×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 2. maijs
Šodien sveicam: Zigmunds, Sigmunds, Zigismunds
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-12-30
Gadumijas laikā svētku sajūtu meklē tepat – sev apkārt!

Maģisks un cerību pilns laiks ir gadumija, kad atskatāmies uz esošajā gadā sasniegto un ar apņēmību iesoļojam jaunajā. Šogad svētku laiks mums visiem ir citādāks, kuru pavadām katrs savas ģimenes lokā. Lai šai laikā ienestu prieku savā un savu tuvāko sirdīs, Siguldā publiski pieejamās vietās novadniekiem un pilsētas viesiem radītas īpašas ārtelpu aktivitātes – Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā izveidota akcija “Atceries neaizmirst”, Siguldas pils kvartālā aplūkojams gaismas stāsts “Laimes aka”, no dzelzceļa stacijas laukuma līdz Siguldas Evaņģēliski luteriskajai baznīcai izstaigājama interaktīva “Eņģeļu taka”. Svētku laukumā ziemas rotā ietērpies S!, kuru šajā gadā ziedošanas akcijas “Eņģeļi pār Latviju” laikā ar eņģeļu tematiku apgleznots grafiti tehnikā. Savukārt Turaidas muzejrezervātā brīvdabā ikvienam apskatāmi lielformāta puzuri. Sportisko aktivitāšu cienītājiem iespēja apmeklēt Fischer Slēpošanas trasi, kā arī Siguldas Pilsētas trasi.

Akcija “Atceries neaizmirst” īstenota Siguldas dzelzceļa stacijas laukuma tirdzniecības kioskos. Tajā trīs dažādi eņģeļi mums visiem atgādina par būtiskām lietām, piemēram, atcerēties svētkos piezvanīt kādam, kurš to gaida, palīdzēt tiem, kam tas visvairāk nepieciešams, kā arī atbalstīt līdzcilvēkus. Akcijas #atceriesneaizmirst veidotāji priecāsies, ja novadniekiem būs iespēja iepriecināt tos ļaudis, kuriem šajos svētkos klājas grūtāk. Tāpēc vienā no Siguldas stacijas laukuma akcijas mājiņām atrodama lāde, kurā var ievietot dāvaniņu, kas var ielīksmot novadnieku sirdis. Savukārt tie, kuriem šajā laikā atbalsts visvairāk nepieciešams, var paņemt to dāvaniņu, kas viņu visvairāk iepriecinās un liks pasmaidīt šajos svētkos. Dāvaniņa gan tās devējam, gan saņēmējam būs kā labs darbiņš, ko paveikt citu un sevis labā! Svarīgi atgādināt: ja dāvanu paciņā ievietots kāds īpašai mērķgrupai adresēts sūtījums, tad norādīt to pievienotā kartītē. Piemēram, ja sainī ir 30. izmēra vilnas zeķītes, kartītē aicinām norādīt, ka paciņa domāta bērnam ar 30. kājas izmēru.
Akcijas vienā no kioskiem iespējams nofotografēties pie skaistiem eņģeļa spārniem. Piemērot tos, atceries, ka ikviens mēs kādam ar savu atbalstu, rūpēm vai vienkāršu klātbūtni varam būt beznosacījumu dāvana, tāpēc, kļūstot par eņģeļi, pievieno tēmturi #siguldaaizrauj un #atceriesneaizmirst un dalies ar savu svētku sajūtu visapkārt!

Siguldas pils kvartālā iespēja vērot gaismas vides objektu “Laimes aka, kas ieved gaismas un mūzikas ceļojumā, lai stāstītu Laimes akas simbolisko stāstu pilsētas iedzīvotājiem un viesiem. Gaisma objekta ideja meklējama latvisko ziemas saulgriežu tradīcijās un tiešā veidā apspēlē labi zināmo puzura moduli, kas ir harmoniska visuma simbols, kas labvēlīgi ietekmē vidi un cilvēku, ietverot sevī atdzimstošās gaismas ideju. Gaismas vides objektu, ievērojot visus drošības pasākumus, individuāli būs iespēja apmeklēt diennakts tumšajā laikā no plkst. 17.00 līdz 21.30 visu svētku laiku līdz 2. janvārim. Aicinām ievērot vienvirziena kustību, ieejot pa pils vārtiem, bet izejot gar dīķi.

No Siguldas dzelzceļa stacijas laukuma, kurā skaisti mirdz pilsētas centrālā eglīte, līdz pat Siguldas Evaņģēliski luteriskajai baznīcai izveidota interaktīva “Eņģeļu taka, kas īpaši piemērota bērniem – jaunākajiem svētku brīnuma meklētājiem un gaidītājiem. Pastaigu taka aplūkojama ar mobilo telefonu, ar “Overly” lietotnes palīdzību, ko aicinām lejupielādēt mājās, kur pieejams stabils internets. “Eņģeļu taka”, kurā atdzīvosies 10 dažādi eņģeļi, būs pieejama līdz 31. decembrim arī tādos punktos kā Maija parkā, Štūres laukumā pie Siguldas novada bibliotēkas, Svētku laukumā un Spieķu parkā. “Eņģeļu taka” kartē veido Siguldas spieķa simbolu un līdz ar to pastaigas dalībnieki aicināti doties uz Siguldas spieķu darbnīcu Siguldas pils kvartālā, lai izveidotu savu piemiņas dāvanu. Spieķu darbnīca norisināsies katru dienu no plkst. 10.00 līdz 16.00.
Šo pastaigu taku izveidojuši kultūras centra “Siguldas devons” darbinieki un Mākslu skolas “Baltais flīģelis” skolēni, iesaistot arī Siguldas pilsētas vidusskolas mākslu klašu un “Mini studijas” audzēkņus, kuri darbojas mākslas skolotāju Daces Andersones un Ivetas Šveisbergas vadībā. Bērni uzzīmējuši savus eņģeļus, savukārt mazo mākslinieku radītās gleznas animēja video mākslinieks Pauls Poikāns, bet stāstiņus radījusi māksliniece Anete Felkere.

Turaidas muzejrezervāta brīvdabas teritorijā aplūkojama lielformāta puzuru izstāde “Puzuris – pasaules modelis un visuma simbols”. Tajā izvietoti dažādu formu puzuri, kam par pamata elementu izmantots oktaedrs – astoņskaldnis, kā arī sešstūris. Puzuri aplūkojami līdz 11. janvārim muzejrezervāta darba laikā no plkst. 10.00 līdz 17.00, un pēcpusdienās no plkst. 15.00 puzuri tiks arī izgaismoti. Ieeja Turaidas muzejrezervātā – no 0,70 līdz 3,50 eiro. Apmeklējot muzejrezervātu, iedzīvotāji aicināti ievērot drošības pasākumus. Muzejs apmeklējams tikai vienas mājsaimniecības ietvaros.

Distanču slēpošanas cienītājiem atvērts Fischer Slēpošanas centra 200 metrus garais stadiona aplis gan klasikas, gan slidsoļa apgūšanai. Slēpošanas centra darba laiks 30. decembrī no plkst. 10.00 līdz 20.00, 31. decembrī no plkst. 10.00 līdz 16.00, 1. janvārī no plkst. 12.00 līdz 16.00, 2.–3. janvārī no plkst. 10.00 līdz 20.00. Papildu informācija par trases izmantošanas cenu, inventāra nomu aplūkojama šeit. Aicinām ņemt vērā, ka piesardzības nolūkos servisa ēkā drīkst vienlaicīgi atrasties līdz 8 personām, savukārt slēpošanas trasē – līdz 40 personām. Apmeklētāji aicināti ievērot distancēšanos vienam no otra gan trasē, gan servisa ēkā. Roku dezinfekcijas līdzekļi ir pieejami gan servisa ēkā, gan pie servisa ēkas ieejas.
Jau 2. janvārī no plkst. 10.00 līdz 11.00 projekta “Esi vesels Siguldas novadā” ietvaros notiks bezmaksas nodarbība distanču slēpošanā profesionālu instruktoru vadībā. Nodarbībai iepriekš jāpiesakās, zvanot uz tālruņa numuru 29118847 vai rakstot e-pasta adresi fsc@siguldassports.lv. Vietu skaits ierobežots – līdz 10 personām.

Kalnu slēpotājiem 31. decembrī un 1. janvārī atvērta pieteikšanās Siguldas Pilsētas trases apmeklējumam. 31. decembrī trase atvērta no plkst. 10.00 līdz 16.00, 1. janvārī atvērta no plkst. 12.00 līdz 20.00. Apmeklējums iepriekš obligāti jārezervē, zvanot uz tālruņa numuru 25733008. Trases darba laikos būs atvērta kafejnīca “Finišs”, kur varēs iegādāties ēdienus un dzērienus līdzņemšanai. Aicinām sekot līdzi aktuālajai informācijai Pilsētas trases sociālo tīklu vietnē Facebook, kā arī tīmekļa vietnē www.siguldassports.lv.

 

Ņemot vērā valdības lēmumu aizliegt pašvaldībām veikt uguņošanu gadumijā un valstī izsludināto ārkārtējo situāciju, Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā nenotiks Jaunā gada sagaidīšana, un pašvaldība aicina arī iedzīvotājus svētkos neizmantot pirotehniskos līdzekļus visu novadnieku drošībai. Papildus 29. decembrī valdības sēdē apstiprināta “brīvdienu mājsēde”, paredzot, ka visiem Latvijas iedzīvotājiem gadumijas laikā no 30. decembra līdz 4. janvārim, kā arī 8. un 9. janvārī no plkst. 22.00 līdz plkst. 5.00 jāuzturas savā dzīvesvietā.

Aicinām novadniekus saudzēt savu veselību, ievērot valstī noteiktos ierobežojumus un svētku laiku pavadīt klusāk, savu vistuvāko lokā, kā arī veltot laiku pastaigām un aktivitātēm svaigā gaisā veselīga dzīvesveida saglabāšanai.

Youtube

© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi