×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 23. aprīlis
Šodien sveicam: Jurģis, Juris, Georgs
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-12-10
Pašvaldības policija efektivizē darbu zivju resursu aizsardzībā

Lai veicinātu saldūdens zivju resursu aizsardzību Siguldas novada ūdenstilpēs, novērstu vai apkarotu nelikumīgus zvejniecības pārkāpumus un sekmētu veiksmīgu zivju resursu aizsardzību Gaujas upē un tās pietekās, kā arī Jūdažu ezerā, Siguldas novada Pašvaldības policija projekta “Iekšējo ūdeņu bioloģisko resursu saglabāšana un aizsardzība Siguldas novadā” ietvaros plāno iegādāties kvadriciklu un termokameru.

Kvadricikls, ko varētu izmantot gan publiskajos koplietošanas ceļos, gan bezceļos, būtiski atvieglotu piekļuvi Siguldas novadā esošo ūdenstilpju vietām, kur citkārt piekļūšana ir neiespējama vai būtiski apgrūtināta. Savukārt termokamera Pašvaldības policijai nodrošinātu likumpārkāpēju novērošanas, identificēšanas un administratīvā pārkāpuma pārtraukšanas iespējas arī diennakts tumšajā laikā, kurā ierasti tiek izdarīts lielākais pretlikumīgo darbību īpatsvars nelikumīgu zvejas resursu ieguves jomā.

Jaunais aprīkojums ļaus Pašvaldības policijas darbiniekiem efektīvāk kontrolēt zivju resursu un ūdensdzīvnieku uzraudzības un aizsardzības pasākumus Gaujas upē un tās pietekās, Jūdažu ezerā, kā arī perspektīvā – jaunizveidojamās Siguldas novada administratīvās teritorijas esošajās ūdenstilpēs, vienlaikus kontrolēt un pārbaudīt makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību rīku atbilstību normatīvo aktu prasībām, kā arī nodrošināt prevencijas darbu savvaļas lašu un taimiņu, kas nārsto Gaujas upē un tās pietekās, populācijas saglabāšanu un attīstības progresu.

Līdz šim zivju resursu aizsardzības un uzraudzības pasākumi tika veikti sistemātisku reidu veidā sadarbībā ar Dabas aizsardzības pārvaldes un Valsts vides dienesta speciālistiem, kā arī Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes un Zemessardzes 27. kājnieku bataljona amatpersonām, kuru rīcībā ir atbilstošs materiāltehniskais aprīkojums. Līdz ar sava aprīkojuma iegādāšanos Pašvaldības policija turpmāk varēs veikt regulārus un pēctecīgus zivju resursu aizsardzības un uzraudzības pasākumus visās Siguldas novada ūdenstilpēs.

Projekts “Iekšējo ūdeņu bioloģisko resursu saglabāšana un aizsardzība Siguldas novadā” norisinās ar Zivju fonda atbalstu. Kopējās projekta izmaksas ir 8750 eiro, no tām 6562,50 eiro ir atbalsta summa no Zivju fonda, savukārt 2187,50 eiro – pašvaldības budžeta līdzfinansējums.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi