×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 2. maijs
Šodien sveicam: Zigmunds, Sigmunds, Zigismunds
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-12-16
Labiekārtota Mores kauju muzeja brīvdabas ekspozīcija

Šogad Mores kauju muzejs saņēma no Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem eksponātu papildinājumu – trīs militārā transporta vienības, kuru izstādīšana kopā ar projektā plānotajiem labiekārtošanas darbiem radīja jaunu veidolu brīvdabas ekspozīcijai. Eksponāti tika uzstādīti uz speciālām grants pamatnēm un norobežoti ar ķēžu barjerām, kvalitatīvi atjaunots teritorijas zāliens. Muzeja brīvdabas teritorija tika ierobežota ar atbilstošu sētu, stāvvietai un celiņiem atjaunots grants segums.

Mores kauju muzeja brīvdabas ekspozīcijas labiekārtošana notiek Eiropas reģionālās attīstības fonda INTERREG Igaunijas–Latvijas Pārrobežu sadarbības programmas 2014–2020. gadam projekta “Latvijas–Igaunijas kopīgā militārā mantojuma tūrisma produkts, Est-Lat 156” ietvaros.

Projekta, kurā kā partneris piedalās biedrība “Mores muzejs”, mērķis ir attīstīt militārā mantojuma tūrisma potenciālu Latvijas un Igaunijas teritorijā, izveidojot pievilcīgu militārā mantojuma tūrisma produktu vietējiem un ārvalstu tūristiem. Kopīgai darbībai apvienojušies abu valstu 170 militārā mantojuma tūrisma objekti 36 vietās. Tostarp arī Mores kauju muzeja militārā brīvdabas ekspozīcija, kurā pakāpeniski tiek veikti uzlabojumi tūristu uzņemšanai.

Apmeklētāji ir apmierināti ar atjaunotās brīvdabas ekspozīcijas kvalitāti, iespēju tuvāk aplūkot tanku T-34 un iepazīties ar mūsdienu nolietoto militāro transporta tehniku – diviem Bandvagn 206 un Chevrolet Pickup.

Vadošā partnera –biedrības “Lauku Ceļotājs” – vadībā 23 projekta partneri turpina darbu pie tūrisma objektu aprakstu, brošūru, ceļvežu un mājas lapas izveides, norāžu un informatīvo stendu izvietošanas, kā arī mārketinga aktivitātēm.

2020. gadā Mores kauju muzeja brīvdabas ekspozīcijas labiekārtošanā ar ieguldītas investīcijas 10 000 eiro apmērā. Biedrībai “Mores muzejs“ 15% projektā paredzēto līdzfinansējumu 5% apmērā nodrošina no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem, bet 10% – Siguldas novada pašvaldība.

Informāciju sagatavoja:
Biedrības “Mores muzejs” valdes priekšsēdētāja
Anta Brača


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi