×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 2. maijs
Šodien sveicam: Zigmunds, Sigmunds, Zigismunds
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-12-18
Turpinās labdarības akcija #atceriesneaizmirst; tiek nodrošināta atbalsta sniegšana novadniekiem

Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā tirdzniecības kioskos mūsu sirdis turpina priecēt izveidotā akcija “Atceries neaizmirst”, kurā trīs dažādi eņģeļi mums visiem atgādina par būtiskām lietām, piemēram, atcerēties svētkos piezvanīt kādam, kurš to gaida, palīdzēt tiem, kam tas visvairāk nepieciešams, kā arī atbalstīt līdzcilvēkus. 

Ziemassvētki nav tikai labdarības un labestības laiks, bet tas ir arī laiks, kad mums ikvienam jāmācās dāvanas un pateicību saņemt, tāpēc aicinām nekautrēties un lūgt palīdzību, ja tā šajā laikā ir nepieciešama, jo zinām, ka īslaicīgas grūtības var gadīties ikvienam un kopā šo var pārvarēt daudz vieglāk nekā vienatnē.

Akcijas #atceriesneaizmirst laikā ikvienam ir iespēja iepriecināt tos ļaudis, kuriem šajos svētkos klājas grūtāk… Tāpēc vienā no Siguldas stacijas laukuma akcijas mājiņām atrodama lāde, kurā var ievietot dāvaniņu, kas var ielīksmot novadnieku sirdis. Savukārt tie, kuriem šajā laikā atbalsts visvairāk nepieciešams, var paņemt to dāvaniņu, kas viņu visvairāk iepriecinās un liks pasmaidīt šajos svētkos. Dāvaniņa gan tās devējam, gan saņēmējām būs kā labs darbiņš, ko paveikt citu un sevis labā!

Siguldas novada pašvaldības Sociālais dienests informē, ka visa gada garumā iestādei ir sadarbība ar valsts, pašvaldības un nevalstiskajām organizācijām, lai sniegtu iedzīvotājiem atbalstu viņu vajadzību nodrošināšanā. Tomēr Ziemassvētku laiks ir īpašs, jo dienests saņem piedāvājumus no skolām, organizācijām, privātpersonām, lai palīdzētu iepriecināt pašvaldības redzeslokā esošos mazaizsargātos novada iedzīvotājus. Sociālais dienests darbojas kā starpnieks un palīdz veidot saikni starp dāvināt gribētājiem un dāvanu saņēmējiem. Viens no Sociālā dienesta darbinieku uzdevumiem ir saglabāt konfidencialitāti par klientu privāto dzīvi, tādēļ, saņemot piedāvājumu kādu iepriecināt, Sociālā dienesta darbinieki to saskaņo ar potenciālo dāvanas saņēmēju. 

Šogad Sociālais dienests ir iesaistījies vairākos labdarības projektos. Lielākais no tiem ir Ziemassvētku labdarības akcija “Laimas labdarības namiņš”. Sociālie darbinieki kopā ar vecākiem ir apzinājuši 110 novada bērnu vēlmes. Katra no tām ir uzzīmēta un aprakstīta kartītē, kas digitālā formātā redzama tīmekļa vietnē www.laimasnamins.lv. Tāpat Sociālajam dienestam ir pieteikušies labdari, kuri vēlas ar pārsteiguma dāvanām iepriecināt 50 novada bērnus.

Uz Siguldas novada pašvaldības Sociālo dienestu šajā laikā zvana arī privātpersonas, kuras vēlas iepriecināt kādas atsevišķas ģimenes bērnus. Tos, kuri vēlas ziedot konkrētas mantas vai noskaidrot ģimenēm nepieciešamo lietu sarakstu, aicinām interesēties un sazināties ar Ģimenes atbalsta nodaļu, zvanot uz tālruņa numuru 20290015 vai 67800963.

Sociālā dienesta redzeslokā ir arī veci un vientuļi cilvēki, personas ar invaliditāti, kurus var iepriecināt ar kādu svētku pārsteigumu, piemēram – kalendāru, grāmatu, svētku gardumiem vai citiem. Lai to īstenotu, var vērsties Sociālajā dienestā, zvanot uz tālruņa numuru 26666876. Tāpat Sociālais dienests aicina, iepriekš zvanot iestāžu vadītājiem, saskaņojot vēlmes un vajadzības, iepriecināt novada vecos un vientuļos iedzīvotājus, kuri dzīvo sociālās aprūpes centros “Saullēkts”, “Gaismiņas” un “Allaži”.

Sociālais dienests ir apkopojis labdarības akcijas, kurās var iesaistīties ikviens, kurš vēlas palīdzēt. Tajās atbalstu var sniegt ne tikai novadniekiem, bet arī citiem Latvijas iedzīvotājiem.

 Ziedot.lv darbojas tajās jomās, kur valsts vai pašvaldības finansējuma nav, vai tas ir nepietiekams, bet līdzcilvēkiem tik ļoti nepieciešams. Ziedot.lv ir ļoti dažādi aktuālie projekti – ziedojumi pārtikai (ģimenēm, kuras tieši skāruši Covid-19 ārkārtējās situācijas ierobežojumi un nepieciešams līdzcilvēku atbalsts), veselības aprūpes, ārstniecības, rehabilitācijas programmām un pakalpojumiem, bērnu attīstības veicināšanai, stipendijām trūcīgiem jauniešiem u.c.

 Bērnu slimnīcas fonds rūpējas par bērnu veselību, piesaistot sabiedrības palīdzību. Tiek īstenoti dažādi projekti, t.sk. priekšlaikus dzimušu bērnu aprūpei, pusaudžu atkarību profilaksei un ārstēšanai, autisma kabinets, u.c. Tiek veidoti uzkrājumi ārkārtas gadījumiem. Patlaban izsludināta labdarības ziedojumu akcija bērnu onkoloģijas pacientu atbalstam.

♦ Jau trīspadsmito reizi norisinās labdarības akcija “Eņģeļi pār Latviju”. Kurā kā vēstnesis iesaistījies arī S! Svētku laukumā.

♦ Latvijas bērnu fonds organizē dažādas ar bērnu un jauniešu labklājību saistītas aktivitātes, piemēram, vasaras nometnes bērniem ar īpašām vajadzībām, vardarbībā cietušajiem, bērniem no audžuģimenēm, aizbildnībā esošiem bērniem, bērniem no maznodrošinātām ģimenēm. Fonds īsteno arī projektu “Glābējsilīte”, sadarbībā ar Amerikas Latviešu Apvienību – stipendiju sniegšanu studentiem no maznodrošinātām ģimenēm u.c. veida atbalsts mazaizsargātām ģimenēm.

♦ “Laimas” labdarības namiņa projektā piedalās bērni no ģimenēm ar dažādiem sociālajiem statusiem – bērni no daudzbērnu, audžuģimenēm, maznodrošinātām ģimenēm, gan bērni ar invaliditāti. “Laimas” labdarības namiņš ir vieta, kur šo bērnu sapņi par Ziemassvētku dāvanām sastopas ar cilvēkiem, kuri ir gatavi tos piepildīt. Šogad akcijas mērķis ir radīt svētku sajūtu un piepildīt vairāk nekā 1200 bērnu sapņus no 11 Latvijas novadiem un pilsētām, tostarp 110 bērniem no Siguldas novada. Labdarības namiņa bērnu kartītes ir pieejamas tīmekļa vietnē līdz 20. decembrim. Ikviens var izvēlēties sev visīpašāko kartīti, kuru piepildīt, un dāvanu nosūtīt ar kurjeru vai nodot tuvākajā DPD Paku Skapī vai Paku Bodē. 

 Labdarības maratons “Dod pieci!” aicina ziedot līdzekļus apmaiņā pret mīļāko dziesmu radio pieci.lv ēterā. Labdarības maratona šā gada tēma: vardarbība ģimenē. Maratona laikā saziedotie līdzekļi tiks novirzīti Ziedot.lv ātrās reaģēšanas jeb krīzes fondam, sniedzot finansiālu atbalstu galvenokārt sievietēm un bērniem, kas grib izrauties no apburtā loka – aiziet no vardarbīgām attiecībām, bet nespēj to izdarīt atbalsta trūkuma dēļ. Ziedojumus, sākot no 5 eiro, apmaiņā pret mīļākās dziesmas atskaņošanu Latvijas Radio 5 – Pieci.lv ēterā var veikt tīmekļa vietnē www.dodpieci.lv un līdz 23. decembrim radio skanēs tikai par ziedojumiem izvēlētās dziesmas.

 Labdarības organizācija “Palīdzēsim.lv jau desmit gadus palīdz bērniem un jauniešiem no audžuģimenēm, daudzbērnu un sociālā riska ģimenēm, bērnunamiem, kā arī ģimenēm, kurās aug īpašie bērni, sniedzot atbalstu veselības problēmu risināšanā, konsultācijas dažādos ģimenēm aktuālos jautājumos (t.sk. sociālais darbs), mantiska palīdzība, sociālās integrācijas un izglītības pasākumu organizēšana. Aktivitāšu īstenošanā organizācija sadarbojas ar 30 nevalstiskajām organizācijām, 7 sociālajiem dienestiem un 8 speciālajām izglītības iestādēm. Organizācija palīdz bērniem, neskatoties uz to, kādi ir viņu vecāki. 

 Ziemassvētku akcijā “Sasildīsim sirsniņas” līdz 30. decembrim aicina ziedot gan naudu, gan saldumus (konfektes, cepumus, piparkūkas, riekstus, u.c.) kā arī: jauniešiem – grāmatas, kosmētiku, ķermeņa kopšanas līdzekļus, veļu, zeķubikses u.tml., rotas lietas. Bērniem – attīstošās rotaļlietas, grāmatas un zīmēšanas piederumus, krāsojamās grāmatas, puzles, galda spēles. Aicina organizācijas izvietot savā uzņēmumā mantisko ziedojumu kastes.  

 “Paēdušai Latvijai” ir labdarības iniciatīva, kas izsniedz pārtikas pakas trūkumā nonākušajām ģimenēm ar zemiem ienākumiem, kurām nav piešķirts trūcīgās vai maznodrošinātās personas/ģimenes statuss. Iespēju robežās palīdzība tiek sniegta arī pensionāriem un invalīdiem pēc iepriekš minētajām prasībām. Lēmumu par pārtikas pakas piešķiršanu pieņem, balstoties uz ģimenes vai personas iesniegumu, kā arī pārbaudot sniegtās informācijas patiesumu vienā no šiem veidiem: sazinoties ar pašvaldības sociālo dienestu, pašiem apsekojot ģimenes stāvokli klātienē vai pieprasot attiecīgās izziņas. Palīdzību organizē biedrība “Latvijas Samariešu apvienība”. Arī Siguldas novada iedzīvotājiem, pateicoties biedrības “Cerību spārni” aktīvai iesaistei šajā iniciatīvā, ir bijusi iespēja saņemt tūlītēju atbalstu pārtikas nodrošināšanai ģimenēm.

 Labdarības akcija “Dāvini ziedojot! līdz 24. decembrim (katru dienu no plkst. 12.00 – 20.00) akcija norisinās tirdzniecības centra “Alfa” telpās, 1. stāvā pie Informācijas centra. Tur īpašā svētku stendā būs iespēja ziedot klātienē un par katru ziedojumu vērtībā virs 10 eiro saņemt eglīšu rotājumu. Ziedojuma mērķis: atbalsts jaundzimušo bērniņu vecāku iesaistīšanos programmā “Piedzimstot bērniņam”, kurā Latvijas SOS Bērnu ciematu asociācija sadarbībā ar PEP mammām piedāvā iespēju jaundzimušo bērniņu vecākiem saņemt informatīvu un emocionālu atbalstu mazuļa pirmajos trīs dzīves mēnešos.

 Sociālais uzņēmums SIA “Eņģeļa pasts” darbojas ar sociālās un emocionālās labklājības veicināšanu sociāli mazaizsargāto personu grupām visā Latvijā. Projekta ietvaros vairāk nekā 7000 cilvēku no sociālās aprūpes centriem visās Latvijas nomalēs saņem kartītes. 

♦ Projektā “Ziemassvētku vecīša darbnīca 2020” ziedotājiem ir iespēja sagatavot projekta aprakstā minētās Ziemassvētku pārsteiguma dāvaniņas līdz 20. decembrim vērtībā no 20 līdz 30 eiro, ieliekot tajās kaut ko no projektā uzskaitītā vai ieteiktā.

 Akcija “Galds savējiem akcijas mērķis ir līdz gada beigām nodrošināt ar 1000 siltām maltītēm mediķus, kas iesaistīti Covid-19 seku novēršanā.

Latvijā ir vēl arī citas ziedošanas un labdarības organizācijas un akcijas, tāpēc apkopojām lielākās!

Lai gaišs šis dāvanu sniegšanas un saņemšanas laiks! Saudzēsim sevi un paldies Tev, novadniek, par labiem darbiem!

 


Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi