lietotnes palīdzību, ko aicinām lejupielādēt mājās, kur pieejams stabils internets. “Eņģeļu taka”, kurā atdzīvosies 10 dažādi eņģeļi, būs pieejama līdz 31. decembrim arī tādos punktos kā Maija parkā, Štūres laukumā pie Siguldas novada bibliotēkas, Svētku laukumā un Spieķu parkā.

Starp citu, “Eņģeļu taka” kartē veido Siguldas spieķa simbolu un līdz ar to pastaigas dalībnieki aicināti doties uz Siguldas spieķu darbnīcu Siguldas pils kvartālā, lai izveidotu savu piemiņas dāvanu. Spieķu darbnīca norisināsies katru dienu no plkst. 10.00 līdz 16.00.

Svētku laukumā ziemas rotā drīzumā atgriezīsies S!, kuru šajā gadā ziedošanas akcijas “Eņģeļi pār Latviju” laikā ar eņģeļu tematiku apgleznots grafiti tehnikā, kuru veica mākslinieks Dainis Rudens. Fotografējoties pie S! Svētku laukumā, sociālajos tīklos aicinām pievienot tēmturi #siguldaaizrauj, lai dalītos ar svētku sajūtu! Apgleznotais S! mums visiem atgādinās par to, ka ikviens varam būt eņģelis, kas nes labestību un sniedz palīdzību līdzcilvēkiem. Aicinām iesaistīties ziedošanas akcijā tīmekļa vietnē ziedot.lv, lai sniegtu bērniem to, kas visvairāk nepieciešams.

Šajā nedēļas nogalē – 11. decembrī uz Mores pagasta Tautas nama, 12. decembrī uz Siguldas pagasta Kultūras nama, bet 13. decembrī uz Allažu pamatskolas fasādes – atdzīvosies eņģeļi, aicinot novadniekus gatavoties svētkiem savās ģimenēs un labos darbus un domas saviem mīļajiem sūtīt attālināti.

Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā no 12. decembra tirdzniecības kioskos tiks izveidota instalācija “Atceries neaizmirst”, kurā varēs satikt trīs eņģeļus, kas mums visiem atgādinās par būtiskām lietām, piemēram, atcerēties svētkos piezvanīt kādam, kurš to gaida, palīdzēt tiem, kam tas visvairāk nepieciešams, kā arī atbalstīt līdzcilvēkus.

Savukārt no 18. decembra līdz pat Zvaigznes dienai Siguldas pils kvartālā būs iespēja vērot gaismas vides objektu “Laimes aka”, kuru, ievērojot visus drošības pasākumus, individuāli būs iespēja apmeklēt diennakts tumšajā laikā. “Laimes aka” tiks veidota no kustīgiem starmešiem, kuru izvietojuma struktūra līdzinās latviešu tradicionālajā kultūrā veidotajam puzuram. Vides objektu papildinās tematisks mūzikas un balss savienojums, kas vēstīs puzura un Laimes akas stāstu.

Siguldas novada pašvaldība izsaka pateicību uzņēmējiem, kuri rotā savu uzņēmumu skatlogus, radot prieku un svētku sajūtu mums visiem!

Aicinām novadniekus saudzēt savu veselību, ievērot valstī noteiktos ierobežojumus un svētkus pavadīt klusāk, savu vistuvāko lokā, kā arī veltot laiku pastaigām un aktivitātēm svaigā gaisā veselīga dzīvesveida saglabāšanai.

 


Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi