×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 2. maijs
Šodien sveicam: Zigmunds, Sigmunds, Zigismunds
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-12-17
Pašvaldība paplašina nekustamā īpašuma nodokļu atvieglojumu saņēmēju loku

Lai atbalstītu saimnieciskās darbības veicējus, kuriem valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas laikā ir noteikti saimnieciskās darbības ierobežojumi, kas neļauj veikt saimniecisko darbību ilgstošākā laika periodā vai tikai brīvdienās un svētku dienās, Siguldas novada pašvaldības dome šodien, 17. decembrī, veikusi grozījumus 2014. gada 17. decembra saistošajos noteikumos Nr. 25 “Par atvieglojumu piemērošanu nekustamā īpašuma nodokļa maksātājiem Siguldas novadā”, paredzot nodokļu atvieglojumus saimnieciskās darbības veicējiem.

Ministru kabinets lēmis, ka ārkārtējās situācijas laikā ir aizliegti saimnieciskie pakalpojumi klātienē, kas saistīti ar izklaidi un labsajūtu, tostarp bāros, naktsklubos, diskotēkās, akvaparkos, pirtīs, SPA, slidotavās, spēļu zālēs, bērnu viesību organizēšanas vietās, izklaides un atrakciju centros, batutu parkos, bērnu rotaļu istabās, bērnu pieskatīšanas istabās, kā arī pīrsinga un tetovēšanas pakalpojumi. Tāpat ir noteikti atsevišķi ierobežojumi, kas nosaka, ka brīvdienās un svētku dienās nestrādā tādas tirdzniecības vietas, kurās netiek tirgota pārtika, higiēnas preces, medicīnas preces, preses izdevumi vai sabiedriskā transporta biļetes.

Siguldas novada pašvaldība saimnieciskās darbības veicējiem par ēku (būvi) vai tās daļu, kuras lietošanas veids saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem par būvju klasifikāciju atbilst saimnieciskās darbības veidam, kas tajā tiek veikts, piešķirs nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumus:

  • ja saimnieciskā darbība ir aizliegta, tad atvieglojumus piešķirs 50% apmērā par kalendāro mēnesi, kurā saimnieciskā darbība ir aizliegta un netiek veikta;
  • ja saimnieciskā darbība ir aizliegta tikai brīvdienās un svētku dienās, tad atvieglojumus piešķirs 25% apmērā par kalendāro mēnesi, kurā saimnieciskā darbība aizliegta un netiek veikta.

Jautājumu vai neskaidrību gadījumos par nekustamā īpašuma nodokļa jautājumiem var vērsties pie nodokļu administratorēm, zvanot uz tālruņa numuru 67385830 vai rakstot uz e-pasta adresi kristine.berze@sigulda.lv.


© www.sigulda.lv


Pasākumi