×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 2. maijs
Šodien sveicam: Zigmunds, Sigmunds, Zigismunds
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-12-17
Amatiermākslas kolektīvi turpina darbu, ievērojot noteiktos ierobežojumus

Šis laiks noteikti paliks visiem atmiņā ar ilgošanos pēc pleca sajūtas, ko sniedz darbošanās ikvienā amatiermākslas kolektīvā, bet svarīgi, ka tas nav spējis ietekmēt galveno – vēlēšanos dziedāt, dejot, spēlēt trompeti un darīt to visu no sirds. Amatiermākslas kolektīvi gaida pavasari, kad aizturētais prieks radoši izpausties izlauzīsies ar lielu jaudu un varēs piedzīvot daudz koncertu, izstāžu un izrāžu, kas visus aizkustinās un iedvesmos. Tikmēr dažādi kolektīvi turpina darbu, ievērojot noteiktos ierobežojumu, pārskata repertuāru, uzlabo tērpu bāzi un gatavojas jauniem darbiem.

Nenogurstoši darbojas novada kori “Atvars”, “Spārni”, “Gāle” un “Teiksma”, slīpējot vokālo meistarību individuālajās nodarbībās gan savu diriģentu, gan kormeistaru un koncertmeistaru vadībā. Daža laba korista balss, izcelta no kopējā kora, šajā laikā ir pat iemirdzējusies un uzplaukusi. Arī vokālo ansambļu dienaskārtībā ir jaunu dziesmu meklēšana un nošu arhīva kārtošana. Tomēr, lai šogad nebūtu tā, ka Ziemassvētku koncertos nedzirdam savējos, “Atvars” ir nolēmis vēl līdz gada beigām pārcilāt savus arhīvus un iepriecināt visus ar bijušo koncertu skaņām.

Ja dziedātāji vingrina balsis, tad “Vizbulītes”, “Dūkas”, “Sidrabdanča” un “Ķimelīša” dejotāji rūpējas, lai kājas paliek tikpat vingras kā intensīvo mēģinājumu apstākļos, un uztur sevi fiziskā formā gan parkos vingrojot, gan eglītes pušķojot, kā arī domājot arī par nākamajām dejām. Lai tās izskatītos gana krāšņi, “Vizbulītes” meitas, beigušas darināt Latgales vainagus, ir metušās jaunos izaicinājumos un nu tiek celotas vīru jostas.

Tikmēr orķestru un bigbenda vadītāji meklē jaunu repertuāru un gatavo saviem kolektīviem piemērotas skaņdarbu aranžijas. Savukārt mūziķi iepriecina kaimiņus, mēģinājumus noturot katrs savās mājās. Muzicē arī “Senlejas” dalībnieki, Ziemassvētku sagaidīšanai tradicionālās noskaņās darinot arī krāšņus puzurus.

Entuziasmu nav zaudējušas arī elegantās senioru kundzes – apguvušas savas vadītājas sagatavotos jauno deju soļus tiešsaistes vidē, “Sniegarozes” un “Preilenes” dalībnieces apmeklē arī individuālās nodarbības, pieslīpējot meistarību.

Rosīgi šis laiks paiet arī jaunāko novada kolektīvu dalībniekiem – “Zibšņa” audzēkņi ne vien apguvuši daudz jaunu dziesmu, bet tās arī ieskaņojuši un visiem par prieku ievietojuši platformā YouTube, bet “Tiptaiņi” ne vien turpina individuāli darboties, bet arī piedalījušies attālināti notiekošajā stāstnieku konkursā “Teci, teci valodiņa”.

Valodiņa tek arī Siguldas Tautas teātra dalībniekiem, slīpējot savas lomas un strādājot pie lugu tekstiem, tos pamatīgi apguvuši būs arī abi pārējo novada teātra kolektīvi.

Toties “Tautas lietišķās mākslas studijas “Sigulda””, “Vīgriezes” un “Alīdas Lindes Lietišķās studijas” dalībniecēm šis laiks nespēj mazināt darba sparu, jo, kā zināms, stelles nav klavieres un četrrocīgi aušana parasti netiek praktizēta, tāpēc krāšņi lakati un atturīgi skaisti galdauti tiek darināti tāpat kā līdz šim – vienatnē darbojoties pie stellēm. Apstājusies nav arī ideju un domu apmaiņa – tā jau sen notiek telefoniski un ar datora palīdzību.

Tieši regulāra sazināšanās, apmainīšanās jokiem un nopietniem stāstiem, attālināta saredzēšanās ir tā īpašā lieta, kas turpina vienot visus tos, kas savas aizraušanās vadīti ir iesaistījušies amatiermākslas kolektīvu kustībā. Tā ir varena draugu kopa un šis laiks ir pierādījis tās spēku. Tāpēc amatiermākslas kolektīvi turpina dziedāt, smiet un diet!


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi