×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 2. maijs
Šodien sveicam: Zigmunds, Sigmunds, Zigismunds
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-12-14
Noslēgušies Atbrīvotāju ielas pārbūves darbi posmā no Līvkalna līdz Krišjāņa Barona ielai

Izmantojot piemērotus un mūsdienīgus satiksmes mierināšanas un organizēšanas risinājumus, noslēgušies un ar VAS “Latvijas Valsts ceļi” atzinumu pieņemti ekspluatācijā Atbrīvotāju ielas pārbūves darbi posmā no Krišjāņa Barona līdz Līvkalna ielai. Satiksmes mierināšanas nolūkos izbūvēti seši paceltie krustojumi, kā arī vēl viens paceltais krustojums Atbrīvotāju un Krišjāņa Barona ielas krustošanās vietā. Izveidots arī gājēju un velo celiņš.

Atbrīvotāju ielas pārbūves darbi tika uzsākti šīs vasaras sākumā, un to laikā veikta pilnīga ielas pārbūve – izbūvēta ceļa apakšējā kārta, pārbūvētas un atjaunotas inženierkomunikācijas, nomainīts ielas nesošais slānis, uzklāts jauns asfalta segums, izbūvēta no brauktuves nodalīta gājēju ietve un velo ceļš. Izbūvēts jauns apgaismojums, kā arī satiksmes mierināšanas risinājumi. Ielas pārbūves laikā ir paplašinātas krustojuma robežas ar Krišjāņa Barona ielu. Siguldas pilsētas vidusskolas zonā Atbrīvotāju un Krišjāņa Barona ielas krustojumā veikti labiekārtošanas darbi un ieviesti satiksmes organizēšanas risinājumi, izbūvējot īpašu “kabatu”, kas veido drošu un pārdomātu kustību intensīvākās satiksmes stundās un tādējādi atvieglo vecākiem bērnu izlaišanu pie skolas.

Svarīgi atzīmēt, ka Atbrīvotāju ielas posma remontdarbu laikā izbūvēti lietus un sadzīves kanalizācijas tīkli, veikti remontdarbi centrālajam ūdensvadam, kā arī izbūvēti ūdens pieņēmēji, tādējādi atrisinot lietus ūdeņu novadi un reizē pasargājot teritoriju no peļķu veidošanās un applūšanas.

Siguldas novada pašvaldības Teritorijas attīstības pārvaldes speciālisti nākamajā gadā veiks Atbrīvotāju ielas labiekārtošanu, apzaļumojot teritoriju un iestādot vairākus dižstādus. Piemēram, Atbrīvotāju ielas malā iepretim bērnudārzam “Pumpurdārzs” tiks veidots liepu stādījums, kāds tas ir blakus, Līvkalna ielā.

Atgādinām, ka Atbrīvotāju iela izbūvēta saskaņā ar izstrādāto projektu, ievērojot Siguldas identitāti veidojošā tematiskā plānojuma vadlīnijas un iedzīvotāju ierosinājumus. Ielas pārbūves darbus veica atklātajā konkursā uzvarējušais uzņēmums SIA “Strauteks”. Kopējās Atbrīvotāju ielas pārbūves izmaksas ir 933 096,34 eiro, no kuriem 657 700 eiro ir aizņēmums valsts kasē, bet 275 396,34 – pašvaldības budžeta līdzekļi.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi