×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 28. aprīlis
Šodien sveicam: Gundega, Terēze
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-12-10
Novada skolēni plūc laurus Zemkopības ministrijas konkursā

Noslēdzies Zemkopības ministrijas organizētais ikgadējais konkurss Latvijas skolu jaunatnei “Mūsu mazais pārgājiens”. Konkursa laureātu vidū iekļuva arī Laurenču sākumskolas 4.a klase, kas noslēguma tiešsaistes pasākumā izcīnīja 2. vietu, un Siguldas pilsētas vidusskolas 2.m klase ar iegūtu 3. vietu 1.–4. klašu grupā.

Šā gada konkursa mērķis bija iepazīt un izpētīt meža nozari no kultūrvēsturiskā viedokļa ar moto “Atceries, izzini un pilnveidojies, veicinot Latvijas attīstību un izaugsmi”. Lai piedalītos konkursā, skolēniem bija jāveic literatūras un citu informācijas avotu izpēte par kultūrvēsturisko notikumu mijiedarbību ar meža nozari un jādodas izpētes pārgājienā vai ekskursijā. Pēc tam jāsagatavo radošs izpētes darbs – pārgājiena vai ekskursijas apraksts. Tāpat bija jāsagatavo īss videopieteikums jeb vizītkarte un 3–5 minūšu garš videopieteikums par projekta norises gaitu, tajā iekļaujot arī fragmentu no pārgājiena vai ekskursijas.

Laurenču sākumskolas 4.a klases skolēni konkursa ietvaros nolēma izpētīt savu tuvāko apkārtni, īpašu uzmanību pievēršot mežam pie Laurenču sākumskolas. Latvijas Lauksaimniecības universitātes Meža fakultātes profesors Dagnis Dubrovskis skolēniem vadīja nodarbību brīvā dabā, kuras laikā skolēni iepazina meža ABC, vēlāk tika pētīti tādi ievērojami tūrisma objekti kā Ķeizarskats un Ķeizarkrēsls, tāpat skolēni uzzināja, ka mežā pie Laurenču sākumskolas ir atradušās arī lībiešu kapsētas. Netika aizmirsts arī par praktisku darbošanos – izmantojot vēja nogāztu koku, tika izveidots dekors klasei. Konkursa noslēguma pasākumā 4.a klase ieguva 2.vietu un naudas balvu 450 eiro.

Siguldas pilsētas vidusskolas 2.m klase devās pārgājienā pa Siguldu un ar lepnumu prezentēja novada kultūrvēsturi. Pēc sīvas cīņas 1.–4.klašu grupā un uzstāšanās tiešsaistē konkursa noslēguma pasākumā, skolēni ieguva 3. vietu un naudas balvu 300 eiro, kas paredzēta klases ekskursijai. Skolēni ir priecīgi par novērtējumu un iesaka arī citiem novada skolēniem piedalīties šajā konkursā nākamajā gadā!

Par tradīciju kļuvušais konkurss šogad norisinājās jau četrpadsmito reizi. Tajā tika aicināti piedalīties visu Latvijas vispārizglītojošo un profesionālo izglītības iestāžu skolēni, kā arī interešu izglītības pulciņi un mazpulki. Konkursa komisija, kurā bija pārstāvji no Valsts izglītības satura centra, Zemkopības ministrijas, AS “Latvijas valsts meži”, Latvijas Kokrūpniecības federācijas un AS “Latvijas Finieris” un publicists Ēriks Hānbergs, pateicas visiem konkursa dalībniekiem par dalību konkursā un skolotājiem par spēju mudināt ieraudzīt un izzināt.

Lepojamies ar novada skolēnu un skolotāju sasniegumiem!


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi